Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 426
  • 433
  •   1
Отговори
# 330
  • Лавал-Пловдив
Танита, това е едно от 2те ми квартални училища и за съжаление мнението ми не е добро. Това е алтернативно училище, има го и в Монреал - Le Vitrail. Познавам доста деца от квартала, които са учили там, не са успели и сега повтарят в разни други училища, включително и дъщерята на хората, от които купихме къщата. Отделно тази година, като работих при декрошорите, беше пълно с деца, идващи и от там, които ми се кълняха, че това е най-гадното училище на света.
Аз съм минавала формасион за екол алтернатив и това, което знам е, че не е за всеки. Трябва детето да е много оправно, самостоятелно и дебруянт ( не ми идва на български 5:30 сутринта е), за да успее в този тип училище. Иначе зациклят и се налага да повтарят.
Вие си познавате детето и си решавате, само споделям мои наблюдения на база опит.
Пиши дали ще ти дадат антант от CSDM. ( но принципно могат да ти кажат : И ние имаме екол алернатив, като толкова искате такова, запишете я в нашето)

# 331
Кака Дора,мерси много за изчерпателната информация. Мислех днес да звъня да взимам рандеву,обаче първо ще говоря с Аделина,за да и кажа мнението ти и тогава ще решавам . За монреалското у-ще с тази програма не знаех.

# 332
  • Vaudreuil Canada
Кака Дора,мерси много за изчерпателната информация. Мислех днес да звъня да взимам рандеву,обаче първо ще говоря с Аделина,за да и кажа мнението ти и тогава ще решавам . За монреалското у-ще с тази програма не знаех.

Аз като по-манипулативна майка бих обяснила просто, че не става щото не са дали разрешение  Blush

# 333
Шемет,аз оставям сама да си взима решения или поне да си мисли,че сама ги е взела Simple Smile Защото то е лесно мама да реши, ама като трябва сам сама да решава някой ден ще стане сложно. Та довечера ще обясня това ,което как Дора каза,ще оставя инфото да отлежи няколко дни и после ком.сколера няма да разреши Simple Smile

Кака Дора,а имаш ли инфо за екол Еванжелин?То ни е по-район. Всъщност са две, но едното е 1-2 секондер,другото 3-5.

# 334
  • Лавал-Пловдив
Танита, Еванжелин е 2 цикъл т.е 3, 4, 5 секондер, ако дъщеря ти ще е в 1ви ще е в Ладоверсиер. Не съм чувала лоши неща за тези 2 училища, което е добър знак Simple Smile Познавам една от замесник директорките на Ладоверсиер, бивша колежка по френски ми е, знам че има и българка учителка, но не я познавам. Определено не е проблемно училище, защото проблемните ги знам Simple Smile
Ако толкова иска в алтернативно, пробвайте в Ле Витрай, но нищо не знам за него.

# 335
Танита, Еванжелин е 2 цикъл т.е 3, 4, 5 секондер, ако дъщеря ти ще е в 1ви ще е в Ладоверсиер. Не съм чувала лоши неща за тези 2 училища, което е добър знак Simple Smile Познавам една от замесник директорките на Ладоверсиер, бивша колежка по френски ми е, знам че има и българка учителка, но не я познавам. Определено не е проблемно училище, защото проблемните ги знам Simple Smile
Ако толкова иска в алтернативно, пробвайте в Ле Витрай, но нищо не знам за него.

Кака Дора,златна си Heart Eyes !Втори секондер ще е .Още веднъж благодаря много!Ще видим за Ле Витрай,за мен желанието и да е такова у-ще идва от приятелката ,която е в лавалското .Нямах нищо напротив,докато ти не ми даде инфо.

# 336
  • Лавал-Пловдив
Това си е голяма хамалогия да пътува до Лавал всеки ден. Ние 3 години вече разкарваме Никола с колата, основно аз, но това е тръгване рано, ако стигна много рано се сърди, защото училището не е отворено, ако закъснея, закъснявам и аз за работа, понякога училището ми е в обратната посока на неговото. След работа бързай да го вземеш, ако имам среща, той виси в библиотеката или у приятел. Отделно приятелите му от класа са в Монреал и ако иска да излиза с тях не може, защото не може постоянно да го караме.
Ако не беше заради програмата, хич нямаше и да се занимавам, но не ми харесват кварталните училища в Лавал и не искам да го местя. Успокоявам се, че повечето мина, остават само 2 години.  ooooh!

# 337
Ох,това с пътуването ми е толкова познато Simple Smile Иначе аз ,като истинска мер индигн Simple Smile и бях намерила вариант до Лавал с градския транспорт-50мин( не че нямаше да я карам сигурно през  ден  Simple Smile).Нали една от причините за местенето ни в Монреал е точно заради пътуването,защото ми е писнало,особено като минавам 3 км 40 мин поне два пъти в седмицата ooooh! Иначе това с приятелите наблизо ми е основния аргумент за кварталното у-ще.Все и го повтарям колко по-лесно ще е да се вижда с приятелки така Simple Smile даже и когато се бях съгласила на лавалския вариант.
В момента мисли дали иска да е в Ле Витрайл,ако не може да е в лавалското у-ще.

# 338
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте!

Има ли момичета от Нова Скотия? Ориентираме се с мъжа ми към Халифакс. Имате ли някакви впечатления от района, подходящ ли е за семейства, какво е мин. възнаграждение за да могат да се покриват разходи. Мъглите и влагата ясно, нещо друго за климата, което е по-необичайно?

# 339
  • Лавал-Пловдив
Май няма никой от Нова Скотия  newsm78 То и не останаха много пишещи, май всички, които още пишем сме квебекарки. Аз ще ходя там лятото (8 юли) на екскурзия (със Синорама), но едва ли ще разбера има ли работа и колко е заплатата. Иначе впечатления ще споделя. Защо не пробваш да зададеш въпроса в бгканада, там има повече хора.

# 340
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Аз активно чета от Албърта Simple Smile.. За изток знам, че няма много работа, но всяка професия е различна.  Може би е до късмет.

Защо натам ?

# 341
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз активно чета от Албърта Simple Smile.. За изток знам, че няма много работа, но всяка професия е различна.  Може би е до късмет.

Защо натам ?

Ориентирам се според професията си - занимавам се с морски транспорт. Отделно искам по-спокойно местенце, не много забързано с повече аутдор активитис за децата, стори ми се че Халифакс е идеално за целта.

А веднъж в Канада от къде си търсите и намирате работа? Има ли някакви сайтове където бих могла да хвърля едно око къде какви позиции има? Например от тук се ориентирам по Линкд ин, но като че ли не е много развит в Канада, или няма работа по моята специалност  Rolling Eyes  имаше само 1 позиция за Ванкувър  Shocked Но за Ванкувър четох, че  е  много забързан, много скъп град, т.е. това от което страня.

Кака Дора, благодаря!  Peace

# 342
  • Монреал
В Монреал също има пристанище  Wink
По принцип големите транспортни фирми имат офиси навсякъде, така че не виждам това да те лимитира точно до определен регион.

В linkedin аз намирам доста обяви, но може би наистина зависи от индустрията. Можеш да провериш и jobboom и workopolis също.

Успех!

# 343
Привет ит от мен .... да не кажете, че само Квебекарките са на линия  Laughing

TDI, не съм останала с впечатление, че Ванкувър е забързан град. Има разлика дали си в  downtwon или в съседните "градчета" (които са на 20мин с метрото). Бих казала, че Торонто са много по-забързан, неорганизиран и хората са стегнати. Ванкувър със сигурност е скъп, но пак зависи за какво. Аз имам лични впечатления и от 2та града и определено Торонто и Онтарио като цяло не са ми по вкуса. Единствено климата и природата ме държат тук (знам, че звучи налудничаво). За Нова Скотия нямам впечатления, но по новините като им гледам времето - или опашките на атлантическите урагани ще ги забърше, или тонове сняг ще им се изсипе. Като любител на слънцето - тази провинция не ми е в радара. Но за всеки влак има пътници Simple Smile

# 344
И ние не сме в Квебек Simple Smile
При нас е спокойно и има доста предимства.

Засега сме много доволни тук и ако всичко върви по план ще пиша нататък какво е станало Simple Smile

Ние си търсехме работа с местните сайтове и агенции за работа. ММ дойде с работна оферта и остана там почти 20 месеца, а аз си намерих работа с местен сайт за намиране на работа.

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 16:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт