АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 683
  • 695
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Веднъж си сложих стевия в кафето и се наложи да го изхвърля. Няма такава гадост. Имаше някакъв остатъчен дъх като на амонячна сода.

# 331
  • София
Привет от още една недоспала мама. Аз от доста време съм си с едно редовно будене всяка нощ, но тази нощ като се събудих към 4 и до сутринта не заспах. Странна работа  Rolling Eyes

Иначе вчера по спешност ходих до гинеколога, че сутринта имах съвсем леко кафяво по хартията. Не можа да открие причина. Плацентата е съвсем ОК, не вижда отлепяне, бебето е голямо, отговаря на 13 г.с. и 2 дни и се движи постоянно, едва го измери. Сега ще слагам Утрогестан и ще пия нош-па до другата сряда, когато съм най-после на ФМ при Марков и ще видим той какво ще каже.
И на ЖК не съм се записала още. Утре щели да ми дадат час.

Довечера мислим да кажем на щерката за бебето. Тя, милата, толкова иска братче или сестриче, всеки ден я засичам да споделя на някого. През уикенда започваме и на родителите да казваме. А на колегите мисля да кажа като мине тъй чаканата среща с Марков. Такива ми ти емоции  Flutter

Джуджа, времето погоди номер на доста хора тази година по време на почивките им. Дори в началото на септември, когато обикновено е най-хубавото време в Гърция, тази година имаше наводнения.  Shocked А относно изнервеността, според мен основната причина е стоенето вкъщи. Поне мен това ме подлудява. Намери си някакво ново хоби, нещо да изработваш, език да учиш, пиано  Wink Аз съм си взела един гоблен, за първи път в живота ми се пробвам да шия и ми действа много успокояващо.
Другото, което мога да ви препоръчам, момичета, е медитацията. Тя много помага при страхове и нервност. Има готини апликации за начинаещи, като например Headspace, Calm. 
На мен вече ми липсват и йогата, и танците. Не съм ходила от началото на август. Мисля в средата на октомври да подновя поне йогата, че хич не съм свикнала да не се движа. Сега минавам само с някакви раздвижващи упражнения сутрин и с една медитация вечер. 

# 332
  • Бургас
Pumichka, не се притеснявай. Аз бях дълго време с кафеникаво зацапване. Гинеколожката каза, че е на хормонална основа. След като са те гледали с ехограф и не са видяли нищо притеснително, няма за какво да се тревожиш.

# 333
  • където мечтите се сбъдват

Джуджа, тази със стевията и мен ме изнерви, идеше ми да й нахлупя чантата на главата. Ама как не знаеш за стевия?? Сте-ви-я. Да бе, сте-ви-я. Еее, как не си чувала. Сте-ви-я. Много е полезна. Изобщо не вреди. Да, да, сте-ви-я. И как не знаеш за онази сладкарница, в която тортите са със стевия. И така 15 минути примерно Grinning А после имаше една, която уговаряше някакво пътуване май с някакъв автобус. И тя вика половин час.
Хахаха,ужас  Joy  Twisted Evil Аз се изнервих само докато го четях.Винаги съм смятала,че е ужасно невъзпитано да се говори силно по телефона в затворени помещения и пред други хора.
Аз от снощи съм с главоболие.Въобще съм станала като парцал от както забременях  Cry След малко ще ходя на преглед.Дано всичко е наред  Praynig

# 334
Един ден да нямам интернет и сте изписали половината тема.  Mr. Green Аз да се оплача,че имам болки в ляво,но ги отдавам на разтягането на връзките.Коремчето ми се наду бая,забелязвам,че и пъпа ми се е разтворил. Shocked Гаденето вече отшумя Heart Eyes ,та това е за сега.Връщам се да чета после ще коментирам пак. Hug

# 335
Мили мами, аз бях на път да обявя война на хладилника, но се зачетох тук и си направи сметка за нещо - забелязвате ли как на всички лека полека започна да ви се разкарва гаденето и повръщането, все още има тук там някое оплакване от болежки, но за сега слаби. Това говори, че една по една преминаваме към етапа на втория триместър - не съвсем де, ама малко ни дели от него. Това за мен си е повод за радост и сега имам още една основателна причина да тършувам из хладилника. Само съжалявам за майчиците, които ни напуснаха, дано при тях всичко е наред и скоро да чуем хубави новини от тях.  Hug Hug Hug
Весел следобед и хайде най-сетне да ядем  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 336
За изнервеност не знам, но и мен си ме тресе шубето чат-пат. Хем си знам всички успокояващи неща и най-вече, че ако не дай Боже стане нещо няма да съм виновна аз, хем нали съм Кораба-майка, та ми е едно отговорно такова.  Shocked И аз се хващам, че само "стъпвам на пръсти" около темата за бебето с малкия. Вчера гледахме снимки от екскурзията и срязах мама, понеже той пита защо го няма на снимката ни с мъжо, а тя рече: "Ама беба е там." Съвсем несъзнателно беше и после се почувства много виновна като обясних защо не трябва да се изказва така. Ама ей такива моменти ме изправят на нокти... А знам, че и ние волю-неволю ще изпадаме в тях. А пък за раждането, това ми беше единственото тотално неизвестно как ще се случи на практика предния път и сега е пак така. Все едно не съм раждала. Въобще ми е мъгла и като усещания, и като техники, и всичко. Rolling Eyes Но то се знае, че като е влязло там ще трябва и да излезе все някак.  Laughing
Pumichka, я кажи къде мислиш да се запишеш на йога. Мислех си, че като сме в София ще има курсове под път и над път, а то с 300 зора намерих 1-2 места, които да са ми що-годе удобни. Аз гледах или центъра, където живея, или в Младост (Бизнес парка), където работя. Преди ходех на спининг, но няма шанс да тренирам същото и сега, а ми липсва осезаемо движението. Пък сама в нас не мога да се накарам да правя каквото и да е. А и си е друго да имаш социален контакт извън обичайните.
И последно, и аз го чакам тоя втори триместър като не знам какво! Писна ми тъкмо да се зарадвам, че не ми се гади и то пак да започне.  Sick Cry

# 337
doctor_la и аз съм в Бизнес парка  Peace

# 338
  • Пловдив
Ох,мен тези страхове ме напуснаха.А и баткото изведнъж стана толкова палав,че не ме оставя да мисля за друго освен как да го кротна малко.Сега ме е страх единствено бебето да е наред,страх ме е и от раждането (въпреки,че съм родила 2 пъти нормално).Но напоследък като се напрегна ми става лошо и гледам да не мисля за това,а сменям на друга вълна-нещо приятно,което ме приспива.А през деня имам доста работа и не мисля.За щастие не ме гони безсъние,но ставам по 5-6 пъти до тоалетна.
А за нервите-като цяло съм спокойна,но ядосам ли се наистина става ужасно.Чак сърцето ме заболява.По принцип не съм така,но Б много ми влияе.А с първата Б бях толкова добре...и спокойна, и без болежки...

# 339
  • Sofia, Младост 3
Благодаря ви момичета, че сте така мили Simple Smile
Мина прегледът - аз съм спокойна вече , щастлива - видях го как мърда ръчички и крачета, най-накрая чухме сърцето, не само да видим пулсациите. Изглежда едно такова дебело , сладко  Heart Eyes Вече не прилича на бобче, а на човече , но мъничко още  Flutter
А от доктор Арабаджи съм възхитена - поне 20 минути имахме въвеждащ разговор за всичко за мен и бременността , за болести, настроения, възможности пред нас . Беше много мила и вече си имам лекар , имам си карта за болницата , назначени изследвания . Успокоих се  Party Вдъхнових се  Hug
А за болничен - да, явно няма да стане работата и ще изляза от октомври . И без това си имам заболяване, заради което е добре да се пазя, няма смисъл да се правя на герой. Ще си измисля занимания , ще подредя къщата, ще се разхождам.  Flutter

# 340
чакам да стане време за прегледа и си почивам, докато чета темичката.
tsangel, каква ти е възглавницата за бременни? аз предния път много исках да си взема, но така си останах без, но сега мисля да се сдобия с една.
гледах в olx някакви по 36 лв...

# 341
Аз не съм tsangel, но да си кажа. Има по-евтини възглавници с изкуствен пълнеж и съответно по-скъпи с естествен (спелта). Аз се реших и си купих от вторите и изобщо не съжалявам. Тежка е, но това е едно от предимствата - стабилна е и не се размества, много е удобна за кърмене. Можеш да си нагласиш формата много прецизно.

# 342
Eva, от опит мога да кажа, че няма по-готино от това да си разполагаш с времето докато си бременна. Стига това да не значи безработица, както при мен.  Mr. Green С умиление си спомням кефа да спя колкото искам, да правя каквото си искам, да се разхождам колкото си искам бавно и т.н. Не съм скучала и за миг! Чак към средата на майчинството взе да ме стяга шапката така да се каже. Но се наслаждавай максимално, стига да можеш!
Kati, аз пък май съм станала една идея по-търпелива, поне що се отнася до малкия. ММ си го овиквам както обикновено май.  Laughing Макар че взех да се тревожа... Все го гоня да го гукам и целувам откак ме забремени. Нещо не ми влияе здравословно тая бременност.  Joy
Manha, ако набараш някой подходящ спорт, който да ни е наблизо, брой ме задължително!  animal085

# 343
Искам да ви попитам, някой от вас с - кръвна група?
Оказа се, че моята е B-
Доктора ме успокои, че за първа бременност да съм спокойна( за второто дете било по- друго). Каза че ще назначим изследване за антитела, но аз съм при него чак на 25 октомври.  Четох,четох и разбрах , че ако има антитела в кръвта се поставя първа ваксина сега и втова живот и здраве след раждането.( при това ако детенцето се окаже +, така прочетох)
Просто ми е любопитно има ли с отрицателни кръвни гр. сред вас и как ще действате с доки?

# 344
Ода колкото и егоистично да звузи моя страна ,хем искама малката да ходи на ясла ,за да  си почина хем не.Времето до края  е много хубаво особено ако е свободно.Че после нямаш почти никакво за себеси.

Общи условия

Активация на акаунт