АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 640
  • 695
  •   1
Отговори
# 405
Предполагам, че си е до организъм, но аз наистина нямах никакъв проблем. А бебето ми не беше от лесните Simple Smile

# 406
Lilyrose, моята бременност също е първа Peace

Хора, аз си нося лещи , с диоптър и то -5,50 и на двете очи, живот и здраве / има време/ хич не мисля раждането, нямам особен избор. Peace

# 407
Добре дошла Ирина! Лека бременност от тук до края и без повече ядове ☺☺☺

За покупки... За сега няма да купувам нищо, всичко пазя, ама то на мен си ми е скорошно. Ще чакам да видим пола и ако е момче ще се купуват разни неща, ако е момиче за начало ще имам. Но тслива помпи, стерелизатори, активни гимнастика, шезлонги има всичко, че и две легълца имаме даже(бъдещата кака си има ново и я чака в новия апартамент). Сигурно обаче ще купуваме количка за породени, не ми се иска защото много си харесват свгашната количката. Още като я избирахме я взехме сива, че да става и за момче и момиче. Но..както казах няма да ми е от полза, децата ще имат 1,6г.разлика...демек два броя бебета ще си имам
☺☺☺

# 408
  • Пловдив
Хубава тема сте подхванали.И на мен ми се иска да се размечтая за покупки,но още не смея.
Аз най-после се записах на ЖК и ми видя контракции на ехографа.Изписа ми биолектра и да почивам.
Днес ходих и да си взема резултата от БХС и се оказа,че отказали на д-ра да му дадат изследването ми. Той беше им се ядосал,защото той си имал начин да изчисли риска и при 84мм бебе,но те не му дали резултатите.Само в Пловдив било така,в София нямали този проблем.Та сега утре ме вика за късния скрининг като компенсация.Пфууу писна ми да обикалям по цял ден града и да се прибера с несвършена работа.А и това главоболие....

# 409
Kati12 ти къде в Пловдив си прави БХС?

# 410

Хора, аз си нося лещи , с диоптър и то -5,50 и на двете очи, живот и здраве / има време/ хич не мисля раждането, нямам особен избор. Peace
И аз съм с лещи -3.75 на едното око и -3.5 на другото. Това със сигурност ли означава секцио? Чувала съм, че се ходи на очен като наближи раждането - гледа се ретина, мери се очно налягане и не знам още какво и така се преценя дали може нормално. Но не съм сигурна за това. Някой ако има опит или информация от познати може да ни просветли по въпроса.

# 411
Днес бях на фм  и бхс и слава богу всичко е наред с бебето.Очарована съм от вниманието което ми обърнаха.Според доктора сме 80% с розови гащи.Бебето е цели 5 ,4 сантиметра в 12та гс ,според доктора е добре.Дано и резултата от Бхс е добър,че малко ме притеснява възрастовия фактор.

# 412

И аз съм с лещи -3.75 на едното око и -3.5 на другото. Това със сигурност ли означава секцио? Чувала съм, че се ходи на очен като наближи раждането - гледа се ретина, мери се очно налягане и не знам още какво и така се преценя дали може нормално. Но не съм сигурна за това. Някой ако има опит или информация от познати може да ни просветли по въпроса.

Момичета и аз съм с диоптър мисля че бях писала в предните теми това от значение ли е? аз съм с +2.25 на едното и +2.00 на другото но спрях да нося лещи заради някакъв ограничен визус така ми казаха, с очила се коригирало. Та дали означава и за мен секцио?
Аз не че съм мислила но май-съм доста страхлива за болката от нормално раждане  Embarassed

# 413
  • Пловдив
Lilyrose, ходих в Свети Георги на пещерско при д-р Стоилов. Само се чудя дали не е рано утре за късния БХС,при положение,че съм в 15г.с,а по ехограф 16. Той каза,че не е.Само дано не се разкарвам напразно.
Angelika78,на теб д-р Стоилов ли ти потвърди пола.Че на мен миналия път не ми каза Sad .

# 414
Кати ходили сме на различни места на бхс аз мислех че е на едно и също.
За късния БХС слушай си лекаря според мен, за да си по -спокойна, иначе и аз по ехограф вървя с 4 дни по напред.
Ще видим какво ще каже АГ-то за диоптъра по нататък, то не се знае може и не само диоптъра да окаже значение за вида раждане.

# 415
Да Кати и каза че е 80% сигурен,ама аз питах и може би затова каза

# 416
Ами не знам, момичета. Аз който познавам с диоптър около моя все е раждал секцио- независимо къде.
А пък напоследък с лявото ми е по- замъглено някак/ и то не постоянно/ Дали от повече седене на телефона, дали от бременноста , не знам но се филмирам и трябва да посетя очната.

# 417
Някой няма ли да пусне една асана да се нулираме, че само бръмбари са ни в главите напоследък на всички?!  Laughing
Секцио, нормално - и за двете съм чувала и добро, и лошо. Няма панацея, има късмет. Вярвайте си на инстинктите и късмета, не на страховете и така.  Peace Аз в едно съм се убедила от предната бременност/раждане/майчинство - няма по-велико от природата и нещата се случват най-добре като се изключиш от света наоколо и си гледаш само вътрешния.
За пазаруването, аз съм си заплюла нова количка, че предната беше 2-ра ръка и ние и разказахме играта от ползване, та с чиста съвест ще потроша една известна сума.  Mr. Green Кошче за кола си имаме, шезлонг също, активна гимнастика, столче за хранене, помпа и стерилизатор (дали ще го изтрая и месец тоя път?  Laughing) също. За дрехи да не говорим... Слинг си уредих от приятелка да се тествам от рано този път. Ако не става, ще търся от тия прословути нови раници дето пак им забравих името. Ерго бейби??  newsm78

# 418
Аз от време на време преглеждам сайтовете за колички, но така и не мога да се ориентирам какво ще ми е от полза. Нали ще ми е първо бебче и съм ужасно неориентирана. Да не говорим за останалите покупки, като ви чета се оказва, че за повечето неща дори не ми е минавало през ума. Надявам се с времето да се ориентирам и да не правя безполезни покупки  Embarassed

# 419

Здравейте момичета, малко разяснения - късогледство само по себе си не може да бъде признато като медицинска причина за секцио. Ако искате мед основание, то си намерете офталмолог, който да запише, че имате дегенеративни промени в очите. Аз също имам около - 5.50, тогава не признаха късогледство и родих нормално. Нямам никакви усложнения на очите. Всякакви тези, че от раждането може да се отлепи ретинта са просто приказки, усложненията се получават при вдигане на тежки предмети.

Общи условия

Активация на акаунт