АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 590
  • 695
  •   1
Отговори
# 480
  • варна
Ето тази си взех http://www.baby.bg/dizain-baby-kombinirana-kolichka-2-v-1-estel-kapuchino.html
Взех я на половин цена от една мама дето я е ползвала само 3-4 пъти, понеже й заемала много място. Летния кош изобщо не е ползван. Голяма е, малко е тежичка, дано да е и удобна както всички твърдят. Иначе много си я харесвам.
На мен ми харесват този тип, само не зная наистина дали не е тежка. Цветовете са чудесни.

# 481
Първа бременност ли е? Раничко е. Аз го усещам, но съм 13 седмица и 5 дни, пък и втора бременност. Но звучи като да е бебето с това гъделичкане Simple Smile Кой знае  Hug
Да. Първа бременност ми е. Но.. ако разсъждавам логично... може да прозвучи малко смешно, но още 1та седмица усещах, че нещо става. Знаех, че съм бременна. Много рано се появи неразположението при спане- от самото начало ми беше по-добре да спа на ляво, иначе ме болеше. Много рано започнах да ставам нощем до тоалетна. Рано започна да ми личи коремчето. Изобщо все едно всичко се случва доста по-бързо от останалите... Не знам. Ще попитам в понеделник  Crazy възможно е да си въобразявам  Blush

# 482
Ами те няма как да ти кажат дали е бебето или не Simple Smile Пък за другите симптоми е толкова относително... С първата бременност нямах никакви неразположения, сега от самото начало ужасно гадене, пишкане по 100 пъти, сърцебиене и т.н. Така или иначе скоро няма да можеш да го сбъркаш  Hug
Таня, струва ми се, че и на моя главата беше 2см и нещо, но не е в мен да видя...
Кати, за по-сигурно на следващата фетална за пола Simple Smile Иначе всичко му е наред, нали?

# 483
Здравейте Simple Smile
Аз съм си харесала тази: https://kolichki.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0- … %D0%BD%D0%B0.html
Днес бях на лекар и видях бебчо, малеее няма такъв кеф Grinning . Нещо искаше да ме праща на невролог заради постоянното главоболие и световъртеж. Пак почнах да се притеснявам, а тъкмо си избих всички лоши мисли.

# 484
  • Пловдив
За количката все се каня да пиша,а забравям.Моята предна беше на чиполино.Взех я след раждането и нали съм си без особени претенции поисках най-леката синя количка.Не помня точно модела,но беше 8,5кг.Тогава живеехме на 4ет. без асансьор и си я държах в колата.Но не ми беше удобна в позиция бебето към мен и рано го обърнах обратно.

# 485
Браво за добрите резултати, Кати  Hug
Bexa-та е от типа на Baby design, особено коша за новородено е направо същия. Като гледам и параметрите са идентични. Хубави са, стабилни.
Mutsy evo също е много хубава количка за мен. Също и Bebe Confort Elea.

# 486
E,наистина ли чак толкова момичета са се преселили във ФБ? Grinning
Аз уж все чакам по- късна седмица, а мислех и другите, че са на изчакване , а се оказва че май не са 3-4 мамите във фб групата? Laughing

# 487
Има ли вече ФБ група??? Аз що не знам Simple Smile

Моя съвет е да си избирате количката в неутрален цвят, особено, ако ви е първо дете, че да не стане като при мен  Mr. Green

# 488
(Почти) всички са във ФБ. В заглавния пост има информация  Hug
Моята количка е синя. Но то едно е да сложиш момиче в синя, друго е момче в розова примерно  Laughing Много се колебаех за лилава, но ми идваше тъмна.

# 489
  • София
Много ми е полезен този разговор за количките, че аз нали съм бременна за първи път и нямам идея какво искам. Тази последната ми хареса синьо-червената. Какви съвети биха дали по-опитните мами на такива като мен, които имат да свалят 3 етажа стръмни стълби?

# 490
Здравейте и от мен днес бях на консултация ,чух сърцето  видях как шава .Оказа се все пак ,че съм си била напред и съм 12 седмица термина ми варира но за сега да кажем ,че е 11 април.Овне ще не като кака си .Най много да е за нейния имен ден и на свеки голям подарък ще бъде .Гледам че тя е на 9 Април, много съм си харесала тази дата не знам що ,явно искам пак да е неделя ,като малката .Да се похваля че вчеря ядох готвено и не повърнах,Аг ми предписа лекарства ама ще изчакам за тях още седмица  .
 За количките ние точно така направихме избрахме неутрална ,че сега ако е момче да си че полазваме пак ,и триколката и тя само лятната количка има лилаво ама ще го прежаля ,така иначе ще се ползва едно лято.Но съм много доволна от всиките,Само се ядосвам че послушах ММ за кошарата ,че взехме сгъваема,да една от най хубавите ама за тия пари можеше хубаво легло да вземем.Нищо сега ще и купим голямо да и е като на спалнята.
А за симптомите при предната и при мен почнаха след третия а сега от самото начало .

# 491
Моят опит с количките досега е, че за мен няма идеална количка  Mr. Green. Чела съм толкова много тука във форума, имаше едни много подробни теми, гледах по магазините, избирах.. В началото имах някакво чиполино, което много мразех, защото мъжът ми искаше да мине икономично. Детето лежеше почти с главата надолу в легналата позиция, духаше вътре, а то беше зимно бебе Simple Smile. Втората я купихме от по-хубава марка, но положението не беше кой знае колко по-добре и освен това и в едната позиция беше уникално неудобна (за Пег Перего Уно става дума Simple Smile).
Та, честно казано да не се заричам, но количка мисля да не ползвам. Вторият го носих предимно със слинг и си мисля, че много добре му се отрази и допринесе за това да е спокойно бебе.
По-хубаво за едно бебе от това да усеща майка си няма Simple Smile. И докато спи вкъщи и докато се разхожда.

# 492
Ако ще сваляш стълби имаш 2 варианта - 1) много лека количка, тип лятна, която обаче не става за съвсем новородено, поне според мен. Друг е въпроса колко ще извеждаш новороденото. 2) стабилна количка с големи гуми, за да може да я сваляш на гуми, без да я носиш и без да я счупиш Simple Smile Показаните от момичетата са такива. Аз и моята (X-lander) я свалях по стълби, хем не беше с много големи гуми, т.е. предните не са. Задните са си големи. Но колкото по-големи са гумите е по-удобна за сваляне по стълби май.
Аз сега с този акъл бих си купила стабилна количка, но не много тежка, с кош за новородено за първите месеци и много лека, лятна, хубава марка, за след 4 месец. С първото изкарах около година и половина с титулярната количка, смятах, че вече няма и смисъл да я сменям, но се реших на една промоция. Умрях от яд, че не съм я купила по-рано лятната.
Моето бебе в слинг ревеше. Ама той навсякъде ревеше Simple Smile Поне в количката заспиваше след 20-на минути рев Simple Smile
Повтарям се, извинете ме  bouquet

# 493
E,наистина ли чак толкова момичета са се преселили във ФБ? Grinning
Аз уж все чакам по- късна седмица, а мислех и другите, че са на изчакване , а се оказва че май не са 3-4 мамите във фб групата? Laughing
Около 40 бройки печени, недопечени кандидат мами сме в групата  Joy Joy Joy

# 494
  • София
Радостни вести от мен Simple Smile Бях на лекар, бебчо е страхотно сладко същество, не спря да се врътка и да маха с ръчички и краченца Heart Eyes Направо ми се искаше да погаля монитора Heart Eyes Отлепването е почти изцяло калцирало, размерите на бебето са леко по-големи от очакваното. По тази причина ме викат за първа фетална още на 10-ти, а часът ми при Марков е чак за 17-ти Rolling Eyes Дано не се окаже, че при Марков ще сме изпуснали момента, но аз като записвах часа, го смятах тогава да съм на 12 навършени г.с., т.е. в 13-та, което си е изцяло в срока. Както и да е, важното е беборанчо да е добре Simple Smile Лекарят ми ме навива за БХС. Счита, че ако всичко там излезе ок, мога да си спестя генетичните тестове. Ще помисля.

Илето, най-вероятно усещаш червата си, но нищо, скоро идва хубавото Grinning

В разговора за количките няма да се включа, защото мина толкова много време от последния път, когато ползвах, че сигурно вече има нови светове на пазара. От предишния ми опит мога само да кажа, че на мен триколките ми бяха по-удобни от тези с 4 гуми, някак по-маневрени, поне тези, които аз съм имала. Ако ще се ползва една количка дълго време, е добре да й се върти коша или дръжката, защото в началото е хубаво бебето да е с лице към майката - по-безопасно е, а после, когато започне да седи и да гледка, е по-добре да е с лицето напред. Помпащите гуми возят по-меко, но обикновено вървят с грамадни тежки корпуси. Важно е да има голям багажник, защото на разходка с бебе се мъкне мноооого багажерия, плюс покупки, става мазало. Хубаво е също така рамката да пасва на кошчето ви за кола, за да не местите бебето от едното в другото, а директно да монтирате коша от колата на количката, примерно ако бебето е заспало в колата. Зимен кош не съм ползвала, летни бяха моите бебета. Друго засега не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт