АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 675
  • 695
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Аз пък първо на шефа казах,че съм бременна.Въпреки,че работя в офис и не е натоварено,да си има в предвит и да не мисли ,че се ослушвам като се крепя толкова.А и понякога се налага да се повдигне някой кашон,а хич не искам да ме мислят за превземка.Но и в нашия офис не е клюкарник и знам,че няма да ме коментират,а само ми се радват и пазят.

# 241
  • варна
Ужасно съжалявам за майчетата, които вече не са в темата, като се замисля, че сигурно има и такива, които просто не са имали сили да напишат такъв пост...стискайте ми палци утре съм на фм.

# 242
  • Варна
Ужасно съжалявам за майчетата, които вече не са в темата, като се замисля, че сигурно има и такива, които просто не са имали сили да напишат такъв пост...стискайте ми палци утре съм на фм.
Ей да пишеш после как е минало. Стискам палци, успех  Hug
При мен .... един приятел на майка ми, който виси до нея нон стоп, и ме дразни до дъното на душата ми, постоянно говори за бебето и бременността на абсолютно нормален тон, та нищо чудно колегите да са го чули .....  Close  ох така ме дразни тоя човек, все му правя забележки, и не млъква  #Cussing out не само за това, той просто не млъква по цял ден. Манха, по добре им кажи ти лично, а може и да почерпиш с бонбони примерно, и да им кажеш повода.

# 243
Аз пък първо на шефа казах,че съм бременна.
И аз така - първо на Кметицата съм казала, но мисля останалите да почакат да мина на ФМ и да вляза в 4-ти месец. Някак си ще ми е по спокойно тогава. Като слушам какво се случва с някои от мамите, миличките Hug Hug

Съжалявам ако съм забавила някоя мама с добавянето във ФБ групата, но ако искате вярвайте едвам изкарах гадната нощ - синузита е на лице и работи с пълна пара. За капак се бяха съюзили с щитовидната жлеза и имах страшно сърцебиене и ме душеше цяла нощ. Тази сутрин съм малко по-добре, но ми беше на две работата да си пусна болничен. АГ-то ми каза да не си и помислям за геломиртол, не знам защо. Само синупрет форте. Аз обаче ще пробвам и днес да се поборя с инхалации с лайка и само ефералган и ако не започне да ми помага тогава ще си взема синупрета. Мале каква бъзла съм станала, с малкия съм работила до края на 9-ти месец и не е трудно да се сетите какво съм работила в Испания - чистех гадни къщи и гледах едно малко човече, т. е. тичане по цял ден. Сега имам чувството, че ме е страх и от сянката ми. Ужас! Малко дълъг стана поста, за което се извинявам bouquet bouquet bouquet

# 244
  • Бургас
Извинявам се че потретвам на другите постовете, но и аз не разбрах какво да напиша за да ме добавите в групата във фб. Не че бързам, всеки си има ангажименти. Но не си спомням на кой писах /бяха повече от 1 мами/ и сега не знам на кой да добавя. Ще съм много благодарна, ако който ми е прочел личното съобщение, ми върне отговор какво не му достига  bouquet защото аз вече съм много изветряла.

Моите повръщания не минават. Трябва да съм към средата на 10та седмица. Много се надявам до 12та 13та да отшумят, защото в 9 месец с корема много трудно се прегръща гърнето  hahaha и тежи като се наведеш  Joy Joy

Мен ще ме угояват за Коледа. Кой каквото донесе за ядене в нашия офис ме вика да ям. А на мен всичко ми мирише... Искам вече да се маххнат гадните миризмииииииииииииииииииииииииии.............. Sick

tanya06, моята свекърва беше така с дъщерята. Само че тя не е учителка, а обикновена пенсионерка на село. Ама цялото село знаеше още преди да вляза в 4 месец. Те живеят в края на селото и като влезам с колата по цялото село се насъбираха хора да ни изпровождат с поглед. Беше много дразнещо. Ама сега вече ми е смешно.

Абе момичета, не се вживявайте толкова /дано не се обиди някой/, каквото ще да става. Вие си свършете коректно взаимоотношенията с началници и подчинени, пък на никой друг не сте длъжни да пишете обява във вестника или телеграма. Да се спасяват езиците. Аз съм станала голямо перде в това отношение.

Витамините с фк, които аз пия са Abopholik Meta на Abopharma. Около 7-8 лв за 30 бр. Според мен в която и аптека да влезеш да питаш и да избереш от предложените няма да сбъркаш. Те са разлини фирми с еднакви продукти и състав. На мен доктора ми ги изписа, но аз дори исках чиста фолиева киселина. Тия витамини и без друго не се усвояват от организма. Друго си е плода и зеленчука.

# 245
Извинявам се че потретвам на другите постовете, но и аз не разбрах какво да напиша за да ме добавите в групата във фб. Не че бързам, всеки си има ангажименти. Но не си спомням на кой писах /бяха повече от 1 мами/ и сега не знам на кой да добавя. Ще съм много благодарна, ако който ми е прочел личното съобщение, ми върне отговор какво не му достига  bouquet защото аз вече съм много изветряла.

На мен си писала със сигурност, но бях малко извън строя снощи, още не ми е минало, но съм значително по-жива, че снощи бях като умряла в кожата си Laughing Grinning Laughing. Малко по-късно като приключа с колегите от Агенцията по кадастър, ще ви добавя и теб и още две три мами, които са ми писали bouquet

# 246
Момичета, в коя седмица отидохте на ехограф, моята гинеколожка не разполага с такъв и се чудя дали вече не ми е време... Тя нищо не казва по темата, но чета че всички вече сте чули сърчица, искам и аз, а съм вече в 8г.с и 2 дни.
Свършва ми Неофолик-а, някъде бях чела за добра фолева киселина с витамини, можете ли да ми припомните коя беше?  ooooh!
Също, мисля утре да си запиша час за ранна морфология, гинеколожката ми каза ако искам да видя пол, да си запиша при навършени 13г.с, нали не  е късно тогава, защото дефакто ако са навършени 13г.с, значи ще съм вече в 14-та?  newsm78

Ако се следиш по здравна каса, май там ти се полагат само два ехографа, така че ще има да си чакаш.... За съжаление. Сърце чухме при мен в 8 седмица, а преди това първия преглед ми беше в 5,всичко на ехо, но аз се следя на часно. За Фм мисля че не екъсно и моята ще е на нвършена 14 седмица, не успях за по ранен час.

По здравна каса се полагат 2 ехографа, но на първия преглед се прави задължително преглед с ехограф. А и мен си ме гледаха всеки път с миналата бременност. Момичето пише, че лекарката просто не разполага с такъв уред. magic-girl, записала ли си се за следене при тази лекарка? Потърси друг, който има нужната апаратура или я смени ако си се записала. Не виждам как може да следи бременност без ехограф. В 9 седмица както си трябва да се видят поне пулсации, а мисля и сърце.

Primera, успех на ФМ  Hug

vesi21, точно това ме притеснява, че явно вече повечето подозират, а не искам да се правя на ударена или да лъжа, наистина сме заедно от много години, некоректно е. Но така ми се искаше да изчакам да мине третия месец. Май не трябва да го мисля толкова, да го обявявам и да ми се маха от главата  ooooh!

# 247
Здравейте момичета, вчера бях на преглед, в 10 г.с., но имам миомен възел, който се е увеличил и това ме притеснява страшно много.
А относно офиса - казах на една колежка, останалите ще научат в движение.

# 248
Здравейте от още едно АПРИЛско мамче!  Simple Smile съвсем нова съм тук, но мисля да наваксам бързо...
Казвам се Ирина, 26 г. от София, днес влизам в 13та седмица, а терминът ми е на 04 април.  Simple Smile
Леко бременеене на всички!  newsm76

# 249
Здравейте от още едно АПРИЛско мамче!  Simple Smile съвсем нова съм тук, но мисля да наваксам бързо...
Казвам се Ирина, 26 г. от София, днес влизам в 13та седмица, а терминът ми е на 04 април.  Simple Smile
Леко бременеене на всички!  newsm76
Добре дошла Simple Smile
Аз нямаше как да не кажа на моя шеф, все пак е бащата на бебето ми Grinning
Попринцип бях много против да работя за него, защото винаги съм мислила, че ще имаме конфликти, но след като отхвърлих няколко предложения защото той беше в болница и после исках да се грижа за него като се прибере в къщи. Накрая приех неговото предложение.

# 250
Ох много мъчно ми стана за Тифани Sad И аз забелязах, че Ирайн не е писала скоро, а след това прочетох, че и тя е напуснала Sad Дано няма повече отписали си и с останалите всичко да е наред до финала. Аз съм на предглед чак на 24-ти, вижда ми се супер далече, но ще си чакам, нямам избор Simple Smile

# 251
Привет и от мен! Най-после завърнала се на наша почва и много доволна от екскурзията. И Дрезден, и Прага са страхотни. Има още много да се види и в двата града, но и много обиколихме. Дребчето почти не ми е правило проблеми, за което съм му много благодарна. Heart Eyes
И като го споменахме, днес минах ехографския скрининг и ми взеха кръв за БХС. Бях при Врагалева във Фемина. Показа ни всичко и каза, че сме отличници и на този етап си има всичко... без пишка.  Mr. Green Рано е още за гаранции, понеже съм 11+4 дни, но поне мога да си му казвам бебка още известно време. Около 15 минути беше прегледа и за да види хубаво сърцето и крачетата ме гледа и с вагинален. Ама голям кеф като цяло! Лежа си, обръща се, а накрая даже ни и помаха.  Heart Eyes Олекна ми много, че с тези тъжни новини напоследък от другите мами, а и като не бях го виждала от месец... Важното е, че сега всичко е наред. В събота съм на "разчитане на резултата" от БХС. Поредната глезня май, но здраве да е. Взех си фактура и може това да го пусна по фонд, а ФМ да си я платя. Съответно, това може да повлияе и на решението при кой да е. Афродита, ако решиш за Карагьозова в МД, кажи как е минало и каква е цената там.
Аз съм решила да направя нещо вкусно утре за офиса и да им занеса в четвъртък да ги почерпя хем за беба, хем и кола си купихме. Та ще съчетая нещата. Те и повечето колеги, с които сме по-близки знаят вече, но ей така - за официалност.  bowuu
Ох, куп неща обсъдихте докато ме нямаше и сега не помня какво исках да кажа и разкажа още.... Пак ще започна с писането май.  hahaha

# 252
  • София
Аз бях на ехографски преглед, всичко е наред и на мен ми олекна. Помаха ми на мама детето Simple Smile, а другият плоден сак още е там Sad, макар и доста сплескан, което ако продължи да е така, май ще отмени БХС, Пренатест и др. възможности и ще разчитам само на феталната морфология всичко да е ок.

# 253
  • Варна
Много сте мили момичета  Hug Hug Hug Благодаря на всички за топлото посрещане  Heart Eyes

# 254
  • Пловдив
nells,не се притеснявай.На мен с първата бременност ми видяха миомен възел на първите прегледи и после изчезна.Дано ти изчезне и на теб.Уж казват,че като не ни идва и не се храни (с кръв) понякога изсъхват.Дано скоро се похвалиш с добри новини.

Общи условия

Активация на акаунт