АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 582
  • 695
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Браво за чудесните новини! Все такива да се чуват в групата ни Hug
Аз изчаквам прегледа при Марков в сряда и тогава, живот и здраве, ще се включа във Фейсбук групата.

Мислех си точно за вариант лятна количка да използвам, че тези със зимния кош са доста тежки. Но така или иначе има време, като начало ще започна със старата, после ще му мисля.
А за слинга съм съгласна, че за бебето е много успокояващо и полезно, но дали за майката не е тежичко постоянно да го разнася Rolling Eyes Аз не съм пробвала досега слинг, само кенгуру и то много за кратко, че нали в началото не е препоръчително. Бих пробвала слинг този път, ако намеря удобен .

# 496
Защо му казвате зимен кош? Това е кош за новородено, поне според мен  Mr. Green  Няма как да сложим бебе на 8 месеца в него, ако ще навън да е люта зима, или пък новородено в полулегналия кош Simple Smile

Аз не съм такава всеотдайна майка да ми е залепено детето нон стоп за мен, че пък и да го нося постоянно  Mr. Green или пък да ми спи в леглото, хохо абсурд! А и моя не беше лесен! Кърмих до 8ми месец, даже нощем седнала, заспива и си го слагам да спи в леглото, ставах колкото е нужно, но да ми "цицони" по цяла нощ да ми дъвче зърното, щото и такива знам, дето на по 2 години още им висят на гърдите. Това за мен е прекалено! НО темата с кърменето те първа ще я дъвчем сигурна съм и тогава ще има големи сътресения в групата, от опит го казвам Simple Smile от опит с предната  Laughing

# 497
И аз така, кърмих седнала и после го слагах в леглото или количката. Така и не ми стана удобно да кърмя легнала, а и той не искаше. Но то при нас кърменето си беше трудно и с много специфики. Има време и за тази тема, да Simple Smile

Най-удобния слинг според мен е най-простия слинг-шал. Много дълго правоъгълно парче плат.

А за количките, да, забравих да спомена, че е важно да може да се монтира коша напред и назад.

Честито за хубавите новини от прегледите  Hug

# 498
За количките  нямам никакъв опит, но приятелка от Хиполенд ми каза, че всички модели им се купуват, но за нея Макларън са едни от най-здравите. Скоро бяхме в чужбина и видях много хора с такива. Имали обаче един голям недостатък според нея, кошът не се обръща към майката, а от горе има прозорче... звучи неудобно за новородено.

# 499
  • Варна
Манха, Пак благодаря много за съвета да не спя по гръб. Не знам дали това е причината че тази нощ се наспах, но е факт че си поспах и дори до ВЦ не ставах.
Примера Мисля да се запиша и аз, като повечето от Варна при Славчев и днес се обадих да запазя час.. нооо свободен има чак на 28-ми  #Puppy dog Таа.. ще трябва все пак да отида на 5ти при моя ... 28-ми ще ми е късно за ФМ и ако моя АГ не ми направи не знам къде ще ме приемат. При Балев няма да сваря за час, гледах една позната е доволна от Цонев, в същата клиника и при него не знам дали ще се сместя за час.
Честито за добрите новини от прегледите на момичетата от нашата темичка, и да, имаме си ФБ група, която се разширява, вече сме 50!
За количка и ние гледахме наскоро, но този месец почти нямаме време да излизаме. Пак благодаря на Манха за разяснението за количките, че и на мен ми е голям Х какво трябва да се гледа и кое си заслужава цената. Скоро се видяхме с една моя позната, която има детенце на година, нейната количка имала нужда от нови гуми, защото оригиналните се спукали, но били ужасно скъпи  #Crazy и си ходеше с помпата в багажното отдолу.

# 500
Е да, в чужбина има хубави тротоари Simple Smile Макларън са изключително здрави и много удобни колички, но за лятна. Или да го кажем така за поотраснало бебе. Гумите им са малки и са доста скъпи. Пък и наистина не е много удобно новороденото да не е обърнато към теб.
Всъщност зависи и в кой град/квартал сте. Ако си имате достатъчно хубави тротоари става Simple Smile
Ето това е страхотен Макларън, гумите не са от най-малките, много лека, здрава и удобна за лятна. Но на мен ми се вижда много скъпа. Ако ви е първо дете и си я купите догодина наесен примерно си струва. На мен ми е късно.
http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/84615/s/maclare … tegory/123456789/

Добре е количката да е с помпащи гуми - те всички с големи гуми са такива. Аз за всичките километри, които съм навъртяла с моята не съм пукала гума. Редактирам се, сега се сетих, че веднъж имаше някакъв пирон в едната гума. Обаче то реално не се сменя външната, а само вътрешното тяло. И нямам идея колко е струвала оригиналната, аз отидох в един магазин за велосипеди и ми приспособиха някаква за много малко пари. То реално като сложиш отгоре външната изобщо не си личи какво има вътре.

# 501
  • София
Защо му казвате зимен кош?

Защото така съм го виждала изписано по магазините. Както и кош за новородено, едно и също е. А че новородено не може в другия кош, не е вярно, аз пак казвам - такъв не съм ползвала, количката ми имаше пълно легнало положение и си ги возех директно в нормалния кош. А за мнението ти за кърменето на 2-годишно, ако искаш, мога и още сега да ти кажа какво мисля, или викаш - да изчакаме да се посближим Mr. Green

За носене мисля този път да заложим на раница, но това, ако таткото има желание. Аз имам проблеми с гърба и не мога да ползвам нито слинг, нито кенгуру, нищо Confused

Много е хубаво да си говорим за бебетата като нещо реално. Мене страха от аборт още не ме е пуснал, но днес като си видях маймунчето, съм толкова щастлива, че направо не стъпвам по земята Heart Eyes

# 502
Верно е, че така го пишат  Mr. Green

Манха, лятната количка си е лятна  Mr. Green и аз така й казвам  Laughing А Макларъна е номер 1!! Само такава бих си купила по-натам.
Моята количка е с помпащи гуми, само един път имах проблем, че я бях оставила в багажника няколко дни и от жегата и слънцето гумите се бяха надули пред пръсване, даже бяха излезли от джантите, но оправихме нещата.

Белинда, за кърменето повече устата няма си отворя, каквото ще да става  Mr. Green в такъв калабалък НЕ влизам. Сори, че повдигнах темата  Hug Хич не ме интересува кой колко, кога, до кога ще си кърми детето, пък предполагам и вас за моето мнение, така, че да го забравим  Crazy

# 503
Верно е, че така го пишат  Mr. Green

Манха, лятната количка си е лятна  Mr. Green и аз така й казвам  Laughing А Макларъна е номер 1!! Само такава бих си купила по-натам.
Моята количка е с помпащи гуми, само един път имах проблем, че я бях оставила в багажника няколко дни и от жегата и слънцето гумите се бяха надули пред пръсване, даже бяха излезли от джантите, но оправихме нещата.

Белинда, за кърменето повече устата няма си отворя, каквото ще да става  Mr. Green в такъв калабалък НЕ влизам. Сори, че повдигнах темата  Hug Хич не ме интересува кой колко, кога, до кога ще си кърми детето, пък предполагам и вас за моето мнение, така, че да го забравим  Crazy
аз мисля че колкото по-дълго се кърми едно дете толкова по-добре,децата се развиват много добре,здрави и определено истината е в кърменето,аз не го казвам от личен опит а от 100% лични наблюдения кой каквото иска и може да ми говори но за мен това са приказки за собствено успокоение! Аз се моля да имам кърма и да мога да кърмя до колкото по-късно е възможно ✌🏻

# 504
браво за хубавите новини!

за кърменето - въпрос на личен избор, всеки си има своите "за" и "против". кой както го чувства - така Simple Smile

аз днес цял ден се борих с вирусите на малчо, дано да съм успяла да го нокаутирам Simple Smile

# 505
  • Бургас
И аз бих искала да кърмя и не само заради ползите от кърменето за детето, но и тези за самата майка - не се занимаваш с шишета, термоси с топла вода и пр, а и излиза и няколко стотинки лева по-евтино  Laughing

# 506
  • София
Здравейте, вече съм си в България. Гледам най-горещите теми се обсъждат. На мен много ми харесват (на външен вид) cosatto. http://www.kiddicare.com/p/Cosatto_Giggle_2_Pram_in_Moonwood.htm но искам да ги видя в някой магазин на живо и как точно се трансформират. Прочетох и някои недобри отзиви

Иначе с предната бременност имах такава http://www.dooyoo.co.uk/pram-pushchair-stroller/chicco-trio-livi … -1-travel-system/
Много съм доволна, лекичка, супер компактна. С нея изкарахме синът ми и племенникът ми и след това я продадох супер запазена. Според мен си заслужава да се вземе по-скъпа количка ( не визирам стокетата и мима, които са за престиж ...), ако човек има възможност. Материите са коренно различни и колкото и да изглеждат еднакви с ползването виждаш разликата. Чикото всичко му се махаше и переше, бебето не се запарваше. Изобщо всичко му беше измислено.
Както може да се разбере и безсънието ме е хванало ...
Джуджа и аз не съм от самоотвержените майки дето ще мъкнат бебето със слинг/раница. Плюс това като излизаш на разходка има толкова багаж за носене, че не виждам как всичко ще мъкна всичко. Но пъхам по един в количката, че бебето като се разплаче е хубава придобивка.
За кърменето и аз няма да коментирам, всеки решава. За мен си беше голяма борба обаче, разирам и майките, които се отказват.miss july и аз така мислих за шишетата, но се оказа обратно. Кърменето в началото е неспираща дейност, кърмиш по 1 час, тече кърма навсякъде, болки и разранени зърна, цедене, притеснения дали бебето се е наяло. Голяма драма беше ...
И последно, престраших се да се премеря +1 кг за последния месец, но мисля, че след  месец в САЩ си е добро постижение.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 06:32 от vesi21

# 507
Момичета, здравейте! Радвам се, че ви виждам всички! Ние с бебо сме на линия пак, диагнозата кухо яйце не се потвърди. Вчера бях на втори преглед и всичко е ок, явно съм късно заченала с късна овулация и прочие! Още ми се свива сърцето какво можеше да стане ако не беше моят доктор и се бях доверила на другите двама...
Та така, тук съм, само че терминът ми ще е за началото на май най-вероятно.

# 508
  • Варна
Ейй супер! Добре дошла отново, и повече да не излизаш от тук  bouquet Hug
Гледам че говорите за кърменето - аз бих кърмила докато мога, знам че е най доброто което мога да направя за бебето Simple Smile

# 509
Мале, Фрозенка!!!! Страхотно. Уау. Страшно се радвам. Добре дошла пак. Да не взеемеш да хукнеш при майските майки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт