Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 397
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
 bouquet
СОЛ означава самоосигуряващо се лице,нали?Щото такава декларация е подадена...

п.п.Това съобщение ми излиза в НАП...ако не сте видели-
Внимание: Задълженията за авансови вноски, декларирани с ГДД по чл.92 от ЗКПО (ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ – за ЕТ), декларация по чл.88 от ЗКПО, декларации обр.№1 (вид осигурен 22 и 23), декларация обр.№5 (вид осигурен 12 и 13), както и задълженията за здравни вноски, възникващи на основание подадена декларация обр.№7 се начисляват в данъчно-осигурителната сметка на задълженото лице на 1-во число в месеца, през който изтича крайния срок за плащане на съответното задължение. При липса на друго задължение от същия вид с по-ранен срок за плащане, всяка наредена сума след 1-во число по съответната банкова сметка ще погасява описаните по-горе задължения.

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 12:51 от mystic woman

# 676
  • София
 Здравейте имам въпрос,какъв данък печалба плаща едноличен търговец?

# 677
  • Русе
15%

# 678
  • В полите на Пирин планина

Плаща 15% данък върху реализирания доход от дейността като ЕТ, ако не е на патент.

# 679
  • София

Плаща 15% данък върху реализирания доход от дейността като ЕТ, ако не е на патент.

На патент сме,тоест колко е данъка..благодаря

# 680
  • София

На патент сме,тоест колко е данъка..благодаря

Патента се определя основно от това каква е дейността и къде се осъществява /има и още едни малки подробности/.

# 681
  • Пловдив
Момичета,за свързаните лица...ако един и същ човек е управител на 2 фирми,но не е собственик,то фирмите свързани ли са newsm78

# 682
Момичета,за свързаните лица...ако един и същ човек е управител на 2 фирми,но не е собственик,то фирмите свързани ли са newsm78

Да. По тази точка:

лицата, в чийто управителен или контролен орган участва едно и също юридическо или физическо лице, включително когато физическото лице представлява друго лице;

# 683
  • Пловдив

Да. По тази точка:

лицата, в чийто управителен или контролен орган участва едно и също юридическо или физическо лице, включително когато физическото лице представлява друго лице;
bouquet

# 684
Има ли нещо особено при осчетоводяване на фактура за покупки на стоки от 2016, която е открита сега през 2017 като неосчетоводена в дневника за покупки? ДДС може да се ползва все още, защото не са минали 12 периода. Мерси.

# 685
Има ли нещо особено при осчетоводяване на фактура за покупки на стоки от 2016, която е открита сега през 2017 като неосчетоводена в дневника за покупки? ДДС може да се ползва все още, защото не са минали 12 периода. Мерси.
Няма нищо особено. Peace

# 686
Само в дневника за покупки за 02/2017 - 4531/401 с ДДС 

А в 2016 година  304/401 без да се минава в дневника

# 687
Здравейте! Имаме наследено помещение, което е отдадено под наем и за което официално не  съм получавала пари, защото знаех, че се правят подобрения/ ремонт, закупуване на климатик и пр/, но се оказва че един от наследниците е прибирал наем и тези дни наемателите ми връчиха служебна бележка, че за 2016 година са ми изплатени и на мен суми. Досега не съм подавала данъчна декларация защото съм работила на трудов договор, но явно трябва да подам такава  Thinking Дали можете да ме ориентирате как трябва да ги декларирам и какъв данък ще трябва платя. Същата служебна бележка е издадена и на сестра ми, която живее в чужбина и  също се води наследник. Дали и как може и тя да декларира доходите, за да не бъдем глобени? На сумите е плащан авансов данък.

# 688
Споделих, че Д1 за СОЛ не е приета поради Несъответствие на файла с файловия формат...
Писах на НАП и в отговор искат да им изпратя номера на протокола за приемане. Дали не е някакъв техен програмен гаф, защото не очаквах такъв отговор ?

# 689
Възможно е

Общи условия

Активация на акаунт