Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 385
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
  • В полите на Пирин планина
По тази програма на работодателя му връщат парите за осигуровките ти, но мисля че ти си получаваш нетно както е след приспадане на осигуровки.  newsm78

Да, личните осиг. вноски са си за сметка на наетото лице, а работодателят получава като помощ МОД+неговите осиг. вноски за определен период.  Peace

# 16
Да, значи за това работодател така е коментирал- за него няма осигуровки Simple Smile , но  за Vivian27 има и може да си сметне очакваната нетна със стандартния калкулатор, или както ти си й посочила

# 17
Много ви благодаря ☺

# 18
да попитам, имам служител на граждански договор изплатено му е възнаграждението август и има само дод 20лв., закъснях ли да внеса сумата и по каква сметка трябва да го направя, не е ли по сметка на централния бюджет, от програмата ми изскочи непознат айбан , това е за третото тримесечие

# 19
  • Бургас
да попитам, имам служител на граждански договор изплатено му е възнаграждението август и има само дод 20лв., закъснях ли да внеса сумата и по каква сметка трябва да го направя, не е ли по сметка на централния бюджет, от програмата ми изскочи непознат айбан , това е за третото тримесечие
За третото тримесечие - до края на октомври се подава Декларацията по чл.55 и се прави вноската. Не си закъсняла - дали на 1 юли или на 30 септември- дължи се до края на месеца, следващ тримесечието.

# 20
Благодаря nelyru

# 21
Момичета, колко дни болничен имам право за 1 година? Личен и за децата отделно?

# 22
В НОИ пише "върната сума от банката" за един болничен. Какво означава? Макар и за тая сметка това да е първият болничен в сайта на НОИ пише точно сметката (беше дадено Удостоверение от банката на счетоводителите).

# 23
Здравейте на всички! Извинявам се предварително, ако темата е дискутирана вече, но нямам време да чета, много ми е притеснено и ми трябва помощ.
Казуса е следният. Работя във предприятието от 2009г. , договорът ми е направен на постоянен. Днес със допълнително споразумение чл.119 във връзка с чл. 70 ал.1 ме прехвърлят в друг отдел, на друга длъжност ( на която всъщност бях назначена когато постъпих на работа в предприятието ,след това с ДС ме прехвърлиха в друг отдел и сега уж поради намаля обема на работа ме връщат на старата длъжност и в стария отдел) , но срока на договора е променен на 6 месеца в полза на работодателя. Когато ми предложиха преназначаването устното споразумение беше , че няма да има промяна в договора. Днес когато го подписах, реших че е нещо нормално. След всичко изчетено обаче се стреснах. Излиза така , че в момента съм на изпитателен срок ли? Защо ще искат да ме сложат на изпитателен срок? Ако са искали да ме махнат, щяха да ме махнат дори и да съм на постоянен. Ако е така мога ли да обжалвам? Споразумението влиза в сила от 1,10 . Моля Ви помагайте спешно.

# 24
  • София-Младост
В НОИ пише "върната сума от банката" за един болничен. Какво означава? Макар и за тая сметка това да е първият болничен в сайта на НОИ пише точно сметката (беше дадено Удостоверение от банката на счетоводителите).
Отговорих ти в другата тема. С болничния лист подадено ли е прил.1, където се вписва новата банкова сметка? Удостоверение от банката не е необходимо вече, а се подава въпросното приложение. НОИ са превели парите по стара б.сметка, която вероятно е закрита, и банката е върнала парите.
Попълнете и го дайде в счетоводството, да коригира нещата.
http://www.nssi.bg/forusers/forms/239-maternity

# 25
Нещо такова казаха. Понеже се ползва външна фирма и......

Абе I и II не са ли напълно еднакви неща?

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 11:31 от Damarcus

# 26
  • София-Младост
Нещо такова казаха. Понеже се ползва външна фирма и......

Абе I и II не са ли напълно еднакви неща?
Не Simple Smile

# 27
Само II ли се попълва в случая?

# 28
  • София-Младост
Само II ли се попълва в случая?
Щом ще променяш вече декларирана сметка-Да, само ІІ би трябвало да се попълни.

# 29
  • Балчик
Здравейте на всички! Извинявам се предварително, ако темата е дискутирана вече, но нямам време да чета, много ми е притеснено и ми трябва помощ.
Казуса е следният. Работя във предприятието от 2009г. , договорът ми е направен на постоянен. Днес със допълнително споразумение чл.119 във връзка с чл. 70 ал.1 ме прехвърлят в друг отдел, на друга длъжност ( на която всъщност бях назначена когато постъпих на работа в предприятието ,след това с ДС ме прехвърлиха в друг отдел и сега уж поради намаля обема на работа ме връщат на старата длъжност и в стария отдел) , но срока на договора е променен на 6 месеца в полза на работодателя. Когато ми предложиха преназначаването устното споразумение беше , че няма да има промяна в договора. Днес когато го подписах, реших че е нещо нормално. След всичко изчетено обаче се стреснах. Излиза така , че в момента съм на изпитателен срок ли? Защо ще искат да ме сложат на изпитателен срок? Ако са искали да ме махнат, щяха да ме махнат дори и да съм на постоянен. Ако е така мога ли да обжалвам? Споразумението влиза в сила от 1,10 . Моля Ви помагайте спешно.
Защо ти е да го обжалваш би следвало ти да си била уведомена за тази рокада, защото разпоредбите на този чл. 119 от КТ гласят , че изменение на трудовото правоотношение се допуска по писмено съгласие между страните.
 Предложението за промяна в условията на трудовия договор може да бъде отправено от всяка от страните.
 Предполагам , че твоят работодател ще иска да те провери дали ще можеш да се спрвяш и затова да ти е поставил тези условия.

Общи условия

Активация на акаунт