Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 388
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • тук-там
Скрит текст:
Здравейте на всички! Извинявам се предварително, ако темата е дискутирана вече, но нямам време да чета, много ми е притеснено и ми трябва помощ.
Казуса е следният. Работя във предприятието от 2009г. , договорът ми е направен на постоянен. Днес със допълнително споразумение чл.119 във връзка с чл. 70 ал.1 ме прехвърлят в друг отдел, на друга длъжност ( на която всъщност бях назначена когато постъпих на работа в предприятието ,след това с ДС ме прехвърлиха в друг отдел и сега уж поради намаля обема на работа ме връщат на старата длъжност и в стария отдел) , но срока на договора е променен на 6 месеца в полза на работодателя. Когато ми предложиха преназначаването устното споразумение беше , че няма да има промяна в договора. Днес когато го подписах, реших че е нещо нормално. След всичко изчетено обаче се стреснах. Излиза така , че в момента съм на изпитателен срок ли? Защо ще искат да ме сложат на изпитателен срок? Ако са искали да ме махнат, щяха да ме махнат дори и да съм на постоянен. Ако е така мога ли да обжалвам? Споразумението влиза в сила от 1,10 . Моля Ви помагайте спешно.

Колко време си изкарала на старата длъжност? Не е ли била и тя със срок на изпитване? Не могат два пъти да те изпитват за една и съща длъжност. Дори и да си подписала споразумение - не е валидно, ако е така.

# 31
Имам въпрос към счетоводителите във форума. Как (колко процента) се заплаща болничният за гледане на дете до 18г?

# 32
# 33
  • София-Младост
Имам въпрос към счетоводителите във форума. Как (колко процента) се заплаща болничният за гледане на дете до 18г?
т.5 Simple Smile

# 34
Да попитам тук-учениците завършват юни и подават Декларация №7 , ако не започнат веднага работа, за да им се вмени задължение за внасяте на ЗО .Септември започват да следват редовно и ??? каква декларация се подава , с какъв дукомент евентуално ,за да се прекрати задължението на лицето?
Благодаря!

# 35
  • София
Не се подава декларация,след като НАП получи информация от университета,че лицето е осигурено здравно там,системата отчита,че е осигурено на друго основание и се прекратява действието на декларация 7.
Поне при започването на работа е така,предполагам,че и при студентите е същият принципа.

# 36
Не се подава декларация,след като НАП получи информация от университета,че лицето е осигурено здравно там,системата отчита,че е осигурено на друго основание и се прекратява действието на декларация 7.
Поне при започването на работа е така,предполагам,че и при студентите е същият принципа.
Благодаря! И аз мисля така -просто ми трябваше едно рамо! bouquet

# 37
Да така е, аз питсх, в университета попълнихме деклсрация , че не се осигурява

# 38
Каква е същността на актовете и протоколите при строителство? Необходимо е за отделните дейности или СМР да се издават и двата вида документи, нали така? Но точно какво удостоверяват актовете и протоколите?

# 39
Да така е, аз питсх, в университета попълнихме деклсрация , че не се осигурява
Това не го знаех ,че попълват декларация в университета ,че не се осигуряват и за това не ми се връзваше.
Благодаря!

# 40
ами поне при нас беше така писахме декларация , не знам ако работи и се осигурява там , дали в
университета пак ще го осигуряват

# 41
Здравейте! Може ли някой да каже до коя дата и какви документи трябва да подавам в НАП всеки месец като самоосигуряващо се лице- управител и едноличен собственик на ЕООД.
Благодаря предварително!

# 42
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Може ли някой да каже до коя дата и какви документи трябва да подавам в НАП всеки месец като самоосигуряващо се лице- управител и едноличен собственик на ЕООД.
Благодаря предварително!

За осигуровките ли става дума?
ОКД5 подадена ли е?
Иначе до 25-то число на следващия месец се подава обр.1 и се превеждат осиг. вноски.

# 43
  • тук-там
Благодаря предварително!

За осигуровките ли става дума?
ОКД5 подадена ли е?
Иначе до 25-то число на следващия месец се подава обр.1 и се превеждат осиг. вноски.

То да са само те.  newsm78
Явно счетоводител тепърва ще търсим.  Peace
КЗЛД уведоми ли? А ДАНС?

# 44
  • В полите на Пирин планина
Въпросът беше конкретен, та затова така отговорих.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт