Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 395
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • тук-там
Въпросът беше конкретен, та затова така отговорих.  Peace

Да, ясно.  Peace
Просто днес прочетох за глоба от ДАНС в размер на 2500, за недекларирани в срок правила.
Но на гордите собственици на Е и ООД-тата изобщо не им идва на акъла, колко други задължения имат освен 100-те  лв на месец към НОИ. ooooh!

# 46
Въпросът беше конкретен, та затова така отговорих.  Peace
Какво е КД5? Декларация?

# 47
Въпросът беше конкретен, та затова така отговорих.  Peace

Да, ясно.  Peace
Просто днес прочетох за глоба от ДАНС в размер на 2500, за недекларирани в срок правила.
Но на гордите собственици на Е и ООД-тата изобщо не им идва на акъла, колко други задължения имат освен 100-те  лв на месец към НОИ. ooooh!
За какво става въпрос, може ли да поясниш?
За първи път чувам, верно е ,че досега не ми е трябвало, но: какво в ДАНС и какво в КЗЛД се подава и заявява?

# 48
  • В полите на Пирин планина
Комисия по защита на личните данни. Ако обработваш такива се регистрираш.
Държавна агенция "Национална сигурност" и дейности срещу изпирането на пари.

Окд5 е декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице в НАП.

# 49
  • Велико Търново
Здравейте! Имам следния въпрос относно започване на работа като маникюрист самостоятелно. Доколкото разбирам от прочетеното къде ли не може лицето да практикува като "свободна професия" и не е нужно да се регистрира фирма. Другия вариант  да е ЕООД  и се осигурява като самоосигуряващо се лице и в двата случея осигуровките са върху минимум 420 лв. Ако се избере първия вариант се плащат 10 % патентен данък върху декларирания доход минус 25-те % признати разходи. А ако е ЕООД и не е регистриран по ддс 10 % върху печалбата.

# 50
  • Балчик
Здравейте! Имам следния въпрос относно започване на работа като маникюрист самостоятелно. Доколкото разбирам от прочетеното къде ли не може лицето да практикува като "свободна професия" и не е нужно да се регистрира фирма. Другия вариант  да е ЕООД  и се осигурява като самоосигуряващо се лице и в двата случея осигуровките са върху минимум 420 лв. Ако се избере първия вариант се плащат 10 % патентен данък върху декларирания доход минус 25-те % признати разходи. А ако е ЕООД и не е регистриран по ддс 10 % върху печалбата.
Маникюрист и свободна професия не може , трябва да си избереш или ЕТ или ЕООД. Патент дължиш само ако си ЕТ , ЕООД- то си плаща данък печалба - 10 % . Регистрация по ЗДДС може да се направи и с откриването на фирмата, но зависи от много други неща. Успех !

# 51
..

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 13:13 от Sause baus!

# 52
Момичета, имам едно питане. Очаквах да ми изпратят АПВ за една от фирмите, днес ми звънна инспектора по телефона даже, да ме уведоми и да ме помоли да потвърдя чрез линка, съответно го направих, но пък сега чета АПВ-то, че в точка "Установени факти, обстоятелства..." е писал че има еди-колко-си назначени по ТД, което е стара информация от предната проверка. Този път не ми поискаха декларация, т.е. не е като аз да съм го декларирала грешно. Редно ли е да се обадя сега на инспектора и да му обърна внимание за това несъответствие?

# 53
  • София-Младост
Не пречи да им се обадиш, обаче едва ли ще го коригират. ДДС ли ще ви връщат?
Но си провери с ПИК какви трудови договори им се водят...да не е "виси" някой непрекратен.

# 54
много ли е фатално фактура от кочан да е започната от една колежка и довършена от друга, има една дума с друг почерк

# 55
Ала-Бала, връщат да. Всъщност предния път писах в Декларация-към 30.06 бяха 40 бр., сега към 30.09 са 44бр., т.е. те са описали старата информация. Не че държа да го коригират, опасявам се да не е проблем за в бъдеще, все пак си е неточна информация.

# 56
  • София-Младост
Ала-Бала, връщат да. Всъщност предния път писах в Декларация-към 30.06 бяха 40 бр., сега към 30.09 са 44бр., т.е. те са описали старата информация. Не че държа да го коригират, опасявам се да не е проблем за в бъдеще, все пак си е неточна информация.
Не смятам, че тези +4 човека ще повлияят на връщането, така че обади се.
много ли е фатално фактура от кочан да е започната от една колежка и довършена от друга, има една дума с друг почерк
Не.

# 57
благодаря

# 58
И аз ти благодаря Simple Smile) престраших се и му звъннах-каза да гледам сумата, която трябва да свъзстановят да съвпада, а другото щял да го гледа този след него  Laughing

# 59
И аз ти благодаря Simple Smile) престраших се и му звъннах-каза да гледам сумата, която трябва да свъзстановят да съвпада, а другото щял да го гледа този след него  Laughing

Не писах до сега ,но явно пишещия АПВ от бързане е допуснал грешка ,която не влияе на крайния резултат от проверката.Този след него може въобще да не я забележи Mr. Green Не се притеснявайте !

Общи условия

Активация на акаунт