Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 782
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
имам интериорна задача...

объркахме плочките в банята. спряхме се на цвят ванилия с някакви светли дребни точки в сиво и фриз в сиво и за пода гранитогрес цвят ванилия, обаче се оказа, че размера на подовите плочки е неподходящ за малката баня и няма да се получи наклона при сифона. И ги заменихме с други по-малки в сиво, което не сме догледали защото сравнявахме само с цвета на фриза. Като ги налепиха се оказа ,че плочките на стената с бежов отенък, а на пода сиви.
Дали има някакъв начин да компенсирам бозата която си самосътворихме? Не подлежат на смяна.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 20:45 от грозда

# 106
Препоръчайте ми, добра фирма за щори от София.
Става дума за вътрешни щори.

# 107
Гершман ми направиха много добро впечатление и противно на очакванията ми не бяха чувствително по-скъпи от останалите известни фирми. Камакс - почти толкова добро впечатление, но не ми допаднаха моделите им. Дом Хармония - имат ограничен избор на модели/видове щори, но голям избор платове за римски щори. Поръчах именно от Дом Хармония и съм доволна. 

# 108
Titina, моят фаворит за щори е Инфреса.
грозда , щом не могат да се пипат плочките,  мисля единственият вариант е да да се отвлича вниманието. Изберете си ефектни цветни аксесоари, попадащи на  височината на погледа (закачалки, шишенца за течен сапун, хавлии - например в хубав тюркоазен цвят). Ако ползвате килимче за баня обаче, нека е в неутрален сливащ се със пода цвят, или в тон със стените.

# 109
Е, може ли такова  нещо! Аз защо съм изпуснала темата? А вие една цяла сте изписали, че и нова почнали  Hug сигурно нещо съм натиснала да спра да следя ли  newsm78 иначе не си го обяснявам.
Страшни красоти пак показвате.  Heart Eyes
Ние лека полека напредваме. Спалня и кухня са ни почти готови. Без детайлите.
Пристигнаха ми декоративните възглавнички от Айко и много си ги харесвам,връзват се.
Сега видях стаята на брат ми,чудна е станала.
Моля за съвети и идеи за:

- подходящи покривала за спалнята, не спални комплекти, а за отгоре.
-цвят за пердета за кухня,която е венге и дъб-мисля си за венге, бордо или много тъмно кафяво
-декоративни камини, или електрически,тези с фалшивия огън къде се продават и на какви цени горе-долу?

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 19:38 от Miss_Bingley

# 110
В Юск има намаление на шалтета, може да си харесаш нещо. Аз оттам забърсах едно, но е в бледо сиво, графитено сиво и черно и не е никак в твой стил, така че няма смисъл да ти го показвам.  Laughing Hug

Има и много евтини камини с изкуствен пламък, но повечето са грозни. Аз естетически възприемам само тези, които са с optymist технология, при която има изпарение на вода, при което 3д изображението на огън трепти като истински огън. Но независимо от това, камината е очевидно изкуствена и електрическа, простее някак, дори и много скъпите модели с разни облицовки. Иначе камините с етанол са по-бюджетни от електрическите с optymist технология, но зависи от къде поръчваш. Аз поръчах от амазон и ми излезе по-малко от 500 лв за моята мъничка каминка. В България подобна е около 700-800 в biokamini.eu.

Като заговорихме за камини, аз да споделя, че нямам развитие в моята каминна драма - в смисъл, имам проект от приятелката ми за шкаф под и в дясно от телевизора, но още не е готово и вероятно няма да стане до края на годината, защото приятелката ми има разни други ангажименти. Но пък миналия уикенд ползвахме камината и е голямо удоволствие. Пуснахме си музика, загасихме лампите, запалихме камината - живият огън си е разкош. Не е син, както се опасявах, а е оранжев, при това леееко пука и бумти като дървен огън. Топлината е много приятна и нашата малка каминка успешно затопли дневната, кухнята и коридора, а накрая отворихме и прозорците, защото ни стана топло. Освен това май вече й свикнах на сегашното място - колкото и да отчитам, че е далеч от оптимално - и ми носи повече удоволствие, отколкото ме дразни.  Laughing Та така, аз съм вече относително приключила с интериора, освен някое килимче за дневната пред камината.

# 111
Звучи много добре Макарон,чак си се представих с книга в ръка и чаша вино. Със здраве да си я ползвате.
Всъщност сиво ме устройва за шалтето, защото нали стената ми е сива.
Друг цвят евентуално предпочитам бледо лилаво или някакъв бежов, нюд. Ще разгледам.
Аз камина не съм тръгнала да купувам, но ми харесват много и го обмислям като идея за в бъдеще.
 Ще досаждам обаче понататък, (не съм опряла до камината сега )поне да стане всичко, че вече до гушата им дойде на всичките домашни  Joy #2gunfire

# 112
Звучи много добре Макарон,чак си се представих с книга в ръка и чаша вино. Със здраве да си я ползвате.
Благодаря, да ви се връща!

Има няколко сиви шалтета в Юск, но мисля, че избраното от мен най-малко ще ти допадне. Ето го иначе, за парите си не е никак лошо:
http://jysk.bg/spalnya/pokrivki-za-leglo/kuvertyura-klatrelilje- … 220sm-siva/family

Съвсем скоро открих Юск, но вече съм им фен - имат куп аксесоари на съвсем разумни цени, а намаленията им са реални. Как да не им се зарадва човек!

# 113
pep_si благодаря, аз си купих преди време тюркоазени кърпи и постелка /в юск имаше страхотно намаление/, но май ще я пратя в тоалетната при това положение.

# 114
Момичета какви корнизи бихте препоръчали, кой начин за закачане на пердето е най удобен за подръжка и най добре стоящ като визия ?

# 115
Момичета какви корнизи бихте препоръчали, кой начин за закачане на пердето е най удобен за подръжка и най добре стоящ като визия ?

Ние си взехме дървени,цвят дъб. Аз други не харесвам. На баба ми са пластмасови и много на високо. Те не им допадат.Не знам какви други има. Simple Smile

# 116
  • Beyond the stars
Благодаря, да ви се връща!

Има няколко сиви шалтета в Юск, но мисля, че избраното от мен най-малко ще ти допадне. Ето го иначе, за парите си не е никак лошо:
http://jysk.bg/spalnya/pokrivki-za-leglo/kuvertyura-klatrelilje- … 220sm-siva/family

Съвсем скоро открих Юск, но вече съм им фен - имат куп аксесоари на съвсем разумни цени, а намаленията им са реални. Как да не им се зарадва човек!

Jysk ми е любим  Heart Eyes Последно  метнах едно одеалце в сивичко, дето беше уютно и намалено и се чудя за едно такова и то много уютно и зимно изглежда.. Тъп въпрос имам - гледах ги аз тея шалтета - размер 160/220 има ли как да покрие спалня 160/200  Blush Щото следващият ми се струва, че много ще виси ама може и да бъркам. Напоследък навсякъде, където погледна спално бельо, има размер 150 и след това 220/240  Crazy

# 117
  • София
Здравейте дами , да се допитам до вас , след ремонта всичко е свежо и хубаво, но ме притесняват интериорните врати от най - старите били бели , но от времето са жълти. Искам да ги освежа , поради големия брой на вратите ( 8 ) се отказах от идеята да ги облепя с фолио , но с блажна боя на това време не ми се струва допустимо, някой има ли идея как да се поосвежат ?

# 118
Здравейте дами , да се допитам до вас , след ремонта всичко е свежо и хубаво, но ме притесняват интериорните врати от най - старите били бели , но от времето са жълти. Искам да ги освежа , поради големия брой на вратите ( 8 ) се отказах от идеята да ги облепя с фолио , но с блажна боя на това време не ми се струва допустимо, някой има ли идея как да се поосвежат ?

ако са от дърво можеш са ги изшкуриш с една специално машинка, стават като нови и отгоре с лак в желания цвят
нашите едните са дърво-бели, точно с боя боядисани пред години,засега няма да ги пипаме, ще ги оставим
другите са пак дървени, по-тъмно дърво, едната я направихме така с шкурка и лакирахме, но те са над 10 в цялата къща, а правенето на една врата ни отне 1 ден ако не и повече, трудоемко е и трябва да става навън Simple Smile
Отнема много време, та се отказахме засега.
става обаче много хубаво  Simple Smile
От това фолиото е по-лесния вариант, аз обаче не бих сложила, фолио.

# 119
  • Варна
Аз не харесвам много дървените, кръгли с халки, намирам ги за подходящи за битово обзавеждане тип механа.

Скрит текст:
Ще покажа тези, които харесвам
1. ПВЦ релса с бленда, този вариант ми харесва монтиран на таван, така пердето е по цялата височина и не скъсява визуално. Блендата може да бъде избрана да съответства на мебелите, дървесна или бяла, сребриста металик.... Може да бъде с релса дву и повече канална според броя на пердетата. Примерите са само затова как изглеждат корнизите, а не за вида на завесите.

Скрит текст:

С тези кукички, пера заедно с тях, не ги махам и предпочитам перделъците, които като се надиплят бразуват плохи.

Скрит текст:

2. Метални с кукички, с дупки, с уши...
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт