Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 740
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
пердетата от тензух изглеждат много ефирни и падат тежко. Не е необходимо да се зашиват, ако са твърде тесни, но трябва да се надиплят така, че свръзката да е в гънките. Майка ми има тюлени пердета от няколко части на една стена от 5 м и никога не знам кое е точното място където свършва едната част и започва другата и така вече около 30 години.

Мис Бингли, а как ще скриете тръбите от парното? Спомням си от снимките , че нямахте нито една вкопана тръба?

# 166
  • Варна
SkyBlue, видях ти терасата, чудесно сте се справили. Peace

Аз да ви върна в миниатюрната си кухня и да питам за прозорците. Четох всичко което сте написали, но мисля, че завеси няма как да сложа в моя случай. И под двата прозореца ще има мебели и няма как да са дълги.
Едното прозорче е това
Скрит текст:
Под него ще има по-тесен кухненски шкаф с плот, който е точно под перваза. Мисля, че каквито и завеси да има, ще ми пречат ... имаше такива и досега и не беше удобно. Мислех за щори, макар само щори да е малко голо. Но и щори - какви? Едното крило се отваря и трябва щората да не пречи на това, механизмите и горе да не съсипят стената ... . Има симпатични венециански щори,  но не съм сигурна и за тях защото двете крила са с различен размер, само едното се отваря и съответно двете щори няма да са с еднаква широчина.

Като че най- ми допадат роло щорите, видях че има такива с по-дискретен монтаж.
Не знам. Какво бихте сложили вие?
Другия прозорец ми е още по сложен, то е вратопрозорец към тераската. Под него пък ще бъде диванчето/част от ъгъла за хранене.
И без това е изключително тесничко, кухня е, т.е. предполагат се доста вещи да има там и не искам да претрупвам или акцентирам на завеси. Искам само да стои завършено.
п.п. Чудех се дори и за нещо такова
Скрит текст:

# 167
а нещо такова , варианти на римски щори има безброй

# 168
  • Варна
Да, в този случай и с щори е трудно, ако се  монтират на прозареца ще пречат на отварянето.
Някакви малки перденца или щори монтирани на стената/тавана. Нужно ли е затъмняване?

# 169
  • Plovdiv, Bulgaria
Не съм писала в темата, но я следя и реших да се включа по въпроса на Flash*
Това е прозореца в моята кухня (снимката не е с най-доброто качество)

Скрит текст:

щорите са ето тези:
http://jysk.bg/za-prozoreca/roletni-shchori/dnevna-svetlina/role … cm-kafyava/family

# 170
  • Варна
При отваряне механизма не се ли удря в стената? Виждам, че са монтирани възможно навътре и ролката не е голяма, не се вижда на снимката колко навътре е прозореца, ако не е много мисля, че няма проблем.

# 171
аз взех да се замислям и за щори в спалнята поне,при нас прозореца гледа точно към улицата,а сме в центъра и постоянна минават хора, сега постоянно съм на показ, това много ме изнервя  Simple Smile
може да вземем и щори, но ще са задължително ден и нощ  Simple Smile или от тези вертикалните висящите, не знам как се казват,ох много се чудя  newsm78

# 172
  • Варна
Има и щори с водач, кутиата им е по малка, водачите закрепват плата и при вертикално отваряне, щората не висва.

# 173
  • Варна
Гледах ги тези последните, обаче те стесняват още стъклото и не искам да си смалявам така прозорците.
Перденцата от първата снимка на Дорис са симпатични като идея, ще поразгледам снимки да видя различните им варианти.
Nassie*, роло щори не е зле, мисля ги.
Нямам нужда от затъмняване там, високо сме. Е, отсреща има блок, но ми е все тая дали ще ме гледат докато съм в кухнята. Simple Smile

# 174
  • DE
Моите щори в кухнята са с водачи, но прозорците ми са големи. Три крила 1,70 височина на 3 метра ширина. Честно казано са най- любимите ми. Имам и външни, ролетни и венециански в другите стаи. Вероятно има значение размера и предназначението на помещението Peace

# 175
Цитат
Мис Бингли, а как ще скриете тръбите от парното? Спомням си от снимките , че нямахте нито една вкопана тръба?

Не питай...това ми е болната тема. Но не мога да сторя нищо, освен да се опитаме да ги прикрием.
В кухната няма да се вижда нищо, защото ще има ъглов диван точно където са тръбите и шкафове.
В спалнята една част се закри, малко остана видимо, но ще измисля нещо, ще сложа големи саксии или вази със сухи цветя. В хола гарнитурата е точно там и също се скриха, а ще сложим и една малка секция, която се надявам да ги прикрие.  Simple Smile
Въобще в голямо приключение ще се видим с тези тръби.Но...това е положението.

# 176
  • Варна
Гледах ги тези последните, обаче те стесняват още стъклото и не искам да си смалявам така прозорците.
Перденцата от първата снимка на Дорис са симпатични като идея, ще поразгледам снимки да видя различните им варианти.
Nassie*, роло щори не е зле, мисля ги.
Нямам нужда от затъмняване там, високо сме. Е, отсреща има блок, но ми е все тая дали ще ме гледат докато съм в кухнята. Simple Smile
Правично, готвеща жена не е толкова интересна Joy

Може да поразгледаш и малки перденца на половина на стъклото стоят добре в кухня, особено при фактическата обстановка. Наистина водачите намаляват светлия отвор.

# 177
Doris, това перденце, виснало на кованото желазя много ми хареса. Къде го откри, страшна си. Успяваш много често да даваш много полезни и идейни снимки. Направо ти се чудя, а и на други потребителки, как успявате да си организирате толкова добре линковете и картинките. Аз уж все "фаворизирам", все "сейфам"  Joy и като затърся, малееее ... голямо търсене пада, а някой път даже и не го намирам.
Пу пу много хубаво това перденце.

# 178
  • Варна
Благодаря bouquet
Общо взето чичо Гугъл, важното е да ограничиш търсенето. Напоследък открих Pinterest, тамо могат да се организират картинките с идеи по вид, веднъж като ги пиннеш и са ти под ръка. Обаче е голяма зрибявка като се отплесна да разглеждам там и нищо не свършвам.

# 179
ако римските щори са монтирани на самата дограма няма никакъв проблем с отварянето на прозорците.

в къщи е така:

Скрит текст:

Дорис, пинтерест верно е голяма зарибявка , вече две години обзавеждам виртуално какво ли не, като се сетя какво съм видяла там, все му търся място къде да го приложа

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 16:09 от грозда

Общи условия

Активация на акаунт