Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 734
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Грозда, но при такъв монтаж се пробива дограмата и се губи добрата изолация.

# 181
  • Варна
Има и монтаж с лепяща лента, но нямам информация от първа ръка как се държи при употреба и при решение за промяна лесно и без повреда на повърхността получава ли се newsm78

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 09:59 от Doris

# 182
Аз, защото не искам да се пипа дограмата, и поради конденз, ще ги качвам на тавана и малко пред прозорците.

# 183
То и на мен това ми е един от проблема - непипане на дограмата. Даже за да няма дупки никакви по нея, да не се нарушава качеството й, е монтирана по т.нар метод с котва. Без дюбели да я дупчат, без винтове. Е да де, това е чудесно, ама отгоре на всичко е трапец Simple Smile иииии за сега само си гледам и понеже имам доста време събирам идеи от тук Simple Smile

# 184
никакъв проблем с дограмата, но всеки си решава сам. Аз също имах известни притеснения. В крайна сметка не съжалявам. в едната стая под прозореца има конвектор и не може да има завеси, другата е твърде малка и за да не отнемам от пространството пак си ги спестих, в третата също не мога да сложа завеси и така текстилните щори ми заместиха потребността от завеси. Нямам конденз от пробиването.

# 185
  • София
По темата с щорите и конденза да се включа и аз Simple Smile
Благодарение на глупост и недомислица, в спалнята сме с щори от IKEA, които единственото им хубаво е, че затъмняват напълно и мога да спя до колкото си искам. И при нас са монтирани директно на дограмата. Проблем с изолацията на дограмата няма никакъв, но поради факта, че да доста дебели (направо гумирани отзад, се получава конденз зимно време между прозореца и щората, особено нощем, когато навън е студено. Странно, но кондензът е само в долните петнайсетина см. и ако не съм ги дръпнала съвсем додолу, няма проблем.

# 186
А с колко стъкла ти е дограмата?

# 187
  • София
Да, в този случай и с щори е трудно, ако се  монтират на прозареца ще пречат на отварянето.
Някакви малки перденца или щори монтирани на стената/тавана. Нужно ли е затъмняване?

Един тъп въпрос - такъв тип перденце-щора шивачка, която шие пердета дали може да ушие? Или може би зависи от шивачката newsm78

# 188
  • София
Аз също съм в търсене на текстилни щори, но не знам какво точно искам. Тук сте много полезни.  Hug

# 189
  • Бургас
Да ви споделя моя опит. Щори сложих 2 вида - роло щори и хоризонтални с малки дървени ламели. И двата вида ги монтираха върху стъклопакета, за да не се дупчи дограмата. На самата дограма сложих клапи, които се отварят при по-ниски температури. Сложих ги лятото и като мине зимата ще споделя. Аз също имах чудене какви щори да сложа, така че да се отварят прозорците и в едната посока, и в другата посока - да не висят, а да са закрепени в долната част. Накрая това беше моето решение. Нямам достатъчно разстояние над прозореца за римски щори. Изобщо това не става, другото не става  #Crazy Сега като ги гледам да си призная липсват ми пердета за по-голям уют, но ... Мисля за някаква мрежа. Ще мисля.

# 190
Аз трябва да сложа щори на Велукс прозорци, имам 2 и не мога да се ориентирам..на сайта им има хиляди модели, за затъмнение, за запазване на прохлада, за не знам си какво.. Освен това и цените им са доста високи. Имате ли представа от къде другате бих могла да взема щора? В Икея има някакви, но не съм сигурна дали са подходящи.

# 191
  • софия
В предишния апартамент и при нас беше невъзможно да сложим пердета. Щори тип руло, с ламели, в каквато и да било разновидност и т.н. ненавиждам, не исках да дупча дограмата, сложихме японска стена. Слагат се на тавана и се издърпват настрани. Ако трябва да избирам отново, пак такива бих избрала. Лесно се поддържат, не ми навяват мисъл за щора и успешно заместват перде.

# 192
zvanche, при мен прозорците са от стена до стена/ трегер.
Няма накъде да мръдна японските, за да отворя дори само за едното почистване на прозореца.
Вратата на терасата се отваря непрекъснато, поради което много се чудя дали да й взимам щора  Thinking
Тя ще стои винаги вдигната догоре и след време ще се различава по цвят от останалите  Simple Smile Под прозореца през зимата стои конвектор. По едно време мислех да комбинирам различни видове щори, но от един плат  ooooh!. Защото отляво са неотваряем голям прозорец, до него врата. Вдясно след трегер - два еднакви отваряеми прозорци, които не се използват отворени Simple Smile, под които има мека мебел.

# 193
  • софия
Платната на щората се наслагват едно върху друго при неотваряемия прозорец.

# 194
  • Бургас
Много са хубави тези щори, които си сложила, но при мен не става. Единия прозорец е в кухнята над мивката. Другият е зад цялата спалня. Единия се пада като в ниша и прозореца е плътно и от двете страни и отгоре. Абе някакви архитектурни решения. Трябваше да се съобразя и да допусна някои компромиси.

Общи условия

Активация на акаунт