Фотография - 83 тема

• 53 703
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Нервен_Хамстер, много харесвам такива.Хубаво се е получило!

SunshineMery, отдавна беше.Валеше сняг, с един приятел снимахме и кучето дойде и започна да позира Simple Smile .

# 661
Вейда нищо не каза, надявам се, че не й неприятно че съм взела идеята от нея.... Hug
Е, щом не съм изръмжала, значи всичко е наред Crazy. Колкото по-бързо намериш своята ниша, толкова по-добре. На каква бленда си снимала? Еленът не е на фокус, а е на преден план. Дефокус на преден план трудно изглежда добре, избягвай, освен ако нямаш някаква прецизна идея. Казваш, че ти е скучно да снимаш неодушевени предмети, а хора?
Ето ти центриран обект, намери "10-те" разлики с твоя. Центрирането не е забранено, но е добре да имаш основателна причина за него. Ако разгледаш всички мои центрирани кадри (въобще не са много), ще намериш поне една закономерност във всички тях, няма да ти кажа коя, защото съм лоша Twisted Evil, намери я сама Hug.

# 662

Е, щом не съм изръмжала, значи всичко е наред Crazy. Колкото по-бързо намериш своята ниша, толкова по-добре. На каква бленда си снимала? Еленът не е на фокус, а е на преден план. Дефокус на преден план трудно изглежда добре, избягвай, освен ако нямаш някаква прецизна идея. Казваш, че ти е скучно да снимаш неодушевени предмети, а хора?
Ето ти центриран обект, намери "10-те" разлики с твоя. Центрирането не е забранено, но е добре да имаш основателна причина за него. Ако разгледаш всички мои центрирани кадри (въобще не са много), ще намериш поне една закономерност във всички тях, няма да ти кажа коя, защото съм лоша Twisted Evil, намери я сама Hug

Симетрия може би е отговора.... аз знам че не е забранено, но все още се нагаждам в тази сфера, с която се зарибих и често пропускам важни неща, обикновено бързайки. Относно скучните неодушевени предмети, визирах конкретно темата за нисък ключ, нямах предвид всичко Simple Smile Не ме питай защо не е на фокус....аз ще отговоря сама на себе си Blush иначе блендата е 3.2 smile3503
и изобщо не си лоша Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 08:09 от maiamiii

# 663
Може ли да ми дадете мнение за този портрет. Нещо не му е наред, но не мога да преценя какво. Май е много орязан отстрани или... А с обработката как съм се справила?
Скрит текст:
IMG_2099_1.1 by DanieLa T, on Flickr

Забравих да кажа, че ако бях с Никон, досега да съм отнесла обективите на Мери Попинс, единия поне със сигурност. Още ме е яд, че изтървах един на тукашна съфорумка (бивша канонка), така че ако някой се колебае, да бърза. Simple Smile

# 664
Много плитък доф, на фокус не са очите, а веждите и върха на носа. Отрязаното не ми пречи - даже бих отрязала още отгоре, но обработка не виждам  Embarassed

# 665
Хора, как ги правите тези селфита.....ми то трудна работа да се нагласиш, че дистанционното да цъкнеш, луда работа, вижте един жалък опит Rolling Eyes

self by maiamiii, on Flickr

или тази

self1 by maiamiii, on Flickr

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 13:43 от maiamiii

# 666
Аз цъкам дистанционното с уста, и после плюя Laughing Един път си го бях изпуснала в чая така като снимах  Laughing

PS: Втората Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 13:46 от Нервен_Хамстер

# 667
Аз цъкам дистанционното с уста, и после плюя Laughing Един път си го бях изпуснала в чая така като снимах  Laughing
Joy
И аз с дистанционното в уста, нали скоро ви разказвах. Веднъж пробвах и с крак, успях и така  Whistling
От тези двете - втората и за мен.

# 668
Помня, че някой скоро разказваше за дистанционно с уста, ама бях забравила кой.....аз го държах в книгата и с палеца натискам....ама мъка си е Crazy

# 669
  • София
А как нагласяте фокуса?

Втората и за мен:)

# 670
Ами пробвах и ръчен и авто....ама то аз мястото не мога да си наглася, все нещо не улучвам, но реших да опитам, защото никога досега не го бях правила Simple Smile
Аз исках повече да изпъкне книгата, а чашата да е замъглена и сякаш втората повече се доближава до идеята ми, затова и аз съм за нея Wink

# 671
  • София
Хора, как ги правите тези селфита.....ми то трудна работа да се нагласиш, че дистанционното да цъкнеш, луда работа, вижте един жалък опит Rolling Eyes

self by maiamiii, on Flickr

или тази

self1 by maiamiii, on Flickr

maiamiii, не знам искаш ли коментари, ама аз да си кажа Simple Smile Всичко е супер (и на мен втората повече ми харесва), но цвета на одеалото е ... брррррр... Напомня ми болница, по-скоро операционна. Много студено. Може би е персонално усещането, де Simple Smile

# 672

maiamiii, не знам искаш ли коментари, ама аз да си кажа Simple Smile Всичко е супер (и на мен втората повече ми харесва), но цвета на одеалото е ... брррррр... Напомня ми болница, по-скоро операционна. Много студено. Може би е персонално усещането, де Simple Smile

Разбира се, че искам коментари....наистина не бях направила тази асоциация досега  Close но сега вече и на мен ми заприлича  Joy

# 673

И за мен втората, заради ръцете, дръжката на чашата и фокуса. Браво!

Аз цъкам дистанционното с уста, и после плюя Laughing Един път си го бях изпуснала в чая така като снимах  Laughing
Joy Joy Joy

Има ли дистанционни с 10сек и повече отлагане? Моето е 5сек максимум, обикновено не стигат Whistling

# 674
  • Варна
Аз пускам на самоснимачка и търча, за да се наглася. Първите няколко щраквания обикновено не са добре, но към последното вече се получава. Mr. Green С дистанционното хич не се справям, ама и не съм го лапала.  Laughing

maiamiii, и на мен първата ми асоциация беше с болнична обстановка. Иначе втората повече ми харесва. Peace

Общи условия

Активация на акаунт