Фотография - 83 тема

• 53 798
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Elenaz, ех, че сладък бебок! А ти с кой Никон си?

Мунчо, въх. Поне ще ми ги пазят да не ги харча за друго...  Rolling Eyes

Плам, всичките са ти страхотни.

# 571
  • Mostly in my mind
и тъй като от есенна много бързо ще минем на зимна тематиКА, ЕЙ ТУК МОЖЕ ДА СИ ДРЪПНЕТЕ, ако искате снежинки разни https://vk.com/doc4353162_438642526?hash=95d48c9be2e3e975be& … 5a2a8bd8751c14831

# 572
  • Сидни
Снимката  е правена с Д800Е и сигма арт 35 мм

# 573
и тъй като от есенна много бързо ще минем на зимна тематиКА, ЕЙ ТУК МОЖЕ ДА СИ ДРЪПНЕТЕ, ако искате снежинки разни https://vk.com/doc4353162_438642526?hash=95d48c9be2e3e975be& … 5a2a8bd8751c14831

Дръпнах ги - много неестествени стоят. Аз си събирам и снимам сама от години разни текстури, изкуствено рисуваните обикновено стоят много дървено по снимки...

# 574
  • Варна
plm_79, страхотни снимки, особено първата - много символична! Hug

Едно сладурче от мен.
Не съм съгласна за портретите, аз снимам с Никон и си го харесвам много.

И аз си харесвам цветовете на портретите, не съм видяла голяма разлика между Канон и Никон в това отношение. Може би, ако някой снима в JPEG, тогава се вижда разликата, но при raw файловете всеки може да си оправи цветовете много лесно, ако има нужда. Имам доста портрети, правени с Никон, на които не съм пипала изобщо цветовете. Peace

Мъхчето, да, точно това имах предвид. Peace

# 575
  • Mostly in my mind

Дръпнах ги - много неестествени стоят. Аз си събирам и снимам сама от години разни текстури, изкуствено рисуваните обикновено стоят много дървено по снимки...
хм. наистина ли? не съм ги прабвала аз още. само ги дръпнах.

# 576
plm_79, страхотни снимки, особено първата - много символична! Hug

И аз си харесвам цветовете на портретите, не съм видяла голяма разлика между Канон и Никон в това отношение. Може би, ако някой снима в JPEG, тогава се вижда разликата, но при raw файловете всеки може да си оправи цветовете много лесно, ако има нужда. Имам доста портрети, правени с Никон, на които не съм пипала изобщо цветовете. Peace

Абсолютно - не случайно тук в групата много често си говорим, че суровият файл дава максимума да извлечете качество от него ....

В момента в който отворите роу файл било в конвертора било в ЛР, имате достъп до максималното което ви дава файла - нямате орязани функции за корекция на обкетива, белия баланс и цветни пространства. Компресията е най-малка когато работите в Pro Photo RGB и след това преобразувате цветовете според целите - примерно sRGB за интернет и за монитор ..
така че да се снима в jpg за мен е кощунство, защото този формат в камерата вече има някаква компресия, и слага някакви си зададени от производителя корекции на файла..

Пробвайте да оправите прегорял участък на jpg и на суров файл  - ще се изненадате от резултата, и колко повече информация се съдържа в суровия.

Прегорелите участъци винаги са най-конфликтните в едно изображение, защото там се стига до едно ниво като цвят (често пъти бяло 255 - това е максимума) и от там нататък просто нямате никаква цифрова информация. За нас цветовете са нюанси, но за камерата са цифри и всяка марка чете тези цифри по различен начин, да не говорим за монитори и прочие - всичко устройства ...

Много интересна но дъъъъъълга и малко суха тема  bouquet bouquet

# 577
  • Mostly in my mind
ами то Мунчо се измъкна тихо, тихо по пантофи и така и не каза защо Канон. Laughing
иначе за прегорялото (преекспонирано) и на мен ще ми е интересно да си поговорим.

# 578
  • Варна
Един нар от мен.

нар

# 579
  • Варна
Лолита благодаря за снежинките Hug
Snow_ by Wink BG, on Flickr

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 23:05 от Борикс

# 580
Привет!
И аз благодаря за снежинките  Hug Heart Eyes
Започнахте ли вече с кадрите на коледни и празнични теми?
Нямам търпение да гледам красоти на тази тема  Hug Peace
От мен есен:

Есен в Родопите by Xristina Russeva, on Flickr

и капки дъжд:

Untitled by Xristina Russeva, on Flickr

Капка дъжд, сгушена в есенна хризантема by Xristina Russeva, on Flickr

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 10:03 от Анонимен

# 581
  • Mostly in my mind
Много хубав есенен пейзаж, Хриси Heart Eyes

# 582
 Hug
Как стои въпроса с гаранцията на камери в България - европейска гаранция, регистрира ли се някъде из сайта на Никон някакъв номер на продукта или само с касова бележка с дата на закупуване? newsm78

# 583
  • Варна
С какво ще снимате супер луната?  Grinning

# 584
Няма пък да я снимам. Изобщо не си направи труда да изгрее навреме. Joy
Децата бяха много разочаровани.

Общи условия

Активация на акаунт