Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 555
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Sekhmet, благодаря за съветите и разясненията! Полският предполагам е по-добър от сръбския?
Не. Просто е по-пресен - последно го гледах произведен август 2016.

# 106
  • София
_Smile_, доколкото разбрах ти си доволна от Персил сензитив, а него в големи опаковки над 20 пранета не съм го виждала. Между другото, твоят къде е произведен? Ако не знаеш как да разбереш, между пранетата можеш да ми препишеш напечатания код от опаковката, който се намира на задната страна долу. Нещо подобно трябва да е: 06.05.2015.21:02 S03. Всъщност няма нужда да преписваш. Ако в кода има S е Сърбия, ако няма е Полша. Интересно ми е новия Персил сензитив с бадемово мляко ли си взе.

Starrydream, перилните препарати на мултинационалните компании от години са с ниско съдържание на зеолити. Това се отнася и за Персил, но не и за Персил мегаперли, но те са в Германия и тук ги има в магазините за паралелен внос на висока цена от над лев за пране.

Декларациите ги има в специализирани сайтове, които всяка компания поддържа, но доколко информацията е вярна... Трябва да се чете като се влага малко критика. Примерно като търсиш декларацията на нашия Персил излиза нещо, но то не е вярното: по някаква причина сме вързани с Румъния и Сърбия, а в тези две държави Персил е различен от нашия, така че гледам държавите, в които Персил е като нашия и отварям техните декларации.

Добре де, нямат ли си код, както е на Денкмит (на дъното на пакета)?!

Цитат
Относно праховете на DM: отваряш немския сайт www.dm.de. Намираш прах Denkmit за цветно, 40 пранета и там го има актуалния състав с код dm22441/4.

Зеолит ена първо място после е сода бикарбобат..

ПП: Избелителите кои съединения са, понеже не ги пишат на опаковките колко % са?
Някой има ли под ръка Денкмит за бяло - да сподели кой е кода отдолу?  Hug

# 107
Вълнения пуловер прах в пералнята, не помня на коя програма, но едва ли е било на тази за бяло и на 60градуса, по-скоро на 30-40 градуса на програма синтетика или ръчно.  Peace Факт е, че не става вече за носене. Пуловерът е купен, но не мога да го намеря, за да прочета какво точно пише на етикета. Затова вълнени дрехи, дори и не 100%, пера с препарат за вълна и на програма за ръчно пране. Peace
По-скоро Т го е скапала,си мисля. 40 градуса е гореща вода...не става за вълна. Толкова мъничък ли е станал,че не можеш да го намериш Laughing
Шегувам се..

# 108
Добре де, нямат ли си код, както е на Денкмит (на дъното на пакета)?!
Не.

Някой има ли под ръка Денкмит за бяло - да сподели кой е кода отдолу?
28000/5

# 109
  • София
Не станаха реални снимките, но на първата е по-ясно.
Едната престилка е нова, а другата на 2г почти. Но старите ми са с повече памук и искам да им върна белотата (3 броя са) и някое петно да махна.
Само с препарата ще стане ли?

Персил, Омо, Денкмит съм се спрял.

По-добра цена от тази дали пускат Персил (7лв/20бр) - може и за 40пранета или да грабвам по 1брой прах newsm78

Някой има ли под ръка Денкмит за бяло - да сподели кой е кода отдолу?

28000/5
Благодаря, при другите пак ли зеолитите са на първо място Peace

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 12:21 от Starrydream

# 110
Здравейте,
много темички сте изписали от последното ми влизане - за има-няма месец и половина, няколк теми.  Hug bouquet браво на вас!

Момичета - можете ли да ми съдействате със съвет.
Изпрах една възглавница за стол, не че има значение - но от Икея са възглвниците. Та, всичкият пълнеж отиде по края на възглавницата, и тя е вече неизползваема.
Имам още 5 да изпера - какво да ги направя, за да не ги съсипя? И преди съм ги прала, обаче не си спомням как, нищо не им е ставало. Сега бях изумена от ефекта - толкова неочакван?

Благодарско на всички! bouquet bouquet bouquet

# 111
Изпрах една възглавница за стол, ... Та, всичкият пълнеж отиде по края на възглавницата, и тя е вече неизползваема.
Не е неизползваема ако се разпори по края и се  подмени пълнежа с дунапрен с подходяща дебелина ,който се продава на метър .Изрязва се по същата форма ,пъха се вътре и се  зашива. Другия път не го мисли човек  как ще се пере а и няма да се развали комплекта. Peace

# 112
За зеолитите:

Много зеолити в една формула не означава нищо. Може и да е най-добрият препарат за бяло (според мен), може и да е нещо посредствено.
Повече зеолити означава възможност за формулиране с повече нейонни ПАВ. Това обаче съвсем не значи, че всеки зеолитен прах е такъв. Не случайно силно компактизираните прахове, които Sekhmet така обича са обикновено с 30-40 % зеолити.
Аз не препоръчвам такива препарати за цветно защото при недобро изплакване остават в тъканите и създават впечатление за леко избелели цветове. Освен това са по-абразивни и образуват малко повече власинки по повърхността на тъканите, което също прави цветовете да изглеждат по-убити. Има и изследвания, според които натрупването им в дрехите може да доведе до проблеми при хора с чувствителна кожа и много малки деца.
Ако ще ги използвате, добре е да осигурите максимално добро изплакване.

# 113
........

За родопското одеяло - на ръка с шампоан. ...
Ти виждала ли си родопско одеало  Mr. Green то е огромно и много тежко.... ще трябват 10л шампоан и две бригади баби перачки  Joy Пера ги в пералнята на програма ръчно пране или вълна и нямам никакви грижи. С нормалния ми прах за цветно. В перфектно състояние са, имам ги от сватбата ми преди 32.5 години ...

# 114
  • София
Здравейте,
много темички сте изписали от последното ми влизане - за има-няма месец и половина, няколк теми.  Hug bouquet браво на вас!

Изпрах една възглавница за стол, не че има значение - но от Икея са възглвниците. Та, всичкият пълнеж отиде по края на възглавницата, и тя е вече неизползваема.
Имам още 5 да изпера - какво да ги направя, за да не ги съсипя? И преди съм ги прала, обаче не си спомням как, нищо не им е ставало. Сега бях изумена от ефекта - толкова неочакван?

Благодарско на всички! bouquet bouquet bouquet

Ако ще те успокои, аз имам от Лидл, не са по-евтини от Икейските, изпрах ги на правилната програма за синтетика и извадих едната скъсана,а другите 3 здрави.Странна работа и как стана също не разбрах,но ще ги хвърля и ще купя нови.Не могат да се пълнят наново, защото плата е буквално сцепен.

# 115
  • Сливен
относно блузи от ангора имам 4бр плетени от майка ми,пера ги с препарат за вълна-первол ,а преди с медикс на програма за вълна на 40 гардуса,не са мръднали.

# 116
Не случайно силно компактизираните прахове, които Sekhmet така обича са обикновено с 30-40 % зеолити.
Хапеш!
Като станеш на моите години, ще разбереш защо обичам леки, малки, компактни опаковки и малки дози.
Впрочем, всеки би трябвало да предпочита малки опаковки и дози: първо - тежест, второ - място, трето - по малко отпадък, четвърто - многото прах не се събира в чекмеджето.
Силно се надявам Хенкел да не ни върнат еврокомпактния Персил (100 г/142 мл), както направиха в Румъния.

# 117
........

За родопското одеяло - на ръка с шампоан. ...
Ти виждала ли си родопско одеало  Mr. Green то е огромно и много тежко.... ще трябват 10л шампоан и две бригади баби перачки  Joy Пера ги в пералнята на програма ръчно пране или вълна и нямам никакви грижи. С нормалния ми прах за цветно. В перфектно състояние са, имам ги от сватбата ми преди 32.5 години ...

Представи си, виждала съм,че съм се и завивала Laughing
За тежки-тежки са,но не са огромни...

# 118
Хапеш!
Като станеш на моите години, ще разбереш защо обичам леки, малки, компактни опаковки и малки дози.
Впрочем, всеки би трябвало да предпочита малки опаковки и дози: първо - тежест, второ - място, трето - по малко отпадък, четвърто - многото прах не се събира в чекмеджето.
Силно се надявам Хенкел да не ни върнат еврокомпактния Персил (100 г/142 мл), както направиха в Румъния.

Не хапя, разбира се. Хапех, когато твърдеше, че Сано стават за нещо само защото бяха с (неоправдано) ниска  дозировка. И аз никога не съм купувал опаковка по-голяма от 1-1.5 кг. Всичко, което си написала са валидни аргументи. За съжаление обаче, със сега съществуващата технология, суперкомпактните прахове са базирани на зеолити, а това както съм писал неведнъж си има недостатъци.

# 119
  • оттам, откъдето започва България
Това пише на първа страница:
Какво са зеолитите, фосфатите, фосфонатите, поликарбоксилатите от опаковките?
Омекотители на твърдата вода. Чрез различни химични и физични процеси те неутрализират съдържащите се във водата калциеви, магнезиеви и други йони, които влияят на работата на повърхностно активните вещества.

Каква е връзката с това, че суперкомпактните прахове са базирани на зеолити? Суперкомпактни или - не, нали съдържат зеолити?

Вече си мисля, че или трябва да спра да чета темата в тази й част /химическата/, или трябва да се върна изцяло към течните перилни препарати за цветното пране.
Объркахте ме.
 Peace Не че някога ми е било изцяло точно и ясно какво пишете, де.  Peace

А със сигурност нямам желание прането ми да избелява само поради използването на прах за пране.

Общи условия

Активация на акаунт