Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 529
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
И в училище не се слагат списъци, има писмо от Киркова, в което забранява на директорите. Резултатите имаме право да ги казваме само на детето и родителя насаме.
да не е Кастрева
а иначе съвсем обезмислиха състезанията
в темата за математическите състезания няколко майки са писали до омбудсмана и са обещали да преразгледат ситуацията
но честно казано не вярвам нещо да се промени

# 106
  • Пловдив
Кастрева е в София
в Пловдив - Киркова.  Peace

# 107
Ами факт е, че тази година е пълен фарс - те и училищата не занаят какво правят. Някои искат такси, в други състезанията са безплатни. Някъде има декларации и публични класирания, при други - пълна военна секретност.
Не виждам някаква драма да е станала последните няколко десетки години от публичното обявяване на резултати от състезания с ДОБРОВОЛНО участие ама нейсе...

# 108
Един въпрос през вече миналите по този път
Как подавате документи за няколко училища едновременно
Догодина мислим синът да кандидатства В МГ, Патриарх Евтимий и Александър І
За последното документи се приемат до 30 май
А последният изпит за МГ още не е минал-възможно ли е да се запише дете и после да се отпише
За първите две училища по едно и също време се подават документи, от 19 юни, но дали дотогава ще сса излезли резултатите от последното състезание
Голяма каша ми изглежда всичко  newsm78

# 109
Един въпрос през вече миналите по този път
Как подавате документи за няколко училища едновременно
Догодина мислим синът да кандидатства В МГ, Патриарх Евтимий и Александър І
За последното документи се приемат до 30 май
А последният изпит за МГ още не е минал-възможно ли е да се запише дете и после да се отпише
За първите две училища по едно и също време се подават документи, от 19 юни, но дали дотогава ще сса излезли резултатите от последното състезание
Голяма каша ми изглежда всичко  newsm78

Simple Smile Simple Smile Simple Smile
За всички по-горе си има изпити.. за МГто даже са няколко Simple Smile Ще знаеш много преди последното състезание дали биха се случили там нещата..
Има си достатъчно време след това и за класиране и за записване.
А документи за записване няма как да се приемат преди да са завършили, което е на 31 май.. Трябва да се вземе отпускно от предното у-ще - не може през май. Записването навсякъде е след това.

Къде го видя това ДО 30 май?

# 110
Поправям се - в Александър І е от 5 до 9 юни, но е доста по-рано от другите приеми
Не при всички деца се знае дали ще са приети в МГ толкова рано, може това да се реши на последното състезание
Но не знам дали е възможно да го запиша в едно училище, и ако го приемат в друго да си изтегля документите

# 111
Поправям се - в Александър І е от 5 до 9 юни, но е доста по-рано от другите приеми
Не при всички деца се знае дали ще са приети в МГ толкова рано, може това да се реши на последното състезание
Но не знам дали е възможно да го запиша в едно училище, и ако го приемат в друго да си изтегля документите
Абе знае се... ама както и да е
А за догодина е много рано още, може да е съвсем различно от до момента. Като гледам как променят нон-стоп нещо  Outta Joint Например тази година в МГто е всичко чисто ново. Сигурно и другите у-ща ще ъпдейтнат нещо...
Но не виждам проблем като го приемат другаде да си преместиш документите.

# 112
А за догодина е много рано още, може да е съвсем различно от до момента. Като гледам как променят нон-стоп нещо  Outta Joint Например тази година в МГто е всичко чисто ново. Сигурно и другите у-ща ще ъпдейтнат нещо...
Но не виждам проблем като го приемат другаде да си преместиш документите.
Благодаря duhi_puhi
Верно , че има много време и най-вероятно регламентът ще е друг
Просто се чудих как се случват нещата

# 113
  • Пловдив
Винаги можеш да си отпишеш детето от едното училище и да го запишеш в другото.
Никой не може да ти задържи документите.  Peace

# 114
  • Пловдив
Приемът в МГ -то ми изглежда доста по-прозрачен и честен, лошото е че е само една паралелка
В лиляната и княза си набутват доста от техните деца, и не само
Но за жалост няма други училища в пловдив с профилирани математически паралелки

Има, има...  Peace
ОУ "Елин Пелин" от години развива математическите си паралелки, като започнете от първи клас, та до 7-ми. Погледнете класациите от тазгодишното НВО в Пловдив:
https://dcnews.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0% … 0%BC%D0%B0%D0%BB/
Трето място в града! Преди прословутото "Душо" Wink

Имам поглед върху училището от преди 11 години, когато голямата ни дъщеря започна 1 клас там и 7 години по-късно го завърши! Без да ходи на курсове по математика, бе приета в ОМГ. Както и много от съучениците и! Племенникът ми, в момента е в 5 клас. Поддържат си нивото! Близнаците ни вече са записани там и наесен сме първолаци Simple Smile
Подготвят ги прекрасно! Ходят на състезания, от където се връщат с много медали!
Ето малко линкове:
http://www.plovdiv.utre.bg/2015/04/03/310896-ou_elin_pelin_v_plo … matematika_snimki

http://www.marica.bg/%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84-%D0%BC … 8-news505844.html

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenicite-ot-OU-Elin-Pe … sustezanie-619932

# 115
Много е хубаво , че има и други такива училища, но явно не се промотират добре
А математика без граници , не е състезанието , което да ме убеди в нивото на едно училище  Peace

Последна редакция: ср, 07 юни 2017, 15:43 от The Invisible

# 116
  • Пловдив
Е, има училища, които участват само в състезанието "Аз и числата"  hahaha , тааааа тук пак има напредък.

# 117
  • Пловдив
Много е хубаво , че има и други такива училища, но явно не се промотират добре
А математика без граници , не е състезанието , което да ме убеди в нивото на едно училище  Peace

Линковете за "Математика без граници" са най-долу!

Първият линк, който съм дала, са обявените преди 2 дни резултати от НВО по математика за гр.Пловдив!
В тази класация ОУ "Елин Пелин" е на трето място, след МГ  "Акад.К.Попов" и СУ "Патриарх Евтимий"!
Всички останали "елитни" училища са някъде назад... Wink
Ето го отново:
https://dcnews.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0% … 0%BC%D0%B0%D0%BB/

Дано това ви убеди в нивото на на едно училището и неговия напредък!

# 118
  • Пловдив
Гледайки по-горната статистика, защото я виждам за пръв път - тази година не съм следила матурите, ми става изключително приятно, тъй като на едно от първите места е училище в Тракия, което преди години беше много оплювано като слабо и ненадеждно. Мога само да кажа "Евала!!!" на директорката Елена Кисьова за амбицията и образователните ритници, които удари на това западащо допреди десетина - петнадесет години училище. Тук, разбира се съм убедена, и че самите родители са похарчили доста от семейния бюджет за частни уроци, защото някои от преподавателите по БЕЛ и Математика не бяха от най- дейните, ако мога така да се изразя, за да не използвам изразите апатични и безразлични. За сметка на това пък има уникално ценни кадри по други предмети - рисуване  Heart Eyes - може да влезеш където пожелаеш без допълнително платени часове, английски, история, география и други. Надявам се, още веднъж казвам, да има промени към по-добро за децата, от страна на учителския състав. Радват ме подобни резултати. По Математика явно има какво още да се желае, но това ще се случи ако "подпрат" г-жа Янкулова, или направо да ползват жокер" помощ от колега". Това училище има огромен потенциал.

ilik123, надявам се моето мнение да не те е засегнало по някакъв начин  Hug. То не беше към твоя пост. Напротив, както вече писах, аз се радвам да има децентрализация на силите, за да се стимулират повече деца, дори тези, чиито родители нямат достатъчно средства за школи, а и връзки да ги набутат в някое централно школО. Поздравления за вашето училище.

Чудесно е да има силна конкуренция между училищата  Peace. Само така ще се постигне просперитет.

# 119
  • Пловдив
Момичета, само да ви кажа, че я Алеко Константинов правят още една паралелка и събират деца, удължили са срока до четвъртък. Ако някой се чуди, да го има предвид. Мен много ме дразнят тези абсолютно различни дати за прием в училищата, направо е голяма тъпота защо не са по едно и също време или централизирано. Патриарха с това забавяне много объркаха сметките на хората...

Общи условия

Активация на акаунт