Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 70 368
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
имате ли разлики от ехограф и последен цикъл за изчисляване на гестационните седмици в ранна бременност,мерси:)

# 481
  • Бургас
имате ли разлики от ехограф и последен цикъл за изчисляване на гестационните седмици в ранна бременност,мерси:)
Има разлики, да. Моя цикъл е 35 дни и овулацията ми е на 19-20 ден вместо на 14 тия, т.е вървя седмица назад според ехографа.

# 482
Момичета имам следния въпрос тъй като съм в шести месец и взех мн да наедрявам реших да се мажа всяка вечер със свинска мас против стрий..някой пробвал ли е и има ли ефект

# 483
  • Телиш/Плевен
Момичета имам следния въпрос тъй като съм в шести месец и взех мн да наедрявам реших да се мажа всяка вечер със свинска мас против стрий..някой пробвал ли е и има ли ефект
Дори при някого да има ефект, това не гарантира, че и при теб ще има. Peace Избери си нещо, мажи се с него и се надявай да ти се размине. Моето лично мнение е, че никое мазило не може да спаси кожа, която е предразположена към поява на стрии. Имам и личен пример - мазах се мнооого рядко с един съвсем обикновен крем, защото ме мързеше, а и започнах късно, коремът ми вече беше пораснал и въпреки това нямам нито една стрия. Сестра ми се маза с какво ли не още откакто разбра, че е бременна и въпреки това ѝ се появиха. И други бременни познавам, които са се мазали, но не им е помогнало. До кожа е, а понякога и до късмет. Конкретно свинската мас е много препоръчвана, така че явно има доволни от действието ѝ, дано и на теб ти помогне. Но ако не стане така, няма да е в нея вината, а в кожата ти, имай го предвид. Успех! bouquet

# 484
Аз съм намислила да пробвам това от Лили.Иначе до сега се мажех с бебешко олио, но забелязах 2 броя леки стрий и трябва да действам.Въпреки , че  Лале в дъжда е права Simple Smile

# 485
Има разлики, да. Моя цикъл е 35 дни и овулацията ми е на 19-20 ден вместо на 14 тия, т.е вървя седмица назад според ехографа.
имах предвид 2-3 седмици примерно аз съм в 6 и 5 дни според ехографа но не си знам последната менструация и ми я изчисляват според размера на плода ама ме е страх да не съм забременяла преден месец

# 486
но не си знам последната менструация и ми я изчисляват според размера на плода ама ме е страх да не съм забременяла преден месец
Как така не си знаеш последната менструация  Shocked
Ако си забременяла преден месец, таткото ще е друг ли ?  Laughing
За това последното се пошегувах, надявам се да не се засегнеш  Wink

# 487
На мен ми се губеше последния цикъл , но като казаха колко е голямо бебчето като заминах на преглед за установяване , тогава разбрах кога е станало и кога ми е бил цикъла(върнах си седмиците назад - бях в 6та - 7ма някъде).

# 488
  • Телиш/Плевен
имах предвид 2-3 седмици примерно аз съм в 6 и 5 дни според ехографа но не си знам последната менструация и ми я изчисляват според размера на плода ама ме е страх да не съм забременяла преден месец
Няма как да знаеш с точност кога си забременяла и не разбирам какво значение има. Иначе разлики е нормално да има, все пак терминът се изчислява със средни стойности, а размерите по ехограф изобщо не са точни. Важното е бебето да расте и да се развива, другите стойности са само за ориентир и няма защо да се шашкаш от разминавания, изоставания и т.н. Ако има нещо притеснително, лекарят би трябвало да те уведоми за това.

# 489
има значение за мрн и то голямо просто си мислех че в начална бременност  ,в ранни седмици ехографа не дава големи отклонения а като чета те са по 2,3 седмици ,и да имах едно напиване и много ме интересува ...

# 490
а имах и кръвен тест на 16 септември ,резуЛтат - 95,6 чхг за което си мисля че е начална бременност

# 491
Sobadgirl, да този резултат си е начална бременност! Момичета, не казвайте че няма как да знаем кога точно сме забременели  Crazy Ако в съответната седмица-две сме правили веднъж секс, ще да е тогава. Или в многото случаи инвитро, жената си знае на 100% деня на зачеване.  Joy

# 492
Да,при инвитро се знае точната дата.Иначе горе долу може да се предположи датата,защото е дните около овулация,обаче да я знаеш точно ако си по естествен път забременяла е-няма как.Калкулаторите смятат приблизителна дата.Аз примврно си знам,че е от 25-27 юни някъде,а ПРМ е била 13 юни.
Моят цикъл обаче е по-къс,ову е по-раннна,на 12,вместо на 14 дни,а като ми зададът цикъл на 28 дни,ЛФ на 14, ову на 14 и смятат термина.Да обаче разлика има с два три дни,като съм с по-къс цикъл и по-ранна ову-и ето ти ги разликите.А има жени и с цикъл на 33,дни,нередовен,дълъг и пр.
Това са просто машини и разминавания има,нормално е.

# 493
Да,при инвитро се знае точната дата.Инаме горе долу може да се предположи датата,защото е дните около овулация,обаче да я знаел точно кога е-няма как.Калкулаторите изчусляват приблизителна дата.Аз примврно си знам,че е от 25-27 юни някъде,а ПРМ е била 13 юни.
Моят цикъл обаче е по-къс,ову е по-раннна,на 12,вместо на 14 дни,а като ми зададът цикъл на 28 дни,ЛФ на 14, ову на 14 и смятат термина.Да обаче разлика има с два три дни,като съм с по-къс цикъл и по-ранна ову-и ето ти ги разликите.Това са просто машини и разминавания има,нормално е.

два ,три дни е нищо...аз имам предеид разлика от 1,2,3,седмици примерно ки казва 6 и 5 дни аз да съм в 9 и 5 дни...

# 494
е това имах предвид възможно ли е

Общи условия

Активация на акаунт