Девети клас 2016/17 - тема 76

• 78 875
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
И аз ще я водя на очен тези дни. Пак, щото сменяхме стъклата преди няма и половин година. Но ми каза, че не вижда добре в класната стая. Ходи дори до личната за направление. Върна се без, не и дала защото имала право само на едно за календарната година. Така ли е? newsm78
По химия не знам входно ли имаха или контролно някакво, тя не харесва химията и учи с голямо неудоволствие там. И днес преди обяд ми праща това
Скрит текст:
с голяяяма усмивка.Simple Smile

# 91
  • ГОре на черешата...
Ходи дори до личната за направление. Върна се без, не и дала защото имала право само на едно за календарната година. Така ли е? newsm78

Не, не е така, особено пък за дете. Има право на следващо направление след най-малко 40 дни от предходното Peace.

# 92
  • Варна
Предположих, че я е излъгала. Омръзна ми да се разправям значи, като че от джоба си ги вадят тези направления.Sad

# 93
  • София
Възможно е да имат ограничения, но не е чак веднъж на година.
На мен педиатърката единствено ми е казвала, че не може да ми дава направление всеки месец (най-вероятно заради "Има право на следващо направление след най-малко 40 дни от предходното").
И на мен ми предстои очен преглед. За нея трябва да взема направление и дано да е без проблемно.

Върнах се да видя снимката на Flash* Simple Smile Моята щерка нали се беше хвалила с "Браво" по немски, а аз ѝ обещах да започнах да получават пчелички.

# 94
  • нейде там, където ....
Мисля, че ограничението за 40 дни се отнася за случай, когато е за един и същ специалист. За други ограничения не съм чувала. Всъщност, може би за направление за педиатър и това да не е в сила  newsm78 ... той пък би могъл да даде направление за друг специалист.  Thinking

# 95
  • София
На мен направления ми трябваха за един и същи специалист. Затова ми беше казала, че не може да ми дава всеки месец.
Лекарката е ЛЛ (специалността ѝ е педиатрия. Това го разбрах едва след като родих сина ми - и двамата са при нея).
Ако не успея да взема направление... ще я водя на частен.

# 96
....като че от джоба си ги вадят тези направления.Sad
Като превишат лимита, тъкмо оттам ги вадят Mr. Green
Лимитът е много малък, ЗК е назначила чиновници, дето дебнат за тия работи и глобяват, а % от глобите са за "ловците"....

# 97
  • Варна
ra2, писах, писах и реших, че не е за тази тема. Но все пак, този лимит на база записани пациенти ли се определя?

# 98
Така предполагам. Някъде бях чувала бегло, че се споменаваше нещо от сорта 1н-та част от направление на записан за месец. колко е тази н-та част, не помня, върти ми се около 1/4, може и по-малко да е било.
Преди 10 и повече години правих бегъл опит да работя в един център по каса. На направление касата плаща нещо от сорта на 5,70 на преглед. Центърът взима 60% от сумата, изработилият я  останалите 40%. След като достигнах удивителната печалба от 50 лв в най-силния месец, теглих една дълга и тлъста и се махнах. Губех си  4 часа 2х седмично, пътят отделно.
За специалистите броят направления е върху преминали хора за предишен период, спомням си, че сумата беше такава, че не можех да пратя нито един на специализирано изследване, май за ЕМГ исках да пратя един човек, но-ядец! не може!

# 99
  • София
Моята щерка е уникум. Щели да ги водят на екскурзия в чужбина (все още неорганизирана), но не помни къде  Laughing В съседна държава ще да е. Казахме, че само за Косово и Турция сме пас.

# 100
  • Варна
Анньонгхасейо! Т.е здравейте. Девойката учи по корейски.  Laughing Учителката им казала, че скоро може и учебник да имат-засега учат от някакви копирани листи.
Другият месец ще има родителска среща. Девойката ме обработва-"госпожата по английски ще се оплаче от липса на домашно". Ще я видим тази работа!

# 101
Голямо затишие Simple Smile
Преди ваканцията звъннах на класната за електронния бележник, не бил готов, имали проблем.И тази година така ще мине според мен.Наистина не разбирам как не могат вече втора година да разрешат проблема.
Много ми е удобно когато съм в командировка и понеже следващите два месеца ми предстоят няколко се надявах, че ще го пуснат.
Та да знаете още  няма електронен бележник.

Тийна, си го кара съвсем лежерно без да отваря, аз си мълча и му гледам сеира да видим до къде ще стигне.Тази година наистина наистина го оставям да прави каквото сам прецени.
От два месеца и на допълнителния ФЕ не ходи, нямало нужда.
Върнатите входни освен по МАТ където е с 4 са прилични, което ме изненада, защото дори не знаеше на кои дати са.
Иска пак на екскурзия, но този път му казах след като видя бележника в края на годината.
Последната седмица изкарах с подуто ухо, вчера вместо с малкия да преговаряме цял ден спах. Днес още ми е заглъхнало, дано се оправи, че като повиша  тон и ми звънти, по тази причина тези дни съм тиха и кротка Joy

# 102
  • Пловдив
 охлювчетоо, проблемът не е в електронния дневник, а в класната Ви. Нашият си функционира. Само че вътре се мъдрят само две входни нива - по БЕЛ и инф. технологии. В книжния бележник има повече оценки, но далеч не са всички.
Девойката утре щяла да учи, че в сряда ще имат изпит по градивни елементи. Утре вечер ще я изпитвам.  Mr. Green

Ние се сдобихме с домашен любимец - девойката донесе вкъщи коте на 2 месеца, подарък от съученичка. Сега това ни е новата занимавка. Дадоха ни го с хигиенни навици т.е. да ходи на котешка тоалетна, та сега остава да го научим да не се качва на масата. Иначе яде като ламя. Вечно е гладно.  ooooh!
И тя говореше за Церн, но пък от хора ни известиха, че са поканени на фестивал в Екатеринбург, Русия, та ще пренасочим финансите натам. Трябва да си платим самолетните билети.
От утре е без карта за транспорт. Месец и половина не си е изкарала ново уверение. Та в сряда това ще й е задача №2 след изпита.  Twisted Evil

# 103
И моя е обещал да ходи за бележка.Ако си вземе, джобните ще са му с два лева отгоре, ако не, си продължава както до сега, той да си реши.
Той не иска Церн а Франция оглеждах фирмите които организират летни обучения, но нещо много скъпо ми се вижда.
Екатеринбург е за предпочитане, тя екскурзията до Церн е всяка година.

Браво за котето, моите имат персийка но я гледа майка ми докато се пренесем, само заради нея ходят при баба си Simple Smile
Покрай това изпитване ще напреднеш с програмирането Simple Smile
Аз миналата година колко думи на ФЕ научих Joy аз за това така остро се възпротивих на китайския, че зор щях да видя.

# 104
  • София
При нас е лежерно.
Девойката се чуди какъв подарък иска. Отказа се от "малко коте" (имаме си дърт вече котарак). Сега на мода е "мопс". Ама както се казваше в един хубав филм... "Татко каза, че ще ми купи колело, но някой друг път".
Или пък едни безумно скъпи слушалки. Пред коте и мопс май предпочитам слушалките.

И техният ел. дневник не е готов. Но най-вероятно проблемът е в родителите. Класната беше пуснала във фейса линк, на който трябваше да се попълват данни. На РС също повтори, но присъствието на родители беше минимално.

dundi73, нашият Харо като го взехме беше точно една шепа коте. Сега е котище  Laughing Спи при кака си. А тя само се ограничава с храненето му.

Общи условия

Активация на акаунт