Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 133
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ясмина, повече от 10 са от страната сборно.. Познато дете тази година беше сред осемте деца само от София. Доколкото помня 4 бяха от СМГ, 2 от АК, едно от английската и едно от НУКК.

# 496
  • Варна
*LUCY* А да не забравяме и матурите. Особено тази по БЕЛ, където субективният фактор на оценяване си го има - цели 30т. носи есето/ЛИС.

Когато голямата щерка учеше, с лекота изкарваше 6 по всички предмети в училище. Освен математиката - там пак имаше 6, но с цената на цели (буквално) изрешени съвместно сборници. Мислех си, че нещо образованието е станало по-лесно, как така няма да има нито една различна от отлична оценка през всички години? Сега обаче като сравнявам със сина ми виждам колко е трудно всъщност, и как въпреки усилията нещата не се случват така.  Simple Smile За едно и също училище става въпрос.

русалке Да, по-скоро към двайсетина да речем. Миналата година са били 21.

# 497
Браво на такива деца!
Моята ако се напъне малко, може и да успее, ама хем я мързи, хем се притеснява. Често се примирява с по-ниска оценка, но да не я занимават. От скоро взе да вдига ръка, и то при любими учители.

# 498
АК и НУКК са несравними като трудност за завършване с отличие.
Прочетох за тези дипломи, нужно е "класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта".

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 17:00 от Анонимен

# 499
  • София
Моята завършва срока само с една 5-ца по омразната биология. Вълненията са около предстоящия ДЕЛФ на 11 февруари и после за обмена във Франция. Заминава в края на февруари за 2 седмици, а после френската девойка ще дойде в края на март за 2 седмици. Класирала се е и за втория кръг на олимпиадата по френски и за едната бройка и се размина по БЕЛ.

# 500
Да, и моята се е класирала за втори кръг...
Стана ми смешно, нашият класен не ни е казал за обмена  Tired Но живи и здрави да сме

# 501
  • Sofia
Къде може да се проверяват резултати от общински кръг на олимпиада по английски?

# 502
  • нейде там, където ....
Къде може да се проверяват резултати от общински кръг на олимпиада по английски?

В училище, преподавателите би трябвало да им съобщят резултатите.

# 503
  • Sofia
Имам спомен, че друга година съм ги гледала някъде публикувани  newsm78

# 504
  • Пловдив

Общинските кръгове на олимпиадите по езика са изготвят и провеждат в самото училище. Мисля, че не се "спускат" от РУО /бившо РИО/. Може би си виждала резултати от областен и национален кръг на сайтовете на РУО и на МОН. Но дали тази година ще ги публикуват, не се знае, че нали има някакви разпоредби за лични данни и т.н.

# 505
  • Sofia
Може, не знам...
То пък какви лични данни има в тези резултати - трите имена и класа...

# 506
Интересно, в АК не се провежда олимпиадата по английски. А мисля, че би имало много високи резултати. Странно.
Ще видя догодина дали ще придумам моята дъщеря да се яви.

# 507

Общинските кръгове на олимпиадите по езика са изготвят и провеждат в самото училище. Мисля, че не се "спускат" от РУО /бившо РИО/. Може би си виждала резултати от областен и национален кръг на сайтовете на РУО и на МОН. Но дали тази година ще ги публикуват, не се знае, че нали има някакви разпоредби за лични данни и т.н.
За явяване на областен кръг , попълвах декларация за съгласие за публикуване на лични данни . За първия кръг не съм, т.е. не ги публикуват. Simple Smile

# 508
Здравейте, мами,

Минавам да споделя срочните оценки на детето ми.

По всичко има шестици, с изключение на математиката, физиката и биологията - там са петици. Като цяло съм доволна от постигнатото, тъй като учи в Математическа гимназия, където нивото на обучение е доста високо, в сравнение с това на другите училища в града. С профил математика е, а тя хич не й се отдава. Ходих днес да разговарям с учителката по Биология, и да я питам защо й е оставила петица, а не шестица, при положение, че имаше нанесени две петици и две шестици в бележника, а по-късно установих, че и в дневника е същото положение. Средно аритметично, както и да го смятам прави 5,50. Освен това винаги взима участие в часовете, просто си нямам идея защо се получи така, но както и да е - вторият срок ми е обещала да изкара шестица, защото сега се е ориентирала към медицина за висше образование. По езиците всичко си е на шест, притеснява ме единствено математиката, която се покачва драстично по брой часове седмично нагоре.
Появи се възможност да я преместя в езикова гимназия, та искам да ви питам - добре ли ще е да я преместя? Говори се, че нивото на езиковата е по-ниско от това на математическата, но пък и не искам да я гледам в следващите 3 години всеки ден с главоболие и мъка, изписана на лицето. Какво бихте ме посъветвали? Решението трябва да се вземе утре, и ако евентуално се вземе решение да я местя, утре трябва да ходя да взимам отпускното й и още купища разправии. Въпросният клас, в който мисля да я местя се слави с добра дисциплина и висок успех - били амбицирани и сериозни деца, ама отде да знаеш... много ме притеснява и това как ще успеят да се сработят - все пак тея деца са си били заедно вече две години, а тя идва малко като натрапница. По принцип си е много притеснителна, та просто не знам... чудя се кое е по-добро за нея, ама все не достигам до твърдо крайно решение.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 509
  • Пловдив
Ванора, права си за МАТ, часовете стават по 6-7 на седмица.
И колко да се чудят другите? Всяко чудо за 3 дни. Ще свикнат едни с други, щом уж са свестни деца.
Аз чакам да чуя колко ще има по БЕЛ. Другото вече е ясно. Бива горе-долу, втория срок повече.

Общи условия

Активация на акаунт