Девети клас 2016/17 - тема 76

• 79 130
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • ГОре на черешата...
А защо е в математическа гимназия, с профил математика, щом не ѝ се отдава Rolling Eyes? Решението къде да се продължи след 7 клас би трябвало да е добре обмислено и премерено, съгласувано най-вече със самото дете...
А фактът, че сте ходили да се разправяте за оценка направо ще го подмина. Като че животът на някого зависи от една цифра в бележника...Никъде в нормативната уредба няма понятието "средноаритметично" по отношение на оформяне на текуща оценка. Тя се оформя от преподавателя не само на базата на цифрите в дневника. А какво се случва в часовете и как точно взема участие дадено дете вярвам самият преподавател знае най-добре. Похвално е да вярваме на децата си, но монетата винаги има две страни Peace.

# 511
  • Пловдив
Е, за МГ е стигнал балът. Но ми е интересно как ще се уреди въпросът с различния хорариум по езика.  newsm78

# 512
Здравейте, мами,

Появи се възможност да я преместя в езикова гимназия, та искам да ви питам - добре ли ще е да я преместя? Говори се, че нивото на езиковата е по-ниско от това на математическата, но пък и не искам да я гледам в следващите 3 години всеки ден с главоболие и мъка, изписана на лицето. Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително! Simple Smile

Въпросът Ви е по скоро риторичен! Не разбирам за какво ще учи МГ , ако следва медицина. По отношение на класа - няма идеално място . Говорете и с детето.Решението трябва да е по скоро нейно .  Peace

# 513
  • Sofia
Във връзка с горното - може ли да се мести дете при започнал срок или трябва да е между два срока и в края на годината?

А защо учи там детето си е тяхна работа, може да е имало други намерения и усещания в седми клас. Трудно мога да повярвам, че целият ти живот ще се определи на 14-годишна възраст, колкото и да се обмисля и нарежда от родители, обществено мнение и конюнктура в момента.

# 514
  • нейде там, където ....
А защо е в математическа гимназия, с профил математика, щом не ѝ се отдава Rolling Eyes? Решението къде да се продължи след 7 клас би трябвало да е добре обмислено и премерено, съгласувано най-вече със самото дете...
А фактът, че сте ходили да се разправяте за оценка направо ще го подмина. Като че животът на някого зависи от една цифра в бележника...Никъде в нормативната уредба няма понятието "средноаритметично" по отношение на оформяне на текуща оценка. Тя се оформя от преподавателя не само на базата на цифрите в дневника. А какво се случва в часовете и как точно взема участие дадено дете вярвам самият преподавател знае най-добре. Похвално е да вярваме на децата си, но монетата винаги има две страни Peace.

+1

Ванора, Ако иска отлична оценка, трябва да го покаже с по-стабилни и системни знания, а не с визита на родител. Най-малкото - да поиска да бъде изпитана още веднъж, ако има време.  Peace

П.П. А шестиците дали не са били 5.5?  newsm78

Tari Tasartir, мисля, че за местене има ограничение няколко седмици преди края на срока.

# 515
  • Sofia
т.е. примерно 4 седмици преди края на срока не може да се мести, така ли?

# 516
  • Пловдив
Tari Tasartir, нещо такова е. Но при приключил първи срок, няма проблем да се премести детето.
Принципно обаче трябва да се премести в паралелка със същия профил, иначе, пак принципно, се държат приравнителни изпити. Та това ми е чудното.
Иначе от една страна е редно децата да получават това, което са заслужили. Ама да ви кажа честно и едно посещение в училище върши хубава работа. В моя случай ме извикаха де, не съм ходила по желание. Ама имаше ефект.  Mr. Green Просто класната ни е мноооого амбициозна и не търпи такива мързели като моята.

# 517
На химията не минава на втори кръг Tired
Грешката е стратегическа и моя. Четвъртата задача е върху органичната химия и реакции на алкани. Не бяхме работили върху това, защото не очаквах изобщо задача от органична химия при такава дълга ваканция и незапочван раздел. Бяхме погледнали общата част и с това се е справил, но реакциите на алканите са към края на раздела.... То и затова статистиката за тази възрастова група е такава- минават 16% от явилите се на първи кръг. Здраве да е. Сега чакаме биологията.
Никога не съм ходила в училище да се разправям за оценки. Не смятам и че някога ще го направя.

# 518
Щеше да държи приравнителен изпит по езика, тъй като в МГ-то е с немски, а в Езиковата пак е с немски, но разликата в часовете от тая година трябва да се покрие.
Отказа ми варианта за местенето - навита е да учи много математика, защото харесвала класа си, имала си приятели, вече изградена среда. Съгласих се, пък да видим.
Иначе - да, отидох да се разправям, тъй като биологията ни е важен предмет. През целия срок ми носеше контролни без грешка - 6.00, или в най-лошия случай 5.75. Имаше само една петица, за която знам на какво е. Другата тя казва, че не знае на какво е, но както и да се смята успеха е за шестица. Тъй като дъщеря ми е разсеяна, реших да отида и да говоря с учителката, за да разбера откъде идва проблема, за да знам вбъдеще дали на уроци да я водя, и въобще какво да правя, защото иска да учи медицина и оценките по химия и биология са си важни.
А на въпроса защо сме избрали МГ - тя искаше в паралелка Биология и Химия, но балът не й стигна за там, и я приеха в паралелка с немски език в училището. Доволна съм от училището, защото я научи да се труди и да мисли, просто не е математичка и ме притеснява как ще избута нагоре, защото съм й казала минимум петица да гледа да изкарва на всеки тест или изпитване. Не е лесно, но щом се е ориентирала към медицина, така и трябва да се действа.
И знам, че монетата има две страни - не вярвам безусловно на детето си, просто исках да се уверя лично как стоят нещата, затова отидох да говоря с учителката. Под "разправяне" не си мислете викане и крякане, а нормален разговор. Знам, че оценките не са всичко, но просто чрез тях се влиза в някои висши учебни заведения и са важни донякъде. Simple Smile

# 519
  • Пловдив
Ванора, оценките по биология и химия от 9 клас профилирана паралелка няма да повлияят на бала за кандидатстване в университета. Те просто не влизат в дипломата за средно образование.
А и винаги има втори срок.  Peace

# 520
Ванора, оценките по биология и химия от 9 клас профилирана паралелка няма да повлияят на бала за кандидатстване в университета. Те просто не влизат в дипломата за средно образование.
А и винаги има втори срок.  Peace

Така ли? Това не го знаех, благодаря ти много, че ми каза. Въпреки това пак е важно да учи, тъй като трябва да знае тия неща , дето учат сега за изпита по биология. Вярно си е, че има втори срок, дано се стегне повече, ако трябва и на уроци ще я водя.

# 521
  • Пловдив
Нямам представа какво влиза в изпитния материал за кандидатстване медицина, но чак пък уроци още в 9ти клас ми се вижда пресилено. А за ученето спор няма.
Мисля, че на предната страница има описано кои оценки от 9 клас влизат дипломата за средно и кои не влизат.
най-общо - щом учат по учебник за 8 клас - не влизат в дипломата за средно
учебник за 9ти клас = диплома средно.

# 522
  • София
Мога да питам какво влиза в изпитния материал за кандидатстване медицина за химията. Ако въпросната госпожа знае и за биологията ще ми каже.

Моята се прибра. Само се разходи до у-щето - пуснали ги.
Изпаднала е в някакво странно настроение и тя не знае защо. РДто ѝ е след месец... може да е в "сатурнова дупка". А може и да е в ПМС.
Снощи ревеше и не знаеше защо. Като тръгна на обяд се сети, че си е забравила Тик-так-а. Вчера била ревнала в у-ще, защото си била забравила бонбоните  Crazy

# 523
Дъщеря ми завърши срока с 6,00, доволна съм. Но иначе имало много деветокласници на пробация (с по две тройки напр.), имало напуснали деца заради затруднения с ученето. Чела съм от майки на по-големи ученици в АК, че отпадат около 25% от приетите.

# 524
  • Варна
Айде свърши първия срок!  Simple Smile
Девойката завършва с три петици-физическо, физика и биология.
Да ми е здрава, вторият срок ще се постарае с физиката и биологията за повече.  Grinning
Вчера цял ден не я видях-часове, след обяд-СИП, а после беше на театър. Много доволна остана-гледала е "Жена ми се казва Борис".
По рисуване трябва да представи снимка, през принтер.

Моята девойка имаше даже кошмарни сънища, в които е класирана за МГ и отива да учи там. Умишлено не писахме в седмокласните желания МГ. Балът и за там стигна, но тя не желае. Трудно ѝ е. Точка. Това е при нас.

Общи условия

Активация на акаунт