Въпрос относно НБУ

• 4 913
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте! Решил съм да запиша магистратура в Нов български, но тъй като бакалавърската ми специалност е коренно различна от това, което искам да уча в магистърската ( Дизайн на електронни издания и уеб сайтове ) ми казаха, че трябва да мина и подготвителния модул > Цък, който всъщност ще го карам паралелно с лекциите по специалността ( един вид ще имам повече часове от останалите, които са си по специалността, а аз трябва да се преквалифицирам) дотук ок. Но ми казаха, че всеки 1 предмет от модула се заплаща и струва ~250 лв. + таксата за семестър. Евентуално ако покажа мои проекти може да отпаднат някои от тях и да заплатя по-малко, което не е проблем. Това което ми се струва странно е че никъде в сайта им не видях такси за тези модули и предмети, и факта че ми казват било приблизително някъде там, но не били сигурни ми се струва странно. За това и се обръщам към вас, ако някой е минал през това, или има представа как стоят нещата, и хвърли малко светлина по темата ще съм му много благодарен.

# 1
  • София
Всичко в НБУ, което е извън блок таксата за семестъра се заплаща. Но схемите са особени, за определен брой/тип курсове има процентни намаления, има някои курсове, които са безплатни, цените на всички останали са различни /спрямо хорариум, преподавател...и знам ли още какво/
Най-полезна информация могат да ти дадат в студентски център на партера, там могат да ти сметнат нещата. Друго, което ти е необходимо е индивидуален план за обучение, него ти го изготвя програмен консултант от съответния департамент.

В сайта ценоразписи на отделните курсове няма

# 2
Благодаря за отговора. Записах се и предметите в подготвителния модул за моята специалност са 240 за 1 предмет, като през първата година записваш 2, и още 2 през 2-та година. Надявам се да съм помогнал и на други решили се да следват това.

# 3
Някой знае ли даже можеш от дистанционна форма да се прехвърлиш в редовна форма на обучение?

# 4
  • Sofia, Bulgaria
Някой знае ли даже можеш от дистанционна форма да се прехвърлиш в редовна форма на обучение?
Можеш но с минимум 4.50 успех

# 5
Можеш но с минимум 4.50 успех

Благодаря. Успехът го имам. Дано септември ми уважат молбата.

# 6
Използвам темата, за да попитам - ако кандидат студент бъде приет в класирането през май и се запише, значи ли това, че на класиране през юли, което е основно и където балът определено ще бъде по-висок, някой с по-висок бал може да измести записалият се вече за студент? Питах на телефона им, отговориха ми че не е възможно това, обаче аз имам някакви съмнения - на практика кандидатите с по-високи балове са тези през юли, понеже тогава кандидатстват и завършилите през тази година ученици.

# 7
  • София
Приетите през май са си приети. Никой не може да ги измести!

# 8
Много благодаря за отговора.

# 9
Завършен бакалавър в НБУ признава ли се в Европа?

# 10
  • София
Разбира се, аз съм го завършила - след това съм кандидатствала за стажове в Европа, а след това и за магистратура - никакви проблеми, даже напротив, там гледат на частното образование като на по-добро

# 11
  • Sofia, Bulgaria
Използвам темата, за да попитам - ако кандидат студент бъде приет в класирането през май и се запише, значи ли това, че на класиране през юли, което е основно и където балът определено ще бъде по-висок, някой с по-висок бал може да измести записалият се вече за студент? Питах на телефона им, отговориха ми че не е възможно това, обаче аз имам някакви съмнения - на практика кандидатите с по-високи балове са тези през юли, понеже тогава кандидатстват и завършилите през тази година ученици.
Записал се веднъж  си със статут на студент от записването няма кой да те помести

# 12
Здравейте, аз също кандидатствам за магистърска програма, минах на приемно интервю преди няколко дни, но къде мога да проверя резултата от него и още повече дали изобщо съм приета...

Общи условия

Активация на акаунт