Ин витро в Истанбул- тема 19

• 93 368
  • 694
  •   1
Отговори
# 165
Искам да Ви питам нещо. В българските клиники правят ли ви изследване на естрадиол, ЛХ, прогестерон и ФСХ всеки път преди да стартирате стимулация. При мен ФСХ не е изследван всеки път, а сега бях свидетел на стимулация, при която и другите хормони не се изследваха. Тук в Турция, не се стартира, ако хормоните не са в норма, а сега гледаха и дали на втори ден всички антрални фоликули са с еднакви размери. Бяха ме предупредили, че няма да започнем, ако не са еднакви поне на повечето (и наистина от 14 фоликула имам три по-малки, но решиха да стартираме).

# 166
Момичета знаете ли дали ще ми трябват инжекции Клексан след ЗЕТ?Имам останали излишни и бих искала да ги подаря ако няма да ми трябват.

# 167
Момичета знаете ли дали ще ми трябват инжекции Клексан след ЗЕТ?Имам останали излишни и бих искала да ги подаря ако няма да ми трябват.

Ако нямаш тромбофилия няма да ти трябват. РАзбра ли от Тургут за какво ти ги бяха изписали след пункцията?

# 168
Клиниката ще си работи нормално по нова година.

# 169
Какво значи и какво да направя ако Пролактина ми е висок. Днес при изследването се оказа че Пролактина ми е 843,9 при референтни 59,3 - 619? На ендокринолог ли се ходи или гинеколог? Правих предварителните преди процедура но НСХ-то ми е все още високо 2,26, и този пролактин е висок, така, че няма май да е този месец стимулацията.

# 170
Какво значи и какво да направя ако Пролактина ми е висок. Днес при изследването се оказа че Пролактина ми е 843,9 при референтни 59,3 - 619? На ендокринолог ли се ходи или гинеколог? Правих предварителните преди процедура но НСХ-то ми е все още високо 2,26, и този пролактин е висок, така, че няма май да е този месец стимулацията.

Отиди на ендокринолог най-добре при Начев в Майчин дом, той ще ти каже какво да правиш. Най-вероятно ще ти изпише бромокриптин, но преди това е въможно да ти пусне изследвания в три последователни дни, за да е сигурен, че нивото на пролактин е високо. Принципно не ти е много завишен, така че може да се дължи и на моментен стрес. Но все пак той трябва да те види. Имай предвид, че масово ендокринолозите в БГ изписват Достинекс, който не е препоръчителен за жени целящи бременност, особено ако трябва да и да си на медикамент по време на бременността.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 15:47 от Dundy Sladurska

# 171
Той Начев ми назначи Еутирокса, но ТСХ все още не е достигнаро желаната стойност. Сутринта наистина бях малко напрегната, изнервена, затова мисля да повторя Пролактина. Защото предния месец го изследвах пак и беше в граници. Очаквам да ми дойде би ли могло да е от това. Със сигурност трябва да се консултирам с Начев.

# 172

Отиди на ендокринолог най-добре при Начев в Майчин дом, той ще ти каже какво да правиш. Най-вероятно ще ти изпише бромокриптин, но преди това е въможно да ти пусне изследвания в три последователни дни, за да е сигурен, че нивото на пролактин е високо. Принципно не ти е много завишен, така че може да се дължи и на моментен стрес. Но все пак той трябва да те види. Имай предвид, че масово ендокринолозите в БГ изписват Достинекс, който не е препоръчителен за жени целящи бременност, особено ако трябва да и да си на медикамент по време на бременността.

Можети ли да ми кажете защо Достиниксо не е препоръчителен за жени целящи бременност? Защото аз приемам от 2години,но лятото след пореден неуспешен опит го спрях. Доктор Тургут ми каза,че мога да го спра. Вчера правих контрола и беше около 300.Бях при ендокринолога ми и ми каза да не го спирам,защото се спира постепенно.

# 173
Той Начев ми назначи Еутирокса, но ТСХ все още не е достигнаро желаната стойност. Сутринта наистина бях малко напрегната, изнервена, затова мисля да повторя Пролактина. Защото предния месец го изследвах пак и беше в граници. Очаквам да ми дойде би ли могло да е от това. Със сигурност трябва да се консултирам с Начев.
Да преди цикъл винаги е завишен, както и първите дни на цикъла.

# 174
Да преди цикъл винаги е завишен, както и първите дни на цикъла.
На кой ден е добре да се изследва Пролактин, или няма значение само да не е преди или по време на цикъл?

# 175
Здравейте момичета! Искам да попитам с кой автобус се стига от Мемориал до Таксим? Или как да се предвижим без такси понеже ще имаме време....

# 176
Деспина, не е препоръчително защото преминава през плацентата. Натрупва се в организма и затова е препоръчително да се спре минимум 6 месеца преди опити за забременяване. Медикаментът е сравнително нов и все още няма достатъчно данни за влиянието му. На ме беше изписан през 2006 година, но лекуващият ме тогава ендокринолог ме предупреди, че тръгнем ли с опитите за бебе трябва да съм го спряла постепенно и да съм чиста от лекарството поне 6 месеца. Така и направихме от 2011 съм без Достинекс. За съжаление тези данни за известни на добрите специалисти от много години, но тук маса лекари тънат в незнание, което е опасно за пациентите. Както съм писала и преди няколко страници тук има масово жени които са родили деца след като не са спирали Достинека, НО риска е голям и аз не бих го поела. Начев също твърди че достинекса не е за по време на бременността.

Иначе пролактин по медицинските стандарти в чужбина се изследва преди или около овулация в масови пояс между 10.30 и 13.30 и не трябва да си гладен и жаден.

# 177
Здравейте момичета! Искам да попитам с кой автобус се стига от Мемориал до Таксим? Или как да се предвижим без такси понеже ще имаме време....
Отидете на спирката,която се намира над болницата. Там минават много автобуси и пише кой за къде е.
54C е за Таксим

# 178
  • Варна
Отидете на спирката,която се намира над болницата. Там минават много автобуси и пише кой за къде е.
54C е за Таксим

Спирката е Перпа,от която се качвате, а автобусът е № 54 и различните варианти на буквите К, С , Е и OR мисля, че имаше и са на често като интервал от време!

# 179
Деспина, надявам се да нямаш проблем от рязкото спиране на достигнекс. Ако почне да се катери пролактина ще пиеш бромокрептин. Така че не се притеснявай- важното е бебетата да станат.

Общи условия

Активация на акаунт