Ин витро в Истанбул- тема 19

• 93 372
  • 694
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Интересно....попитах Севда какъв вид ПИД правят и тя ми отговори само ПИД на бластоцити които всички след вземане на пробата се замразяват, а анализа отнема около 20 дни и струва 280$ на ембрион, каза ми че свеж трансфер при ПИД е невъзможен....след излизане на резултатите могат да кажат колко ембриона са ОК и дали ще има ЗЕТ.

# 571
Има различни видове ПИД, най-често предлаганият, който е с "нормална " цена е за хромозомни аномалии.
Много е полезен и си заслужава средствата.
Другият вид ПИД е за моногенно (генетично) заболяване, да се селектира здравичко ембрионче - в този случай цените зависят от консумативите, защото се работи със спецефични китове и генетичен материал.

Когато имате възможност е добре да поговорите с генетик и ембриолог по отношение на ПИД.

# 572
  • Варна
Здравейте, момичета ! Simple Smile
Един въпрос малко в страни от темата ... При пътуване за Турция с малко дете (сестра ми сигурно ще ме придружи по време на стимулацията, и мислим да вземем с нас племенничката- на 4 год., да ми е на късмет Wink ), та се чудехме освен пълномощно от таткото да излезе детето през границата, иска ли се друго ? Моля някой запознат да сподели, просто да го знаем за информация !
Много благодаря, успех на всички момичета в стимулация от мен.  Praynig
И паспорта на детето да не забравите Simple Smile
Успех на всички в процедура  Praynig

# 573
Е, Деспина, много чаках да пишеш, момиче, че и теб много те мисля.
Много се радвам, че всичко е наред.
Продължаваме да ти стискаме палци.
Времето как е в Турция?
Времето е много хубаво,нито топло,нито студено.

# 574
bamboo,
Възможен е и фреш и замразен трансфер след ПИД, лично аз питах докторите, включително и генетиците лятото, не вярвам ситуацията да се е променила от тогава. Ако е замразен трансфера струва 280$, ако е фреш тогава е по-скъп 350 може би. Има и двойки успели след ПИД и фреш трансфер, тъй че със сигурност е възможно. Но в някой случай както моя не е възможен фреш трансфер, заради други проблеми. Не знам защо Севда ти е отговорила така.

# 575
В моя случай ми се стори, че казаха, че не е възможен двоен пид и фреш трансфер. Но и аз за тези сложни въпроси контактувам направо с генетика, а не с посредника за българските пациенти, но на английски.
А аз си го обяснявам, защото чисто технолгично някой трябва да не спи, за да го осъществи и ако тока спре....
Но всъщност, ако стигна до там ...

# 576
Здравейте, момичета,
май въпроса ми го имаше по-назад в темата, но нямам време да ровя сега. Знаете ли дали в Идил си вземат обратно неизползвани цели опаковки от лекарствата? Останаха ми 3 опаковки Луверис, които така и не използвах, и се чудя дали ще ми ги вземат. А как стои въпроса с цяла опаковка Гонал Ф? Благодаря Ви предварително!
Успех на всички момичета в процедура  Hug Praynig

# 577
Здравейте, момичета,
май въпроса ми го имаше по-назад в темата, но нямам време да ровя сега. Знаете ли дали в Идил си вземат обратно неизползвани цели опаковки от лекарствата? Останаха ми 3 опаковки Луверис, които така и не използвах, и се чудя дали ще ми ги вземат. А как стои въпроса с цяла опаковка Гонал Ф? Благодаря Ви предварително!
В аптеката взимат обратно само лекарствата,които не трябва да се съхраняват в хладилник.Гонал със сигурност не взимат,цитротайд взимат.

# 578
Здравейте, момичета,
В аптеката взимат обратно само лекарствата,които не трябва да се съхраняват в хладилник.Гонал със сигурност не взимат,цитротайд взимат.

Благодаря!  Hug

# 579
В моя случай ми се стори, че казаха, че не е възможен двоен пид и фреш трансфер. Но и аз за тези сложни въпроси контактувам направо с генетика, а не с посредника за българските пациенти, но на английски.
А аз си го обяснявам, защото чисто технолгично някой трябва да не спи, за да го осъществи и ако тока спре....
Но всъщност, ако стигна до там ...
Не зная какъв е този двоен ПИД. Но фреш трансфер след ПИД е абсолютно възможен. Обсъждала съм го директно с професорката. На стадий бластоцист сутрин към 8:00 започва анализът. Трансферът е към 18:00 вечерта.
Що се отнася за това дали ПИД е необходим или не, при мен професорката не искаше да започва стимулация ако не правим ПИД. И беше права. Нямаме генетични проблеми. Но множество аборти и възрастта: 39г. От 7 бласта само един беше годен след ПИД. Ако не бяхме правили ПИД, щяхме да си правим кой знае колко трансфера. Аз се доверих и не сгреших. Може би наистина всеки случай е индивидуален. Успех на всички!

# 580
Здравейте момичета!Получих мейл от Севда с коментар относно неуспеха ни.Като причина казват качеството на яйцеклетките и съответно ФСХ почти 15.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 22:35 от Dulce.G

# 581
Двоен ПИД е един за хромозомни аномалии и един за моногенно заболяване.
Първо ги тестват да намерят здравите от генетичното моногенно заболяване, и после измежду тях търсят тези без хромозомни аномалии.
Ще питам при мен дали ще бъде възможно фреш при тези обстоятелства, защото ми се стори, че има нещо, което възпрепядства.

# 582
  • София
Здравейте, момичета  Wink

Вчера мина моят първичен преглед в Бахчеджи, при д-р Карликая. Благодарности на Хюсние за цялото съдействие!
Живот и здраве ще стартираме процедура през Януари, но исках да попитам нещо във връзка с ПИД. Казаха ни, че задължително ще правим "генетично изследване" на ембрионите преди трансфер, което предполагам е ПИД. При нас е наложително, едно, заради възрастта ми и второ, защото в миналото имам бебче с Даун, което обаче, не е от мъжа, с когото съм. Съответно трябва да направим кариотип и двамата.

Може ли някоя от вас да ме ориентира какви са цените за ПИД ,в Бахчеджи.

Предварително благодавя!  Simple Smile

# 583
Момичета, малко глупав въпрос... Имам гел на ноктите, а сега Севда ми писа, че за пункцията трябва да съм без лак. Имали ли сте такъв случай и как успявате да го свалите в Истанбул? Представа нямам къде да отида за това.

# 584
И на краката ли?

Общи условия

Активация на акаунт