Маршрут за интересна обиколка на България

• 14 134
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
... Виж как ще си направите обиколката, то е ясно, че не може всичко, но да се включи Разград, а да не са включени Родопите е наистина ... странно. Разбира се, пристрастна съм, може би и за това.  bouquet

Много жалко, че се омаловажават едни части на България, спрямо други. В североизточна България също има немалко интересни места, които си струва да се посетят!...

# 31
  • Пловдив
... Виж как ще си направите обиколката, то е ясно, че не може всичко, но да се включи Разград, а да не са включени Родопите е наистина ... странно. Разбира се, пристрастна съм, може би и за това.  bouquet

Много жалко, че се омаловажават едни части на България, спрямо други. В североизточна България също има немалко интересни места, които си струва да се посетят!...

Абсолютно е така! Ама понеже говореше за природа,пещери , български дух, преживявания като на село, за това се изказах по този начин.Иначе навсякъде има какво да се види.

# 32
  • Русе
  Още се чудя кога да отметна Сборяново и Свещари, въпреки че живеем доста близко. Но пък ако един път годишно поне не сотида до Родопите, на другия край на страната се чувствам като ощетена от липсата на контакт с природа и среда.

# 33
Ето от тука може да си харесате идеи Simple Smile
http://www.peika.bg/50mesta/

# 34
не бях влизала отдавна .. затова малко късно но отговарям. Shiny bear -абсолютно си права -в никакъв случай не трябва да се пропуска гробницата в Свещари - ходила съм в по-голяма част от древните гробници в България и може би с изключение на тази в Александрово Хасковско , няма по-добре експонирана и запазена ...Също така не бива да се пренебрегва и столицата на гетите -  Хелис ... но за Демир баба теке...продължавам да стоя на мнението си. Не отричам, че е свещено място, но доказано е, че е било свещено за всички. А сега от каква е действителността? Няма изложено дори камъче отпреди 17век/когато е построено текето/.Има много други паметници -напр. Поморийския манастир - ето също свещено място- но има плоча с историята на манастира с името  на Селим бей...Не бива да се допуска заради политически цели да се преиначава историята и да се насажда религиозен фанатизъм

# 35
за интерактивните музеи -първия който  посетих бе в чужбина и лично на мен ми помогна да науча много подробности ... такива които няма как да се изложат в музей / напр дрехи или храна/.. Относно Абритус - ходила съм преди да се построи интерактивния - когато бе само стандартния, който м/у другото е много добре експониран.Новия,  обаче прави сухите исторически факти много по-лесни за възприемане , а за децата има толкова занимателни неща ... и в този смисъл просто няма място за сравнение м/у познавателен и религиозен  туризъм

Общи условия

Активация на акаунт