С брак или без?

• 37 615
  • 663
  •   1
Отговори
# 450
Ей това жените умрете с чужда пита помен да правите, да вземем от мъжа за да са осигурени децата  Mr. Green
Не, не е това. Поне не във всички случаи. Става въпрос за това бащата да не се изнизва като мокра връв, оставяйки детето си на улицата, само защото то е в комплект с бившата. За съжаление, има и такива бащи, а останах с впечатлението, че и ти самият не одобряваш това. Сам знаеш, свестни има и сред мъжете, и сред жените, както и обратното. Важно е децата да са максимално защитени, когато единият родител попада в графата "боклук".

Разбира се че не одобрявам. Мъжа кат не е доволен или е завъдил любовница става, изнася се и свива ново гнездо. Жилището оставя на детето си, майката го ползва до пълнолетие на детето и си бие камшиците. Ако жената е свястна а мъжа е завъдил любовница след 18 на детето купува едно по-малко жилище за майката да си знае тя че има дом ако не си намери нов мъж или новия е боклук.
Но да си остави бащата детето на улицата не го проумявам. Аз може да съм боклук щото хойкам но детето си без внимание, дом, образование и бъдеще няма да си оставя.

# 451
Scooba,
ей това е грешката.
Всеки, който пише тук, изхожда от своите разбирания и от това как би постъпил той в дадена ситуация.
Да, ама останалите са различни.
И жена оставят, и деца забравят.

# 452
Скоба , най - доброто , което един баща може да направи за своите деца , е да обича жената,която е избрал за тяхна МАЙКА !

# 453
Скоба , най - доброто , което един баща може да направи за своите деца , е да обича жената,която е избрал за тяхна МАЙКА !

Ние трябва да заслужим любовта ви. Не трябва ли да очакваме същото от вас? ДА, но вие разчитате на брака че ще задължи мъжа да бъде до вас и да разчитате на него. Затова са и неприятните за жената изненади, а те са закономерни
А и според форумните вярвания вие ни избирате а не обратното Mr. Green

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 21:11 от Анонимен

# 454
Скоба , темата е друга - или поне аз така я разглеждам.От гледна точка на детето кое е по - добре, защото аз като жена ( на 30г) не виждам много "кяр" за мен в брака.Ако ще прехвърляме топката и вие много обичате да ни лъжете колко сме важни за вас и т н и после да ни зарязвате/рогатствате и т н. Съгласна съм,че в брака проблемите идват от това,че единия(а не пол) не полага достатъчно грижи и другия няма как да износи връзката сам. Много деца познавам с разведени родители , чиито бащи и издръжки плащат , и пари дават и апартаменти оставят и т н , НО какво им е било в душите и какви травми последващи отработват в техния си личен живот знам аз , а не майка им и баща им.ЗА любовта се работи всеки ден и от всеки от двамата.Докато не го разберат , докато всеки дърпа към себе си и докато са водени от удобство/интерес/дойде ми времето и подобни , здравословна среда и добре отгледани деца трудно ( според мен дори няма как ) ще се получи. Човек каквато и кариера и пари да има ( за мен) няма ли стабилно семейство е провал като индивид .

# 455
Скоба , темата е друга - или поне аз така я разглеждам.От гледна точка на детето кое е по - добре, защото аз като жена ( на 30г) не виждам много "кяр" за мен в брака.Ако ще прехвърляме топката и вие много обичате да ни лъжете колко сме важни за вас и т н и после да ни зарязвате/рогатствате и т н. Съгласна съм,че в брака проблемите идват от това,че единия(а не пол) не полага достатъчно грижи и другия няма как да износи връзката сам. Много деца познавам с разведени родители , чиито бащи и издръжки плащат , и пари дават и апартаменти оставят и т н , НО какво им е било в душите и какви травми последващи отработват в техния си личен живот знам аз , а не майка им и баща им.ЗА любовта се работи всеки ден и от всеки от двамата.Докато не го разберат , докато всеки дърпа към себе си и докато са водени от удобство/интерес/дойде ми времето и подобни , здравословна среда и добре отгледани деца трудно ( според мен дори няма как ) ще се получи. Човек каквато и кариера и пари да има ( за мен) няма ли стабилно семейство е провал като индивид .

Летяща, започнахме да говорим на един език  Hug
Аз затова съм си всеки ден със сина, за да няма травми.
Но бившата се тормози за апартамента  hahaha
А ковчега джобове няма, всичките ми имоти са за него, дано има акъл да ги увеличи.
Не апартамент исках от брака а онова, за което говориш. Е, майката на сина ми не ми го даде и като човек, управляващ хора първо не се моля а второ държа нещата в свои ръце. Защото сина на 15 започна да излиза с компании, момичета и дори на мен понякога не ми се стои сам
А бившата още се тормози за някакви апарнаменти, всеки с приоритетите си

# 456
хубаво е,че си със сина си ,обаче децата се учат на взаимоотношения гледайки родителите си ; после - гледайки им отношенията с вторите половинки.Като цяло каша , гмеш - стават или лесно раними , или пък затворени , или са подсъзнателно анти настроени.Абе за мен човек много трябва да мисли преди да си свърже живота с друг - най - вече за последствията.Винаги съм казвала - който каквито злини да си прави,само нека знае - децата му плащат , за съжаление!
ПС - и моля правете децата с любов ; в мига,когато се чувствате едно цяло - тази енергия се предава на малчо и после той расте с по - големи възможности в живота!
ПС2 ( и понеже каза,че ние ви избираме - да ти кажа и аз уж избрах един,ама той мен - не,така че Божа работа)

# 457
хубаво е,че си със сина си ,обаче децата се учат на взаимоотношения гледайки родителите си ; после - гледайки им отношенията с вторите половинки.Като цяло каша , гмеш - стават или лесно раними , или пък затворени , или са подсъзнателно анти настроени.Абе за мен човек много трябва да мисли преди да си свърже живота с друг - най - вече за последствията.Винаги съм казвала - който каквито злини да си прави,само нека знае - децата му плащат , за съжаление!
ПС - и моля правете децата с любов ; в мига,когато се чувствате едно цяло - тази енергия се предава на малчо и после той расте с по - големи възможности в живота!
ПС2 ( и понеже каза,че ние ви избираме - да ти кажа и аз уж избрах един,ама той мен - не,така че Божа работа)

Ооо, що се касае до мен съм му казал да изисква, любов за любов. Научил съм го да дава но не и даром

# 458
Като жена преминала през любовни връзки и сключила брак мисля че има голяма разлика между любовната връзка и брака. Имала съм и дългогодишни любовни връзки, както и по - кратки. В тях липсваше идеята да градим общо бъдеще, да поемаме отговорност един за друг и при по - голяма трудност е много лесно да сложим точка. За мен тези мъже бяха любовници. Ако двама души се обичат, имат мъдрост и разум да създадат семейство, това е най - голямото щастие. В брака усещам сигурност, градивност, грижа, семейна топлина и ценност, без да поставям отношенията на сексуална основа. Бракът ми даде спокойствие, дом и семейство.

# 459
Като жена преминала през любовни връзки и сключила брак мисля че има голяма разлика между любовната връзка и брака. Имала съм и дългогодишни любовни връзки, както и по - кратки. В тях липсваше идеята да градим общо бъдеще, да поемаме отговорност един за друг и при по - голяма трудност е много лесно да сложим точка. За мен тези мъже бяха любовници. Ако двама души се обичат, имат мъдрост и разум да създадат семейство, това е най - голямото щастие. В брака усещам сигурност, градивност, грижа, семейна топлина и ценност, без да поставям отношенията на сексуална основа. Бракът ми даде спокойствие, дом и семейство.

Като мъж минал през от 2-часовите контакти до 11-годишния брак той ми даде прекрасен син и окраде чувствата ми.
Градивността при мъжа няма нищо общо с брака. При него е отговорността да се погрижи за поколението си, без значение семейното му положение.
Брака е фикс идея на жените, има толкова наръчници и теми как да ни накарате да ви предложим, т.е. да играем играта ви

# 460
"Брака е фикс идея на жените, има толкова наръчници и теми как да ни накарате да ви предложим, т.е. да играем играта ви"
аз също съм попадала на 1 - 2.Умирала съм да се смея(въпреки че има и доза истина в тях),после ги обсъждам и се подигравам с мъжете(понеже предимно с такива общувам).Ако някоя лежи на тая кълка - развода и е в кърпа вързан до 2г, а "плячката" - съвсем не - накрая тя би била най - прецакана,но всеки сам си отработва уроците.Защо да е фикс идея - аз го разглеждам в 2 прости направления - предлага ми ,защото е видял в мен Дулсинея и , приемам, защото ще се правим мини нас и така то ще е по - защитено.Никога не бих молила и "оплитала" ( дори не мога да си изградя мислена хипотеза как ще принудя някой, който не иска) някой , защото знам, че след време ще се проклинам за решението и намесата си .Фикс обаче го налага обществото и родния ареал, когато индивида едва ли не се чувства длъжен да го стори , само и само да го оставят намира...

# 461
  • София
Глупости, при продажба на идеална част от съсобствен имот продавачът е ДЛЪЖЕН да покани първо другите/другия съсобственик да изкупи идеалната част. Не разсъждавай за неща, които не разбираш.  Peace  Rolling Eyes

Другият човек по закон на теб не ти е никакъв, НО на детето ти е РОДИТЕЛ! А ти се водиш на детето си настойник/попечител, освен родител!
Кое е глупости, разбирачко?
Къде съм писала, че не е длъжен да предложи на съсобственика да купи частта?
Само че, като иска цена, каквато ти не можеш да си позволиш, ще купиш грънци!
А, като не можеш да купиш, той ще продаде на някой мангал, ако иска да ти стъжни живота.
Писна ми от претенциите ти на действащ правист, завършил право в пернишкия университет с прекрасната абривиатура ПУТКА! Mr. Green
Хайде, обясни дълбоката си мисъл в последния абзац, че да се посмея от сърце.
Къде пише, че съдът е длъжен да даде детето на родител, който не може да му осигури покрив и комфорт?
И къде пише, че съдът е длъжен да те натресе теб, в чужд имот, защото си попечител?

# 462
  • Вестерос
Защо да е фикс идея на жените? Аз познавам жени, които не искат да сключват брак, а мъжете им искат.

Абсурт,  правно неграмотна си. Спирам до тук и игнорирам обидите ти, които явно са с цел да изпъкнеш с интересните си умозаключения, но не ти се получава.

# 463
Че от тоя мъж щом има какво да вземете значи е постигнал повече от жената, разчитаща на брака за да ,,осигури,, децата си. Но реално не ги осигурява тя а пак баща им...
Говорим за нещата, които двамата са изградили по време на брака. В доста от случаите, които познавам приносът на жената беше по-голям.
Наистина в много кофти среда живееш, няма как да разбереш норманите човешки отношения, които нямат нищо общо с подсигуряване на жената и т.н.

# 464
Тифани , с риск да се намеся в чужд спор , по 349ГПК родителя , с присъдени РП иска от съда до го постави в имота,дори да е несобственик ( а тва 33 ЗС - за какво се намесва - носи си една писмена декларация , че другия е отказал и си продава - или още по-зле според мен -дарява си частта ) ...

Общи условия

Активация на акаунт