С брак или без?

• 37 605
  • 663
  •   1
Отговори
# 300
Е, вероятно и според някои сектантски закони ако двама души нямат брак трябва да се смятат за грешници и да се линчуват, но тук говорим за нормални и трезвомислещи хора все пак ... hahaha hahaha hahaha
внимавай с използването на думата закон, в сектите няма закон а правила както и в библията - закон е нещо прието от парламента или ....
Нали самият ти, на въпроса "Кои закони нарушават хората без брак", отговори семейният кодекс и библията, а сега законите били само приети от парламента. Последно? Joy

# 301
  • София
Скрит текст:
Това ми прилича на циганските сватби, които са по три дни, но нямат никаква юридическа стойност Thinking
Не вярва да може да направиш църковен брак, без преди това да имаш граждански.

Как изобщо можеш да сравняваш православния църковен брак с циганска сватба!?  ooooh!
И какво всички сте се хванали за тази юридическа стойност, нека ви кажа нещо, което ще бъде полезно на всеки през целия му живот. Човек винаги, винаги трябва да разчита само на себе си, никакви големи любови, юридически глупости и т.н. не бива да повлияват на това кредо. Не можеш ти да разчиташ, че каквото и да се случи нещо или някой ще се погрижи за теб, времената се менят, хората се променят, ситуациите също. Дори с брак, някой реши ли да те премахне от живота си, нищо не може да го спре. Каква сигурност ти дава това, че ще го осъдят да плаща по 100 лв. за двете ти деца на месец (и то я ги плаща, я не) аз честно казано не знам с 200 лв. на месец как мога да издържам едно дете, какво остава за две. Топли ли те факта, че децата ти са родени "законно" ама сега ще растат без баща, какво значение има как са родени, ако след това ще растат само с майка си например? Аз съм била и с двата варианта и понеже аз бях най-много загубилата страна и години, и кариерни позиции, ако щете и по-перспективни връзки, както и пари, мога да кажа, че това с подписа ми се вижда като едно сметкаджийство и то няма нищо общо с доказването на любов, това е едно "вързване на гащи", някакъв капан, в който се стремиш да се вкарате и двамата, предпоставка за някаква драма в бъдеще. Възхищавам се на доверието което има между хората живеещи без брак и на лицемерието на хората с брак, които казват :"само да ми кръшне и ще му смъкна кожата от гърба" или пък "къде ще ходи, ще се разведе с мен ли, друг път".
Както казваше една приятелка ако моя ми вдигне скандал (нямат брак) и ме удари ще се обадя в полицията и ще кажа някакъв човек нахлу в дома ми и ме бие .... и ще дойдат, ако ми е мъж ще решат, че е семеен скандал и никой няма да ме отрази  Joy

Благодаря, че отдели време, за да го напишеш! Подкрепям!

# 302
Ние направихме църковен брак за купона. Не сме вярващи с мъжа ми и честно казано на този етап не бих се занимавала, но тогава луди-млади Laughing голяма глупост, пияни попове, единият ми заля роклята с червено вино, гледат само какво ще свият за пиене и ядене. Бизнес като всеки друг, нищо общо с вярата няма, 99% са алкохолици, които са си намерили легален начин за просене.

# 303
  • София
Пристрастна си и силно разочарована от бившия ти съпруг, и идентифицираш него с институцията брак.
Каквото и да се опита някой да ти обясни, няма да промени мнението ти, но не е лошо да разбереш че и обратното е вярно- колкото и да се опитваш да ухапеш решилите да сключат брак, обвинявайки ги в сметкаджийство, няма да те вземат насериозно.

# 304
Скрит текст:
Би ли пояснила? Църковен брак, сключен без наличието на граждански брак има юридическа стойност пред държавата и встъпилите в такъв брак са обект на Семейния кодекс?
Не, просто едно време в закона пишеше, че не може да се извърши религиозният ритуал преди (без) гражданския, и за нарушение имаше предвидена глоба за свещениците. Реално дали се е прилагала, не знам, защото съм чувала, че специално по мюсюлманските села нерядко се извършвали открай време само религиозни ритуали и дори на някои места по-простичките от помаците схващали самия граждански брак като "български" или християнски вид брак. Не отговарям дали е вярно.
Сега го няма това правило и глобата. Иначе правна стойност като брак пак няма.
Ясно. Благодаря.

# 305
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И така дори да може - само църковен... Пак съм "Мерси". Не смятам за нужно да засвидетелствам пред когото и да е нещо, с изключение на човека до себе си, де, ама то за него е ясно... Peace

# 306
О, бракът често няма нищо общо със засвидетелстването на каквото и да било пред когото и да било, а е просто договор с делови цели. В дадена конкретна ситуация има смисъл, в друга няма.

# 307
...ама то за него е ясно... Peace
И от кое е ясно? Връзките са еднакви, с нищо съществено не се различават една от друга.

# 308
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Различават се спрямо човекът, който е срещу теб. Нямам кой знае какъв опит, но почти всяка връзка ми е била различна. Може би е хубаво, защото смятам, че не повтарям една грешка два пъти.

Ясно е, това че, пред него и за него съм казала/направила това, което е нужно, за да стане ясно, че той е моят човек и другото няма значение. Получила съм, това което ми е нужно, за да видя отсреща, че нещата са разбрани, взаимни и т.н. Пред други хора - било то и семейството ми или неговото, не дължа обяснения и излияния. Моят живот си е мой и ще го свържа с когото аз реша, както аз реша... Peace

# 309
В твоето усещане може и да има разлика, но за другите няма, това е просто поредната връзка м/у теб и мъж, с нищо по-различна от предишните. Единствено брак би я отличил, според мен.
Някои казват и дете, но този мотив отпада - като се има предвид колко жени раждат от случайни връзки или го правят само с идеята да имат дете, без значение от кого...

# 310
  • София
В твоето усещане може и да има разлика, но за другите няма...

А защо трябва да се интересува от мнението и усещането на другите?!? Не разбирам - наистина.

# 311
Под другите имам предвид партньорите ни.
За мен е изключително важно мнението им, особено на важните.
И на думи не вярвам, т.е. ако той с нищо конкретно не е отличил нашата връзка от предишните си, ако ще 100 пъти на ден да ми казва, че ме обича и не е обичал друга така, пак няма да повярвам.

# 312
  • София
Бракът не би я отличил по нищо (за мен) - брак може да се сключи с ВСЕКИ партньор... Единствено с действията си би ме убедил, че е сериозен към мен... С това да имаме общи планове, да гледаме в една посока и да споделяме общи идеи. И разбира се, че той може да е "поредния" партньор за мен, така както и аз за него... Човекът е животно и по своята същност е полигамен. Единствено битовите трудности и малко по-високото интелектуално ниво ни прави до някъде моногамни. Не обичам да живея в сляпа заблуда, че ще се обичаме докато смъртта ни раздели... - ако се случи прекрасно, но ако не... по-добре да сме подготвени поне психически...

# 313
Е, вероятно и според някои сектантски закони ако двама души нямат брак трябва да се смятат за грешници и да се линчуват, но тук говорим за нормални и трезвомислещи хора все пак ... hahaha hahaha hahaha
внимавай с използването на думата закон, в сектите няма закон а правила както и в библията - закон е нещо прието от парламента или ....
Нали самият ти, на въпроса "Кои закони нарушават хората без брак", отговори семейният кодекс и библията, а сега законите били само приети от парламента. Последно? Joy
съжалявам и аз не мога да бъда точен винаги !!

# 314
Бракът не би я отличил по нищо (за мен) - брак може да се сключи с ВСЕКИ партньор...
Можем, но не го правим. Точно защото не е нещо ежедневно.
Обща посока и работа има и при съдружник и служебни отношения Laughing

Общи условия

Активация на акаунт