С брак или без?

• 37 466
  • 663
  •   1
Отговори
# 525
Без брак и без смяна на фамилия. Последното ми е много неприятна "традиция".

# 526
  • София
Ами не, в сериозният бизнес за жалост подаръци никой не прави. Работиш, печелиш и си купуваш сам. Подаръците са при тези, които разчитат на брака. Там може за малко да им подарят нещо, докато детето навърши 18 г. Mr. Green
Така е.
Имах предвид работещите на един друг фронт. Mr. Green

# 527
  • София

Не знам какво общо има смяната на фамилия с брака.
А бракът е... ами, договор. В който и двете страни се обвързват със сходни обещания - и и двете са еднакво ангажирани. И, покрай другото, урежда взаимното унаследяване.
А какво точно е притеснението от наличието на брак... не е много ясно.

# 528
Без брак и без смяна на фамилия. Последното ми е много неприятна "традиция".
При брака не е задължително да сменяш фамилия.
Вариантите са: запазване на сегашната, сегашната + тире, жената да приеме фамилията на мъжа или  мъжа на жената.

# 529

А бракът е... ами, договор. В който и двете страни се обвързват със сходни обещания - и и двете са еднакво ангажирани. И, покрай другото, урежда взаимното унаследяване.

Задала си... отговора, унаследяването. При брак унаследява съпругата, щото от много хубав брачен живот мъжете мрем по-рано.
При липса на брак ме наследяват децата ми.
В общи линии брака е за да има жената къде да живее. Не е важно дали обича мъжа а дали има брак. Щото без брак милата е... никоя, особено ако няма нищо, в повече от 80% от случаите.
При тях двамата цял живот са блъскали за панелката или 30-годишен ипотечен кредит за ,,ново строителство,, няма значение. Мъжо гори. И тогава се появява 25-годишен юнак от фитнеса, също толкова бездомен и безпаричен колкото и бившата съпруга, настанява се в дома на мъжа, даден на бившата благодарение на брака уж да гледа децата а те остават на сухо. А бившата започва да се хвали в бгмамма как всичко му е взела, той е на улицата а тя е толкова ,,желана,, че се е обзавела с фитнес анабол и велик бизнесмен чиито ,,сделки,, които утре ще станат ама не стават та всеки ден щави по 50 лв от нея за газ за колата.
Брак само когато нищо не е на твое име ма тогава не драпат много за брак, ама хич

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 23:43 от Анонимен

# 530
  • София

Задала си... отговора, унаследяването. При брак унаследява съпругата, щото от много хубав брачен живот мъжете мрем по-рано.
В общи линии брака е за да има жената къде да живее. Не е важно дали обича мъжа а дали има брак. Щото без брак милата е... никоя, особено ако няма нищо, в повече от 80% от случаите

Животът не върви с гаранции и предварително зададен срок... та кой пръв, кой втори... и при какви обстоятелства... не е ясно. Лично аз се моля аз а съм първа, независимо от статистиката а- но това е друга тема.
Наследяването от непълнолетни деца само... би създало проблем, мисля.
Ако се притесняваш от взаимното унаследяване с жена ти... не знам какво изобщо правиш с нея. Честно. Сигурно съм старомодна... но все си мисля, че семейството се гради на две думички - "безрезервно" и "взаимно". Отдаване, ама... с вратички и при условие и до степен... ми звучи повече като "съквартиранти с бонуси" отколкото като семейство.

"Обичам те - ама до тук"...

# 531
Много тъжно ми става като чета на какви хора сте попадали.
Около мен пък повечето сключиха брак без дори да планират придобиване на имоти или да имат собствени.

При тях двамата цял живот са блъскали за панелката или 30-годишен ипотечен кредит за ,,ново строителство,, няма значение. Мъжо гори.
Повечето разводи са доста преди 60 г. Така че този, за когото остане имота до доизплаща сам.
А и в крайна сметка въпросът е да остане за децата, така че не виждам разлика.

Но и да нямат брак, ако е купен по време на връзката, не знам кой луд би се съгласил да е само на името на партньора му, независимо мъжа или жената.

# 532

В общи линии брака е за да има жената къде да живее. Не е важно дали обича мъжа а дали има брак. Щото без брак милата е... никоя, особено ако няма нищо, в повече от 80% от случаите

Животът не върви с гаранции и предварително зададен срок... та кой пръв, кой втори... и при какви обстоятелства... не е ясно. Лично аз се моля аз а съм първа, независимо от статистиката а- но това е друга тема.
Наследяването от непълнолетни деца само... би създало проблем, мисля.
Ако се притесняваш от взаимното унаследяване с жена ти... не знам какво изобщо правиш с нея. Честно. Сигурно съм старомодна... но все си мисля, че семейството се гради на две думички - "безрезервно" и "взаимно". Отдаване, ама... с вратички и при условие и до степен... ми звучи повече като "съквартиранти с бонуси" отколкото като семейство.

"Обичам те - ама до тук"...

Именно, те се развели по религиозни причини - тя вярвала че има пари а той нямал  Mr. Green

# 533
Много тъжно ми става като чета на какви хора сте попадали.
Около мен пък повечето сключиха брак без дори да планират придобиване на имоти или да имат собствени.

При тях двамата цял живот са блъскали за панелката или 30-годишен ипотечен кредит за ,,ново строителство,, няма значение. Мъжо гори.
Повечето разводи са доста преди 60 г. Така че този, за когото остане имота до доизплаща сам.
А и в крайна сметка въпросът е да остане за децата, така че не виждам разлика.

Но и да нямат брак, ако е купен по време на връзката, не знам кой луд би се съгласил да е само на името на партньора му, независимо мъжа или жената.

Елементарно - не се купува с кредит а с фирмени средства и остава фирмена собственост. И която иска да се жени аз съм готов  Mr. Green

# 534
Не, парите нямат никаква връзка.
Много са те обсебили тези хартийки. Затова си мислиш, че и с другите хора е така.

Какво значение има, нали в крайна сметка всичко остава за децата?
Аз не бих живяла в дом, купен с фирмен кредит, и никога не бих родила дете от такъв мъж. Разбиранията ми за семейство са много по-различни и не бих допуснала детето ми да израсне с мисълта, че това са нормални отношения.

# 535
Не, парите нямат никаква връзка.
Много са те обсебили тези хартийки. Затова си мислиш, че и с другите хора е така.

Какво значение има, нали в крайна сметка всичко остава за децата?
Аз не бих живяла в дом, купен с фирмен кредит, и никога не бих родила дете от такъв мъж. Разбиранията ми за семейство са много по-различни и не бих допуснала детето ми да израсне с мисълта, че това са нормални отношения.

Кой говори за кредит изобщо??? Чувал съм че в Бг вземаш 1 а връщаш 2.75 на банката.
Апетита идва с яденето Човече. Виж като нямам нищо на мое име колко спокойно се живее - детето осигурено, нали това беше целта на брака? Има ли значение дали е осигурено от брака или фирмата
А нормално ли е мъжа да плати жилището, съда го дава на бившата уж да отглежда детето а тя се обзавежда с друг мъж щото видиш ли била разведена и имала нужда от личен живот и нов мъж  Stop

# 536
  • София

Детето е осигурено от фирмата!?
И вероятно е правено от фирмата, на принципа на томболата, отглеждано и възпитавано от фирмата и... изобщо, да си го кажем направо, си е чисто виртуално, така че няма нерационална психика, за която да сме загрижени...
Не, мерси.
Задръж си фирмата и бъди щастлив с нея...  Stop

В моя свят децата се създават, отглеждат, възпитават и осигуряват от двама любящи родители. Които се събират с идеята, че ще е завинаги, в добро и в лошо, и докато трае, се отдават на това "приключение" на 100%, без резервни планове и задни вратички. Покрай другото липсата на задни вратички е допълнителен стимул когато дойде ... ами, дори не лошото, но не чак толкова добро, колкото е било очаквано, да се положат всички усилия, за да се спаси, запази и възстанови. А не просто да се изхлузи - единия или двамата - през задната си вратичка,. а децата - ами, те на фирмата.

В твоя свят... не бих искала да живея.

# 537
То хубаво да остане за децата, но масовият случай е семейство, в което мъжът плаща закупеният след брака апартамент, а след развода жената остава да живее в него, че и получава дял от него без да е дала и стотинка. Е, лошо няма, че след n-години децата ще имат къде да живеят ама защо трябва да се ощетява единият от родителите им?

За себе си съм сигурна, че ако един ден нещо ме прихване и реша да се омъжвам, то ще е само и единствено след подписването на предбрачен договор с клауза за отказ от деленето 50:50 на имуществото. Държа всеки да получи толкова, колкото реално е платил. И хич не ми пука, че е много вероятно именно мъжът ми да получи доста повече от мен след един евентуален развод. Не е нормално единият родител (в повечето случаи жената) да се облагодетелства с имущество, което не е заплатил.

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 00:26 от Зизy

# 538
Виж като нямам нищо на мое име колко спокойно се живее - детето осигурено, нали това беше целта на брака? Има ли значение дали е осигурено от брака или фирмата

Какво става с имота, ако фирмата фалира? Или на теб такива неща не могат да ти се случат?

А нормално ли е мъжа да плати жилището, съда го дава на бившата уж да отглежда детето а тя се обзавежда с друг мъж щото видиш ли била разведена и имала нужда от личен живот и нов мъж  Stop
Не знам как той го плаща, ако са двойка и имат общ бюджет. Ако са с отделен, това не е семейство за мен, така че не мога да кажа нищо.
И какво значение има на кого ще го даде? Нали пак за детето остава накрая.

Зизy, къде го този масов случай? Дори за 1 не се сещам.

# 539
То хубаво да остане за децата, но масовият случай е семейство, в което мъжът плаща закупеният след брака апартамент, а след развода жената остава да живее в него, че и получава дял от него без да е дала и стотинка за него. Е, лошо няма, че след n-години децата ще имат къде да живеят ама защо трябва да се ощетява единият от родителите им?

За себе си съм сигурна, че ако един ден нещо ме прихване и реша да се омъжвам, то ще е само и единствено след подписването на предбрачен договор с клауза за отказ от деленето 50:50 на имуществото. Държа всеки да получи толкова, колкото реално е платил. И хич не ми пука, че е много вероятно това да е мъжът ми. Не е нормално единият родител (в повечето случаи жената) да се облагодетелства с имущество, което не е заплатил.

Абсолютно подкрепям  bouquet
Тогава ще се види кой колко обича другия

Общи условия

Активация на акаунт