С брак или без?

• 37 534
  • 663
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Последно с три месечни заплати ли си купуват жилище или с кредит за няколко години?

# 511
  • София
Последно с три месечни заплати ли си купуват жилище или с кредит за няколко години?
Зависи от статута- може и да им подарят за известно време. Mr. Green

# 512
  • София /Абсурдистан
Какъв процент от всички българи са горепосочените?

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 23:05 от Unknown_lady

# 513
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Какъв процент от всички българи са гоепосочените?

0.01% предполагам...

# 514

0.01% предполагам...
Наистина ли? А аз мислех, че е поне всяка втора съфорумка. Тцъ, тцъ, тцъ...

# 515

0.01% предполагам...

Ами много лесно може да се провери и да се види какъв процент са. Има статистики и със сигурност не са 0.01% за щастие. Да не говорим, че тенденцията не само в България, а в целият "цивилизован свят" е все повече жени на ръководни постове и съответно все повече жени,  чийто доходи растат бързо.

Цитат
Зависи от статута- може и да им подарят за известно време.

Ами не, в сериозният бизнес за жалост подаръци никой не прави. Работиш, печелиш и си купуваш сам. Подаръците са при тези, които разчитат на брака. Там може за малко да им подарят нещо, докато детето навърши 18 г. Mr. Green

# 516
Нито сред мъжете, нито сред жените масово са получаващите 30 000 лв. заплата.
При това не само в България, но и по света.

Но и не съм съгласна, че жените лежат на ръцете на мъжете си. Тези, които го казват, пак им пиша - проблемът е в средата и изборът, който правят.

# 517
  • Пловдив
 ooooh! имам чувството, че някои потребители са готови да пишат пълни глупости, но да напишат нещо. Ама, моля ви - покажете къде е тази статистика, че не нереална, ами направо извънземна изглежда.
Дори и жените, които ги издържат мъжете пак правят нещо дали гледат децата и се грижат за къщата или се занимават със себе си за да може конкретния мъж да се покаже с тях...всеки в този живот има право на избор /в повечето случаи/, така че след като на двойката е ок положението не виждам от къде произлиза недоволството на околните  Rolling Eyes

# 518
  • София

Страх от обвързване... Не знам, странно е малко - не ви е страх да се обвържете с общо дете или имущество, но бакът е твърде обвързващ?..  newsm78

# 519
Нито сред мъжете, нито сред жените масово са получаващите 30 000 лв. заплата.
При това не само в България, но и по света.

Но и не съм съгласна, че жените лежат на ръцете на мъжете си. Тези, които го казват, пак им пиша - проблемът е в средата и изборът, който правят.

Не става въпрос дали е масово и това никой не го твърди. Става въпрос за това, че все по-малко жени разчитат на брака да ги защити и обогати, евентуално. Просто защото имат доходи сходни с тези на мъжа. И понеже се твърдеше, че жена не можела да си купи сама жилище, давам примери, които съм видяла с очите си.

# 520
Става въпрос за това, че все по-малко жени разчитат на брака да ги защити и обогати, евентуално. Просто защото имат доходи сходни с тези на мъжа. И понеже се твърдеше, че жена не можела да си купи сама жилище, давам примери, които съм видяла с очите си.
Би било хубаво да са все по-малко жените, разчитащи на брака в материално отношение, защото могат да се справят сами със собствените си доходи, но се страхувам, че пишеш по-скоро за приятните изключения. Само като надникна в свекървенската тема, свят ми се завива от броя на девойките, играещи си на семейство в бившата детска стая на Мунчо, чакайки свекърите да се изнесат на село, за да освободят жилището за "семейството".

# 521
  • Пловдив
Къде в темата се е твърдяло, че жена не може да си купи сама жилище?  Embarassed

Питам, защото не чета всичко, а тема с повече от 20 страници не може да се разтегне в пълен преглед за Ctrl+F.

-----
Цитат
...не ви е страх да се обвържете с общо дете или имущество, но бакът е твърде обвързващ?
Добре, а ако детето е по-обвързващо от брака (специално при лесните разводи в днешно време), защо някои твърдят - в една по-стара тема конкретно, но и тук почти същото, - че ние, жените без бракове, сме непожелани за обвързване от същите тея мъже, които иначе удобно си живеят необвързано с нас?

Иначе, предполагам, отговорът на въпроса ти, ако бъде даден от авторите на умотворенията за непожелаването и съквартирантите, би звучал приблизително така: имането на дете може да е обвързване с детето, но не и с майка му. Wink

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 09:53 от Магдена

# 522
  • Sofia
Твърдеше се, че жените държат на брак, за да прилапат имотче. Защото нали са главно домакини с мизерни заплати, а мъжете им се счупват от бачкане и ако не са те, жените няма да имат покрив над главата си.

# 523
  • София
Не ми е известна статистиката, но в моето обкръжение близките ми приятелки взимат по-добри заплати от мъжете си. Някои от тях-няколко пъти по-добри. Имат семейства, деца, дори вече внучета. Има и обратните примери, но са по-малко.

# 524
  • Пловдив
Статистиката учи, че мъжете все пак като цяло имат по-високи доходи. От което, разбира се, не следва, че само представителите на този пол, който като съвкупност печели повече, могат да си позволят самоиздръжка.

Общи условия

Активация на акаунт