С брак или без?

• 37 493
  • 663
  •   1
Отговори
# 540
Не, парите нямат никаква връзка.
Много са те обсебили тези хартийки. Затова си мислиш, че и с другите хора е така.

Какво значение има, нали в крайна сметка всичко остава за децата?
Аз не бих живяла в дом, купен с фирмен кредит, и никога не бих родила дете от такъв мъж. Разбиранията ми за семейство са много по-различни и не бих допуснала детето ми да израсне с мисълта, че това са нормални отношения.
А в дом на мъжа, купен преди брака би ли живяла?

# 541
НСЧ, не знам къде живееш, но аз "живея" в 5 града от няколко години, във всеки от тях се срещам с доста хора (било то съседи, познати, или хора в работата и университета) и спокойно мога да кажа, че всяка трета (да не кажа и втора) разведена, която срещам, спада към въпросният масов случай, в който след развода е останала да живее в семейното жилище, за което я е дала под 10% от сумата, я въобще нищо не е дала.

И какво значение има на кого ще го даде? Нали пак за детето остава накрая.
За мен специално значението е огромно. Не може мъжът ми да плаща апартамент, за който аз не съм дала почти нищо и после съда да ми го предостави, а той да се чуди къде да живее и как да изплаща евентуален нов имот. Все пак докато този имот остане за детето едва ли ще са ни останали 2-3 години, та да не се ощети по-заможният по време на брака партньор. В повечето случаи разведените са в разцвета на силите си и живеят доооста годинки преди да си отидат и децата им да ги наследят, а до тогава все пак трябва да живеят някъде.

# 542
Виж като нямам нищо на мое име колко спокойно се живее - детето осигурено, нали това беше целта на брака? Има ли значение дали е осигурено от брака или фирмата

Какво става с имота, ако фирмата фалира? Или на теб такива неща не могат да ти се случат?

А нормално ли е мъжа да плати жилището, съда го дава на бившата уж да отглежда детето а тя се обзавежда с друг мъж щото видиш ли била разведена и имала нужда от личен живот и нов мъж  Stop
Не знам как той го плаща, ако са двойка и имат общ бюджет. Ако са с отделен, това не е семейство за мен, така че не мога да кажа нищо.
И какво значение има на кого ще го даде? Нали пак за детето остава накрая.

Зизy, къде го този масов случай? Дори за 1 не се сещам.

Човече, за това е ЕООД, отговаря до 5000 лв. Една фирма СЕ фалира и преди това са взети мерки.
А това за бюджета го знаем - заплатата на мъжа е бюджет а заплатата на жената си е заплатата на жената  Mr. Green
Мъжете по-често трябва да четат бгмамма  Joy
Ами ако тя е на заплата а аз не съм? Ми гласувам си заплата 2000 лв, осигурявам се на нея и пак решенията се вземат на фирмено а не на брачно ниво.
А това дето майката взема от мъжа за да даде на децата не ми се коментира, бахти лицемерието. Че той мъжо сам ще даде на децата си, за кво му е посредник...

# 543
И аз не знам за случай, жената да е останала в семейното жилище ей така след развод. Или е изплатила дела  на мъжа, или му плаща наем.

# 544
Като има непълнолетно дете и никакъв имот на нейно име си стои спокойно до навършване на пълнолетие. Дори и наем да плаща, то той се плаща за половината имот, т.е. на частта на мъжа, а нейната 1/2 си остава нейна без да я е заплатила (в повечето случаи, разбира се, има и изключения).

# 545
  • София

Никол, много необичайно, но споделяме изцяло едно и също мнение...Фирмата фалира, оставяме на пътя. Фирмата се продава, трансформира в ООД с още съдружници - а семейството остава... без жилище. Пълна лудница.

Семейството има общи финанси. няма "аз внесох толкова, а ти - толкова, аз изчистих тоалетната вчера, ти трябва да я изчистиш утре, аз седях днес с децата 2 часа, сега ти трябва да седиш 2 часа, аз го заведох на пиано, сега ти трябва да го заведеш на латински"... Това е абсурд! При такива дребнави сметки, по-добре е тези двамата души и изобщо да си живеят отделно, ако направят общо дете - по целесъобразност - да си го прехвърлят през 2-3 месеца, или през година, и изобщо да не се занимават с тежкото счетоводство на подялба на време, пари и услуги.  Sick

# 546
И това лошо ли е? Без значение от законите този, който не е попечител сам трябва да предложи детето да си остане под родния покрив. Това би направил всеки нормален родител, не да се жалва, че съдът е наредил така...

А това за бюджета го знаем - заплатата на мъжа е бюджет а заплатата на жената си е заплатата на жената  Mr. Green
Не знам, аз говоря за наистина общ бюджет,

Ами ако тя е на заплата а аз не съм? Ми гласувам си заплата 2000 лв, осигурявам се на нея и пак решенията се вземат на фирмено а не на брачно ниво...
Трудно ми е да разбера какво пишеш, не съм попадала в такива служебни отношения вкъщи.
Какво гласуване, какви заплати. Не всичко е пари. Дай да смятаме и че сурогатна майка е 25000 евро, а жената износва детето му без пари. Ами някои и по 2-3 раждат. Пък после тя започва работа като детегледачка. Я пробвай от любопитство да видиш колко получава една жена, която отглежда новородено 24/7. И т.н.
Но иначе да, тя с нейната заплата няма принос, само ти. Ти, ти, ти. Никой друг нищо не прави  Laughing

Какви посредници? Нали говорим за това, че майката и бащата се развеждат, и детето остава в семейното жилище. Кое е грешното тук?

katiABV, именно. Абсурдно е. Но имай предвид, че има много наранени хора, които не са имали нормални отношения. Затова и са озлобени към всички и всичко. Жалкото е, защото сами си затриват живота, а могат да имат пълноценни отношения и щастливи деца.

# 547
Ами ако плаща наем на бившия не е съвсем без хич. Но обикновено СИО се дели и тя трябва да му изплати неговия дял. Това не ти западът, където да оставят мъжа гол и бос след развода. Mr. Green

# 548
  • София

Н, даааа... Баба ми - родена в традиционно буржоазно семейство, от средната класа преди 9ти, никога не е работила. Понеже дядо ми, възпитаван в същия дух, винаги е бил против идеята. Ясно е кой е бил единственият приносящ към семейния бюджет, нали? Когато дядо си вземаше - в моите спомени вече пенсията - той си отделяше малка сума "и аз съм човек", общо взето колкото да си купува вестник сутрин и да може да ми вземе ескимо като ме разхожда - и даваше парите 9всичките) на баба. Тя се разпореждаше с тях. Сутрин му казваше какво й трябва да й купи, даваше му пари, той се грижеше от къде да се вземе необходимото и да се донесе навреме, за да може да се сготви навреме - и й връщаше рестото. Баба пък, разполагайки с всичките семейни пари, не си спомням веднъж да си е купила някаква "екстравагантност" - което включва каквото и да било "излишно". Никога не са броили и делили кой с какво и колко допринася. За каквото и да било в семейния живот. За сметка на това си живееха щастливо заедно... докато смъртта ги раздели.

# 549
След като един мъж е против жена му да работи, то пък липсва и да не й дава пари...
А нали знаем за всички щастливи семейства как си приличат. Разликите се проявяват, като започне разводът и всеки дърпа към себе си.

# 550
  • София

Нещо не разбра.
Не й е давал пари.
Даваше й всичките пари.
Защото него някога, като е бил дете, са го учили, че задължение на мъжа е да издържа семейството, а на жената - да се разпорежда с финансите така щото нищо да не липсва, да знае винаги какво е нужно и да има топла вечеря навреме.
И същественото тук не е кой какво е правил, а че двамата имаха еднакво виждане по въпроса - и оттам насетне няма "ама аз това, а ти онова".
Важно е да гледат в една посока, не дали тя отговаря на посоката на друга двойка.
Но когато всеки гледа в собствена посока, или, както изглежда - в паничката на другия... по-добре от самото начало да си живеят с отделни панички - и отделни кухни, и отделни спални и по възможност да комуникират... посредством форума!  Mr. Green

# 551
Аз не разбирам защо изхождате от презумпцията че жената мисли за децата при развода а мъжа не. Значи от една страна той е бил отговорен и е постигнал нещо, след като жената иска и има какво да му вземе, от друга страна е станал вече безотговорен и видиш ли всичко е в ръцете на жена му, само тя е отговорната и само тя мисли за децата. Ма тези деца са и негови и той знае по-добре как да се погрижи за тях, след като до вчера същата тази жена е била също на негова издръжка. Щото каквото и да си говорим първото нещо което жената иска при развод е жилището. Ма не е заради децата... Mr. Green
Как пък една не поиска да продължи да бъде добър баща, дори разведени, щото развода е с жената, не с децата, след работа да дойде да види детето си, да поиска да отделя време не за любовницата а за децата си... Щото на жената не й пука. За нея е важно бившия да е виновен и какво материално ще му вземе. Ще вземе онова, което знае че е негово и то не е много. За останалото добре че дори не подозира

# 552
Ами защото в доста случаи като се заима един мъж с ново семейство, и забравя за децата от предишното.

# 553
Ами защото в доста случаи като се заима един мъж с ново семейство, и забравя за децата от предишното.

Това не го разбирам. Никой клефук не може да бъде ,,баща,, на сина ми. Той си има баща и това съм аз. Той е само и изключително моя грижа и отговорност. Аз съм просто бивш съпруг на майка му но не и бивш баща. Както и аз не мога а и не искам да гледам чужди деца. Как така ще си ,,забравя,, детето от предния брак???

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 06:27 от Анонимен

# 554
  • Пловдив
Ооо има доста, които забравят, че имат деца и от женски и от мъжки пол  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт