С брак или без?

• 37 456
  • 663
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia

В единия случай са семейство. Във втория - съквартиранти. Може би дългогодишни, може би добри. Може би всеки един от тях е семейство с детето, така, както разведени родители, делящи попечителство са. Третия случай изобщо не си заслужава да го коментирам, той е просто криминален. И взломаджиите няма да коментирам, и джебчиите - просто не тук е мястото.
И разликата е в задължението / облигацията. Онези, дето двамата отглеждат детето на единия./. ами, "излишния" във всеки момент може да си хване гащичките и да се изнесе. А детето, което си е въобразявало, че има мама, да бъде съкрушено. Или тати. Все едно - по-добре - за самото дете - е да не му се пълни главата с глупости и да е наясно, че "аз и тати / аз и мама сме семейство, а това е любовникът на мама / любовницата на тати". Далеч по-щадящо е в момента, в който третия намери за целесъобразно да потърси другаде щастието си. Без разводи, драми... и без задължения. Това точно, конкретно, съм го конкретно виждала. След 7 години "съвместност" За щастие приятелката ми имаше достатъчно акъл да не допусне дъщеря й да се привърже чак твърде много, не разреши да се употребява "тати". Въпреки желанието на детето и безгрижното разрешение на любовника.

Ако отношението към партньора е "това е един тука, дето днес го има, утре може и да го няма", нищо чудно да си вдигне чукалата рано или късно. Обидно е. Особено да учиш детето на това - значи то да няма респект към избрания партньор и да му отрежеш шансовете (на партньора) да се впише в общността. Дори и да е имал първоначално намерение за брак, едва ли би се стигнало до това.
А в брак също може единият да се изнесе от днес за утре - тогава кое е по-щадящо за детето?
Винаги има драма за децата при раздяла, примерно 7 години за дете на 10 или 14 са (повече от) половината му живот.

Когато човек е отговорен, той ще се грижи за семейството си, дали с подпис или без. Въпросът е да си избере правилната половинка и после да си решават заедно кой тип съжителство ги удовлетворява и двамата.

# 601
  • София

Очевидно е, че детето в случая не беше негово, нали? По-скоро като описания случай, грижовен любовник... но не част от семейството.

# 602
  • София
Ако отношението към партньора е "това е един тука, дето днес го има, утре може и да го няма", нищо чудно да си вдигне чукалата рано или късно. Обидно е. Особено да учиш детето на това - значи то да няма респект към избрания партньор и да му отрежеш шансовете (на партньора) да се впише в общността. Дори и да е имал първоначално намерение за брак, едва ли би се стигнало до това.
А в брак също може единият да се изнесе от днес за утре - тогава кое е по-щадящо за детето?
Винаги има драма за децата при раздяла, примерно 7 години за дете на 10 или 14 са (повече от) половината му живот.

Когато човек е отговорен, той ще се грижи за семейството си, дали с подпис или без. Въпросът е да си избере правилната половинка и после да си решават заедно кой тип съжителство ги удовлетворява и двамата.
Отношението може да е сериозно, ама колко да е сериозно, щом не смееш да поемеш ангажимент "черно на бяло"?
Извинявай, но е крайно егоистично и жестоко да създаваш надежди в детето, да го заблуждаваш, че сте семейство и утре ден поредния партньор да си вдигне чуковете.
Защото, точно това се получава- тук в темите се вижда, че щом те погне инерцията от съжителството без брак, по- лесно се разделяш с поредния и по- лесно водиш следващия, пак представящ се за сериозен.
Че има безотговорни и сред " бракуваните", има, но много по- рядко става изнасянето " от днес за утре.

# 603
Ха, партньора кат разчита на подпис пред държавата черно на бяло да не се сърди на 80 лв издръжка определена именно от същата тая държава

Никоя обаче не ми отговори какво правим с жената, получила вездесъщия Хапартамент при пълнолетие на детето...

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 20:08 от Анонимен

# 604
  • Sofia

Очевидно е, че детето в случая не беше негово, нали? По-скоро като описания случай, грижовен любовник... но не част от семейството.

Да, разбрах, че не е негово. Но когато на детето се втълпи, че това е някакъв прелитащ типаж, не се дава шанс на човека наистина да влезе в това семейство - майката и детето ще са си заедно, а онзи е някакъв чужд. Как да останеш на такова място, ако те третират така с години и как да се осмелиш и брак да предложиш, ако изобщо ти е минавала такава мисъл през главата?...

absurT, естествено, че не се води всеки срещнат да се представя веднага за част от семейството. Нито пък някой ще се бракува за човек с деца без да е поживял с тях. Може би хората лесно се разделят, не знам, аз съм по-постоянна и съдя по себе си.
Отделно, едно е просто да си живееш без брак, друго е да отхвърлиш предложение за брак, при все че уж това е човекът за теб. Това и аз не го намирам за ок.

# 605
  • София

Не става дума за отхвърляне на брак, а за отхвърляне на титулуване на... приходящ тати.

# 606
Добре де, вие колко случаи знаете, в които майка оставя детето си да казва "тати" на някоя несериозна връзка?

# 607
  • София

7 години не могат да бъдат квалифицирани като "несериозна" връзка.

# 608

7 години не могат да бъдат квалифицирани като "несериозна" връзка.

Това ми звучи като смяна на маслото след 6000 км или 9/2017.
Стига, квалификации за ,,сериозна,, връзка базирана по времетраене

# 609
Кой може да е сигурен какво ще му предложи утре животът? И къде е бащата на това дете, че то нарича друг мъж "татко" и в последствие той е виновен? Едва ли от първия ден е представен като новия тати на детето, явно е показал някакви качества.

# 610
Добре де, вие колко случаи знаете, в които майка оставя детето си да казва "тати" на някоя несериозна връзка?

Познавам една, която е на 31 и на всеки 2-3 месеца е с някой нов, обикновено 3 години по-малък. Тъпото е че на 2-3-та среща го запознава с дъщеря си на 12, то детето вече имената не им помни.
Разбира се бившия е виновен, Хапартаментче не я е огряло та се е върнала в бащината къща

# 611
И детето на всеки казва тати? Скуба, ти наистина какви жени познаваш? Mr. Green

# 612
И детето на всеки казва тати? Скуба, ти наистина какви жени познаваш? Mr. Green

Не, тя е голяма вече. Но е тъпо да запознаваш детето си, при това момиче с различен мъж на всеки 2-3 месеца.
Ми кви, всякакви. Тая си парцал ма на, познавам я

# 613
Просто КатиАБВ даваше пример, че детето бива заблуждавано, че новият мъж в живота им е негов тати. Детето на познатата ти едва ли мисли нещо такова.

# 614
Просто КатиАБВ даваше пример, че детето бива заблуждавано, че новият мъж в живота им е негов тати. Детето на познатата ти едва ли мисли нещо такова.

Зная, разбрах я. Но и поведението на моята позната не е нормално. То и нейното момиче се обърка кой е настящ, бивш и проекто нов
Странни са бащите на тия деца, как допускат подобно поведение от страна на бившата

Общи условия

Активация на акаунт