Бяла козметика - лице и тяло! (#3)

• 110 948
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
Българското розово масло е най-хубаво  newsm18

# 436
  • Варна
Кремовете според мен са подходящи за сухи кожи. Моята е смесена и усещането след крем беше за подхранена и поомазнена кожа, но не и за свежа и хидратирана. В студените месеци се разбираме малко по-добре, но пак чакам дълго време за попиване и то някак не е пълно. Ползвала съм дневен и околоочен крем, двата серума, двата измиващи гела за лице, тоника, балсам и крем за ръце, балсам за устни, бебешка козметика, флорални води. От последните съм най-доволна (бяла роза и Дамасцена, лавандула, лайка, маточина предлагат), като лично аз не различавам ефекта от тоник и флорални вода, а разликата в цената е около тройна.
Хубави са продуктите, изпитвам най-искрени симпатии и уважение към създателите, но лично аз не повторих. Ако си със суха кожа, съм почти сигурна, че ще ти харесат. Имай предвид също, че всички имат много силния и специфичен аромат на розово масло. Някои от познатите ми, на които съм споделяла за Алтея и после са купували продуктите им, така и не свикнаха с него и не могат да ги ползват.

# 437
Тайга, страшно ти благодаря за информацията!  bouquet
С комбинирана/мазна кожа съм, знам, че тези продукти ще ми утежнят, но в момента имам нужда от употребата на нещо подхранващо за през нощта.

От няколко седмици никак не харесвам вида на кожата си: изглежда по-суха, някак изпръхнала - не се забелязва, когато съм без грим, но сложа ли фон дьо тен, това изпръхване личи, фон до тенът не се разнася равномерно. След час-два положението се оправя, защото кожата ми винаги е била мазна. Но аз знам, че нещо не е наред. Отчитам го и на студа, и на два продукта, които са нововъведени при мен: крем на Филорга  Iso structure - който, понеже ми е тежък, ползвам през нощта; и черната маска на Лореал, която първоначално ми хареса, дори, мисля, вчера я похвалих, но сега, като се замисля, може би ми пресушава; глината действа така - може би най-вероятно тази маска ми създава проблем. Козметиката, която ползвам през деня (серум Идеалист на Ести плюс екрана на Кларанс, както и Супердифенс на Клиник), я ползвам от години и не вярвам тя да предизвиква негативния ефект. Та - или маската, или кремът на Филорга.

Поради това реших да взема нещо на Алтея или на друга марка, ползваща масла, по-подхранващи съставки. Ароматът никак не ме притеснява, омазняването също - нали ще е само през нощта.

# 438
  • на земята
Здравейте,незнам дали тук мога да попитам.
Откъде мога да купя козметика,по точно гримове на The body shop?
Благодаря

# 439
Препоръчайте ми лек хидратиращ гел крем, в момента привършвам втора опаковка на Клиник моисчър сърдж и ми се иска да сменя с нещо друго. Кожата ми е мазна и повечето хидратиращи кремове ми идват мазни. Търся крем с подобна консистенция на клиника.

# 440
  • Варна
Здравейте,незнам дали тук мога да попитам.
Откъде мога да купя козметика,по точно гримове на The body shop?
Благодаря

Скоро търсих отзиви за техен шампоан и попаднах на този сайт:

https://mybodystore.bg/

Не съм се ровила за подробности, само знам, че предлагат доста неща на марката  Peace

# 441
Наумила съм да си поръчам Yoghurt of Bulgaria - концентрат, който четох, че може да се ползва като нощен крем. Това ми трябва в момента и звучи интригуващо. Ако някой е ползвал, ще съм благодарна за мнение  Peace
Заглеждам и флоралните води на Alteya + серуми. Като сложа след измиване розова вода, много лесно и попивно нанасям и най-мазния крем и искам да пробвам и с други.  Simple Smile

# 442
на Алтея органикс ползвам от 2 седмици хидратиращия крем като нощен и съм доволна, хидратира добре, попива веднага, нанасям и около очите, не ме притеснява аромата
от студа кожата ми беше суха, сега съм добре и спрях да го ползвам
след вятър/студ действа добре като цяло - няколко човека мазахме активно вечер и добре ни се отрази

серума за около очи съм го слагала няколко пъти - добре е, не ми дразни очите

пратиха ми подарък розова вода - няколко пъти съм ползвала за ароматизиране на цялото тяло, приятна, евентуално е си купя пак

пратиха ми мостри на Bio Damascena Eye Cream - не съм го пробвала, ще пиша като го тествам

# 443
  • Варна
Серумите на Алтея са маслени, с усещането и попиването на чистите растителни масла. Ако клепачите са склонни към подпухване, е добре да се има предвид, при мен задълбочаваха проблема.

# 444
аз серума съм го слагала само под очите, на клепачите не съм
сутрини го слагах, преди да си сложа очна линия и спирала, за ако дразни да мога да се измия

# 445
alvina_maria, благодаря за информацията!
А откъде поръчвате - от сайта на Алтея, от магазин Зоя? Питам, защото наострих уши за мострите, винаги се радвам като ми пратят подарък.
Аз очаквам тези продукти да са тежки за моята кожа, не си правя илюзии, че ще станат за под грим. Смятам обаче, че ще са ми ок за употреба от време на време, нощем, като съм си вкъщи и пр. Натуралните продукти не ги обичам за излизане и за пред хора, омазняват ми, но е добре да ги има под ръка човек. Така че мисля да поръчам. Направи ми впечатление, че асортиментът на Алтея се е разширил: загледах се по флорални води, масла, съставки за домашна козметика, направо ми се прииска да забъркам нещо, а уж не бях фен на такива работи.

# 446
  • Варна
Аз поръчвам винаги от Зоя, но те си имат и собствен сайт, вероятността от там да пратят мостри е много по-голяма. От Зоя не са ми пращали никога, а поръчвам най-редовно.

http://www.alteyaorganics.bg/

Аглая Епанчина,за последно ще се обадя като черна станция - идеята ми изобщо не е да те разколебавам, а да ти напиша онова, което на мен нямаше кой да ми сподели, когато купувах Алтея органикс за първи път и когато хвърлих не малка сума за козметика, която е чиста, природна, сертифицирана и това ми се струваше най-важно на света.
1. Органичната козметика не е подходяща за ползване от време на време. Обикновено посочват разумен срок на употреба около 6 месеца, но по мои наблюдения след третия месец консистенцията се променя, ароматът също, понякога съм забелязвала разслояване на крема (предишните опаковки бяха от матирано прозрачно стъкло). Което и от трите да се случи, аз просто преставам да ползвам продукта, защото кожата ми е склонна към всевъзможни алергии и не ми се рискува. От друга страна обаче, три месеца са точно времето, в което окончателно ще се разделим със студа и ако той е причина за сухите участъци по лицето ти, казваш "Довиждане" на проблема. Пиеш ли достатъчно вода през зимата впрочем?
2. Около помпата се образува "тапичка" - това също е доста характерно за био кремовете и е разумно да почистваш винаги с памучно тампонче.
3. Измиващите гелове - въпреки маслата в състава - често пресушават моята кожа. Пробвала съм първия, който пуснаха в продажба с розово масло, този с лавандула и един от най-новите им, с грейпрфрут. Ефектът е все същият.

# 447
Тайга, да, знам за краткия срок, но си мисля, че все ще измажа един крем за три месеца, ако го ползвам нощем; ако пък се развали, хвърлям и толкова - все пак, макар и не евтини като за българска марка, са значително по-евтини от Филорга, Ести и пр., които ползвам.

Приличат ли на Веледа? Аз си представям нещо подобно; с Веледа имам опит - кремовете ми бяха мазни и точно като нощни ги ползвах, а околоочните ги ползвам постоянно и досега са ми незаменими.

Пия вода... насила - от дете съм склонна да пия малко вода и буквално по задължение се наливам, но пак не вярвам да е достатъчно. Но понеже това е традиционно за мен, мисля си, че глинената маска на Лореал ми пресуши.

Ако много ме разколебаеш относно Алтея, ще взема да купя нещо по-конвенционално. Заглеждам синята серия против бръчки на Биотерм. Simple Smile

# 448
  • Варна
Доста сходни с Веледа като усещане, но по-тежки Laughing
Пробвай ги! Може пък добре да си свършат работата при теб. А ако случайно решиш да поръчваш от Зоя, хвърли око и на ето този крем:

Отзивите специално за тази серия са чудесни, а има и малки опаковки, които позволяват тест за добър срок на добра цена. Мисля и аз да опитам скоро.

# 449
  • София
От сайта на Алтея си поръчвам аз директно, много съм доволна.
Сега ползвам вечер околоочния серум, околоочния крем през деня. Много съм доволна. Опаковките им в тъмно стъкло също много харесвам, хидратиращият тоник и розова вода.
Кремовете за лице не съм пробвала, а гела за измиване на лице ми пресушаваше.

Общи условия

Активация на акаунт