Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 379
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 340
има право да спонсорира майка ми и отделно мен,

Море, тя може да подаде петиции за вас чак след като е получила гражданство. Само със зелена карта няма как: ето ги категориите. След като получи гражданство, петицията за майка ѝ става автоматично, ще отнеме месеци вероятно. Петицията за теб... сега се финализират петициите, пуснати 2004та (виза Ф4 е за братя и сестри). Така че едно 20тина години....

# 2 341
  • Варна
Ето тук нещо ми се губи.В Ол.бг пишат едни, че може като вземе зелена карта да пусне петиция, други пишат за гражданство.Признавам, че не съм проучвала подробно, тя вчера го спомена, аз попрехвърлих малко форума.На няколко места срещнах, че не се чакало гражданство, а като има ЗК можело да пусне.Имаше спор в една от темите там.Аз отворих сайта на нашето посолство, но той нещо е попроменен, преди имаше повече инфо за визите за четене, сега е някак си по-малко.А зимата оправях на майка ми док. за интервюто за тур. виза и оттам четох какво точно се прави и какво се носи.
Сега ще видя в този линк, който ми пусна по-подробно какво пише.Не, че  ми е спешно, то и да може си е 100 години чакане.

# 2 342
Лена, тя в момента си е с легална студентска виза, която още не е изтекла.След завършването има право съвсем легално на 1 година стаж/ всички чужд. студенти имат такова право като завършат, а тя се дипломира след седмица/, с което ще удължат статута ѝ.По същия начин може и има право на допълнителен клас/ ще си го заплати/.Това са легални възможности и тя няма да остане без статут със сигурност в следващата една година и нещо.Което ѝ осигурява време да си се яви и на интервюто, а тя е и с малък номер 8***.
За петициите не съм съвсем сигурна, но четох в Ол.бг. че има право да спонсорира майка ми и отделно мен, а във формата се вписва и семейството на сестрата/ брата и те също вземат виза.Разбира се, ако това не отпадне.Има даже и актуални примери във въпросния форум.Ако до тогава не махнат петицията, че нищо не се знае, нали имаше предложения да отпада, бях чела за това.
Тя има статут, но няма виза. Виза се издава от консулство и има случаи на хора с валиден статут, неполучили виза след напускане на страната и явяване за виза. И няма как да спонсорира всички, защото петицията е за роднини, а не разширено семейство.

# 2 343
Тя има статут, но няма виза.

Каква виза имаш предвид? Тя няма да излиза от страната, докато смяната на статуса ѝ не е факт. Виза трябва само за влизане в страната.

Море, зеленокартовец може да спонсорира само съпруг/а и непълнолетни деца за зелена карта. Не може родители и братя/сестри.

# 2 344
  • Варна
Не  вярно, има виза F1 и е издадена в Щатите.Тя замина за САЩ на бригада и след това я приеха в колеж, и смениха визата ѝ от J1 na F1.Не е напускала изобщо Щатите от 4г. е там.

За петицията не споря, защото както казах изобщо не съм проучвала подробно до сега, обаче срещнах вчера и такива случаи.Може и аз да не съм права. Peace

# 2 345
Има виза в паспорта или документ от uscis за сменен статут?  Двете се издават от различни агенции.

# 2 346
Тя има статут, но няма виза.

Каква виза имаш предвид? Тя няма да излиза от страната, докато смяната на статуса ѝ не е факт. Виза трябва само за влизане в страната.

Тя вече е сменяла статут и затова най-добрият вариант според мен е да не напуска страната, докато не приключи процеса.

# 2 347
Не  вярно, има виза F1 и е издадена в Щатите.

Няма как вътре в страната да получи виза - това е консулски документ и се издава само извън страната. Вътре в страната, както е казала лена, може да смени статуса, но ако няма виза в паспорта си и излезе, трябва да кандидатства за такава, за да влезе обратно, въпреки валидния си статус.

И да, няма как да спонсорира твоето семейство за ЗК. Само ти ѝ се броиш за член на семейството.
Невярно.

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 15:26 от ianajar

# 2 348
  • Варна
Ще я питам довечера какво е със сигурност, явно е смяна на статут от бригадирска към студентска, но така или иначе няма намерение да напуска САЩ, тя въпросния стаж щеше да си го почва, който е по специалността.Той е 1 година, а тя до тогава ще ѝ е минало интервюто.То ще е в Щатите, няма да си идва до България.

# 2 349
  • Варна
Ето това е, което ме обърка.Темата е актуална от април тази година.Някаква жена  очаква да вземе ЗК с петиция от брат си.На тази/ 2-ра страница/ долу последният отговор е на Надин, долкото съм чела из Ол.бг, тя е доста запозната с имиграционните истории...
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3396574/page/0/fpart/2/vc/1

# 2 350
  • Cтраната на чудесата
По темата с нелегалният живот.Имам познати,които почти 20г. нелегално са там и имат собствен бизнес  Shocked .Живеят си перфе,не се крият и никой не ги "закача".Имали са ПТП-та и полицаите не са им правили проблеми. Но аз например,не бих живяла нелегално,където и да е  Peace .

# 2 351
По темата с нелегалният живот.Имам познати,които почти 20г. нелегално са там и имат собствен бизнес  Shocked .Живеят си перфе,не се крият и никой не ги "закача".Имали са ПТП-та и полицаите не са им правили проблеми.

Пътна полиция няма нищо общо с имиграционната и доскоро нямаше директен начин полицията да уведомява имиграционните, че някой не е в статус - можеха само да ги уведомят, че имигрант е извършил престъпление. От януари тази година всички видове полиция могат да проверяват имиграционен статус и да пращат в депортационен център, ако няма изрични местни укази срещу това. А това доколко е перфектен нелегалният живот ... хора разни.

Море, права си - сега погледнах документацията и на първа страница в инструкциите си пише, че петицията за брат/сестра автоматично включва техните съпрузи и непълнолетни деца и всички заедно получават ЗК.

# 2 352
  • Down south
Живота на нелегалните не е това, което е бил. Нещата в това отношение се променят с дни.

# 2 353
  • Варна
Лошото е, че се чака доста, но пък  си е шанс.
Иначе ние така или иначе няма да се откажем от лотарията, пък ако стане - стане.

Я да питам още нещо извън темата по-запознатите.Извинявам се за малкия спам.
Майка ми сега има тур. виза за 1 година.Ако през тази една година сестра ми си вземе ЗК, майка ми ще има ли основание да се опита да си удължи визата.Дадоха ѝ само 1 година, защото отива по покана на колежа на сестра ми за завършването.Наша близка има син със семейство зеленокартовци, на нея и мъжа ѝ дадоха 10г. тур. виза, те даже ходиха вече 2 пъти на гости.

Последна редакция: сб, 06 май 2017, 15:43 от Море!

# 2 354
майка ми ще има ли основание да се опита да си удължи визата

Туристическа виза не се удължава. Има пълно основание да кандидатства за нова, но няма гаранция, че новата ще е с различна продължителност. Алгоритъмът за определяне на продължителността на визите е голяма мистерия, на моя позната родителите кандидатстваха заедно, майка ѝ получи едногодишна, баща ѝ десетгодишна....логиката, ако има такава, не е достъпна за простосмъртните.  Laughing
Моите родители получиха десетгодишни визи, когато ги поканих за моето завършване.

Възрастта на майка ти също има значение, всъщност. Хората на 60+ по-често получават десетгодишни визи.

Общи условия

Активация на акаунт