Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 301
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 505
  • offshore & overseas
Мяуче, сега работя с американски застраховки и са ******** в цените, като аз виждам осигурени от работодател хора. Представям си, ако си плащаш сам цялото нещо, че и за семейството. Не знам дали разносвач на пица би могъл да си я купи на частно, ако не е осигурена от работодателя.  Rolling Eyes
Възможно е да покриват нещо р-дателите (даже 100% покриват), пък разносвачът да си допокрие нужните рискове или рисковете, които прецени, че иска.

Когато аз стартирах работа в най-просто кафене (през 2005 г.), ми предложиха застраховка за emergencies, тоест възможно най-ниската. Казаха ми, че с трупането на стаж (дори на едно такова място), се увеличават „добавките“, като отпуска и по-добра застраховка. (Само за справка: в началото платена отпуска няма, едва когато изкараш една година, чак тогава ти дават 1 ден, ако не ме лъже паметта).

П.П. Забележете, че непрекъснато се увеличават „спечелилите“ в анкетата, сигурно някои потребители решават да се избъзикат. Защо иначе няма да се обявят?

# 2 506
Най-хубавото на емиграцията толкова далече е, че имаш идеална възможност да преосмислиш кариера, образование, всичко и да пробваш съвсем нови поприща, които преди това и на ум не са ти идвали. Например от професор да станеш занаятчия. Като няма кой да ти цъка осъдително с език как можеш от еди-каква си да станеш "проста" еди-каква си и изведнъж се отварят много неочаквани посоки.

Разносвач на пица, чистач или сервитьор, в зависимост от това къде точно работи, може да има и по-добро заплащане, и далеч по-евтина и добра застраховка от един хоноруван университетски преподавател с докторат.  Peace

# 2 507
  • Sunshine state
Много точно казано, Яна. Така е.  Peace Аз също попаднах в изцяло нова за мен сфера на работа, която много ми допада.

# 2 508
  • Scotland
Най-хубавото на емиграцията толкова далече е, че имаш идеална възможност да преосмислиш кариера, образование, всичко и да пробваш съвсем нови поприща, които преди това и на ум не са ти идвали. Например от професор да станеш занаятчия. Като няма кой да ти цъка осъдително с език как можеш от еди-каква си да станеш "проста" еди-каква си и изведнъж се отварят много неочаквани посоки.

Разносвач на пица, чистач или сервитьор, в зависимост от това къде точно работи, може да има и по-добро заплащане, и далеч по-евтина и добра застраховка от един хоноруван университетски преподавател с докторат.  Peace

Споделям!  bouquet Всеки от нас има някакви 'таланти' за неща, различни от това, с което се занимава. Една от страстите ми е пекарство. Представям си някога да попадна в такава среда, може би няма да искам да си тръгна  Mr. Green И това, че ще пека хляб, примерно, няма да ме прави по-малко щастлива от преподавателското ми място.
Малко извън темата: Докато си пиша сега дисертацията (пиша е силно казано даже  Mr. Green), всякакви други мисли ме спохождат  Joy Joy Joy Пекарството, в този смисъл, ми се вижда една идея по-близко  Mr. Green

# 2 509
  • София
 Hug Споделям възгледите ви.Точно сте го написа ли.
Всеки ден поглеждам темата с надежда за второ теглене  Praynig

# 2 510
  • offshore & overseas
Понякога такъв завой (в посоката на развитие) е равносилен на прераждане. Човек дефакто може да открие "себе си" без изобщо да е очаквал.

Иначе, както и Пупитка сподели, винаги ще се намери някой, който да те погледне отгоре, от висотата на своите велики постижения (или на своето високомерие).

Евентуалното второ теглене не се ли очаква към септември? Когато могат вече да направят равносметка колко от изтеглените искат визи и т.н.

Аз много искам да работя (имам и конкретни желания), но поставям засега децата преди тях и работя толкова, колкото е възможно, без да ги ощетявам генерално. В САЩ това би било още по-наложително за оцеляването ни като домакинство. Слава Богу, основната ми професия го позволява.

# 2 511
Явно трябваше да доуточня, че точно на този разносвач на пици, работата не му харесва. И не на всеки му се получават нещата още като нелегални, да работят нещо, което им харесва. И никъде не съм казала, че трябва да се гони „престижа”, а просто да стъпиш здраво на крака.
Коментарът ми беше повече във връзка, че може да си женен от 7 години и все още да нямаш документи. Различни случаи има. Другата крайност е едната ми леля - омъжва се юни, октоври зелената карта ѝ е в ръцете. Simple Smile

# 2 512
Да си легален в Америка и през това време да сключиш брак с американски гражданин си е голямо предизвикателство да вземеш Зелена карта. Към днешна дата те спукват от проверки (американския гражданин). Данъчни декларации, лизинги, приходи, разходи и т.н, че може да го издържаш, данъчни ревизи, чак не ми се чете да ви напиша всичко. Просто искат от-до. Повече от явно е, че ако не може да предоставиш тези всички доказателства различни от снимки и общи дружки, да не вземеш Зелена карта. Според мен е направено с цел да се избегне вземане на документи от хора, които въпреки гражданството не живеят и работят в Америка или живеят и работят, но не са коректни с данъците (не покриват изискванията за годишна издръжка на новодомеца). Това също дава светлина на много въпроси.
Предполагам всичко е индивидуално.

# 2 513
Данъчни декларации, лизинги, приходи, разходи и т.н, че може да го издържаш, данъчни ревизи, чак не ми се чете да ви напиша всичко.

Е, айде сега. Данъчни ревизии не правят, по простата причина, че IRS (данъци) и USCIS (имиграция) са съвършено различни агенции и по закон нямат връзка помежду си. Има съвсем елементарен формуляр за попълване. Сложното е ако не си в легален статут, ако бракът не е легитимен, или ако американската половинка от брака няма поне минимални доходи. Всичко останало е съвсем елементарно веднъж като стигнеш дотам.  Peace

# 2 514
  • ES
...
Стига да ти харесва, че то удовлетворението от доброто заплащане е до време.

...По събирания ако ги слушаш, да припаднеш от смях - всеки голям го раздава, на какви постове бил, пък не знам си какво, а повече от половината си работят или сервитьори, или бояджии, в строителството. Съвсем обикновени неща. Просто за къде това надцакване, не ми е ясно.  newsm78
 ..
А те в чужбина всички са големи истории от България, фирми имали, не знам какви позиции заемали, а тук работят професии, които не изискват и най-елементарното образование.

# 2 515

Абе то и удовлетворението от доставяща удоволствие работа също е до време, ако заплащането е мизерно. Особено когато се появят деца.

# 2 516
  • offshore & overseas

Абе то и удовлетворението от доставяща удоволствие работа също е до време, ако заплащането е мизерно. Особено когато се появят деца.
Трябва да има баланс, който в нова среда по-трудно се постига, затуй в началото правим компромиси, пък после както тръгне. Mr. Green

# 2 517
Мислили ли сте ако ви изтеглят къде искате да се заселите и защо?

ММ ми прави едни планове за местене пак и попадайки на тази тема се замислих доколко сте обмисляли евентуалната емиграция чисто логистично като съобразяване с локация, възможности за работа, климат, цени на жилища, университети и прочие.

# 2 518
  • Scotland
Мислили ли сте ако ви изтеглят къде искате да се заселите и защо?

ММ ми прави едни планове за местене пак и попадайки на тази тема се замислих доколко сте обмисляли евентуалната емиграция чисто логистично като съобразяване с локация, възможности за работа, климат, цени на жилища, университети и прочие.
Ох, някои от нас  Mr. Green (аз) сме го обмисляли в детайли, ама пусто не ни изтеглят  hahaha И позитивното мислене не помага  Joy

# 2 519
  • Scotland
Hug Споделям възгледите ви.Точно сте го написа ли.
Всеки ден поглеждам темата с надежда за второ теглене  Praynig
Номерче, няма да е преди есента, ако го има...ама две поредни години да се случи, малко не ми се вярва  Wink  А, иначе, няма как да го опуснеш, ако се случи, все някоя от нас тук ще пише  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт