Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 873
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Искрено благодаря за отговорите. bouquet
От доста места наблюдавам децата до 12г се приобщават лесно.
Никой от нас не е стеснителен,разбираме и испански,колкото боя да си изкараме.....спортни натури сме.
Стигнах до най важното заключение,само ЗК ни трябва Joy

# 301
  • София
Аз още съм в чуденка дали да пускаме. Ще ние 5та поред година и нещо взех да се отчайвам. Постовете на Пупитка много ме стимулираха, а и нашите деца са малки, ако ще ходим искам да е сега.  Tired
Иначе аз с езика няма никакъв проблем, мъжа ми и той горе-долу се оправя, имаме начален капитал, имаме познати там в Мичиган......Само да ни изтеглят...... Mr. Green

# 302
  • Пловдив
Аз щях да питам...кво се случва,ако те изтеглят и имаш ипотека тук Thinking Прозаваш и заминаваш?

Дидка,аз ако имам такъв начален капитал за заминаване/напр. дето Пупитка каза 15хил.$/ хич няма да си помисля... Mr. Green

# 303
Аз щях да питам...кво се случва,ако те изтеглят и имаш ипотека тук Thinking Прозаваш и заминаваш?

Дидка,аз ако имам такъв начален капитал за заминаване/напр. дето Пупитка каза 15хил.$/ хич няма да си помисля... Mr. Green
Ние имаме ипотека тук и съм се чудила какво бих правила ако ни изтеглят. Но на първо време бих пуснала под наем и бих плащала кредита от там.

# 304
  • Пловдив

Ние имаме ипотека тук и съм се чудила какво бих правила ако ни изтеглят. Но на първо време бих пуснала под наем и бих плащала кредита от там.
Да,ама вътре ни е цялата покъщнина Crazy не става ей тъй...

# 305

Да,ама вътре ни е цялата покъщнина Crazy не става ей тъй...
Еми и нашата е там. Не знам, за покъщнината не се бях замислила:) Да ни изтеглят, пък ще го мислим

# 306
Може би сте го коментирали някъде, но има ли проблем да се кандидатства с миналогодишните снимки за виза?

# 307
  • Сф
И ние сме с ипотека- до скоро щях да го оставя на сестра ми да живее и да плаща ипотеката, ама сега тя си взе дом. Евентуално те ще дойдат в нашия, че е по- голям, а техният под наем.
Или пък продавам- каквото такова.
И аз чакам само да ме изтеглят- английски перфектно знам, имам работен опит в няколко големи американски компании, испански поназнайвам, имам познати, които ще помогнат, ама само ЗК нямам  Laughing
Неделя си правихме снимки в нас с мм, и за първи път валидаторът нещо не ги приема. Май ще ходя до фото, ама хич не ми се занимава  Rolling Eyes

---------
Да, тази година подчертават да не се ползват стари снимки. Който му се рискува- да дава.

Може би сте го коментирали някъде, но има ли проблем да се кандидатства с миналогодишните снимки за виза?

# 308
  • Пловдив
Miraj*,браво на теб!Готова си отвсякъде Wink

# 309
  • Сф
Готова, готова, ама не ме щат.  Crossing Arms Не се втелясвам вече, живея си тук животът, и ако стане някой дне- ще съм ужасно щастлива. Късмет на всички.

# 310
  • offshore & overseas
Мяуче, били сте изтеглени, заминали сте, но после сте се отказали и сте се върнали?... И сега пак ще пробвате? Не искам да ти чупя хатъра, но какви късметлии трябва да сте, че да Ви огрее втори път... Не го казвам с лошо! Peace Желая късмет на всички! Peace
Може и да сме, нищо не се знае. Аз също не го казвам с лошо. Даже през 2005-та, след като не успяхме и се върнахме, хич не ми идеше да дефинирам случилото се като „егати късмета“. Laughing

Обаче пък ако не участваме, със сигурност няма да ни изтеглят и ще ме е яд много повече, отколкото ако участваме и не ни изтеглят. Така че, нищо не ни коства, стига да успея да направя снимките... Туй със снимките стана исторически въпрос. Joy

И като стана дума за късмет, Пупитке, със сигурност и късметът играе роля, но и други важни фактори, които при нас бяха слабо застъпени: доброто, реалистично, планиране, силната мотивация и на двамата да останем и да се борим с живота, както и подкрепята, ама не „аз ще те подкрепям от другата страна на океана, пък ти ако щеш“. Crazy

Ама сега съм 11 години по-мъдра и приемам нещата по-ларж. Е, не всички неща, де, но поне тези, на които не възлагам прекалени надежди.

Последна редакция: ср, 26 окт 2016, 15:28 от Мяуче

# 311
  • САЩ
Мяуче, като те чета, се сетих много дебело да подчертая нещо, за което не се бях сещала като разход/планиране, ти си го казала, но просто исках да го затвърдя:

Хора, ако ви изтеглят, запишете се на курс и вземете книжка! Научете се да карате преди да заминете.
Тук може и да не ви се е налагало да имате кола. В щатите разликата обаче е съществена. Много, много е важно.

Иначе да, съгласна съм, доброто планиране и подготовка, както и двамата да сте на една вълна са много, много важни фактори. Аз поне имам "късмета" да съм сама, така че този въпрос се решава от самосебе си Simple Smile

# 312
  • offshore & overseas
Хора, ако ви изтеглят, запишете се на курс и вземете книжка! Научете се да карате преди да заминете.
Тук може и да не ви се е налагало да имате кола. В щатите разликата обаче е съществена. Много, много е важно.
Точно това си мислех и аз, но този път директно ще си купя книжката, защото преди 3 години се явявах 6 пъти и потроших сумати кинти, преди да ми предложат „оферта“. И не че съм се отказала, просто свърших парите... и времето. НО ако се появи перспектива, не смятам да се колебая. Лъв ми беше с книжка от 1999, но си взехме кола чак през 2008 г., когато голямата мома беше на 2 г. И не е като да не сме имали нужда, ами просто той мрази да шофира, а за мен все не остава време и/или пари. ooooh!

Докато бях в САЩ, нашата спонсорка реши нелегално да ми дава шафиорски уроци, като планът беше да покарам нейната Хонда автоматик, просто колкото да получа представа какво е да управляваш кола, а после да си купя driving lessons и да си извадя „лиценз“, но мъжът ѝ я скастри и всичко приключи още преди да е почнало. Пак ударих на камък и там. Иначе още тогава ми направи впечатление как на тях, като четиричленно семейство, с 2 момчета на 19 и 12, две коли им бяха малко. Ние си ползвахме гр. тр. или разчитахме да ни развозват, ама беше доста тъпо, определено.

# 313
И ние сме с ипотека и покъщина. Ще си я държа, не бих дала под наем, не бих продала първите няколко години. После ще я продам и ще имам готови пари за вноска за къща  Joy
Току-виж реша да се завръщам като Мяуче и ще съм без покрив над главата си  Confused

# 314
  • offshore & overseas
Ние не сме с ипотека, но обмислям, ако затръгваме и мъжът ми се съгласи, да ипотекираме семейното жилище, за да вземем заем за заминаването (с идеята да плащаме от там). Нямаме никакви други опции така или иначе. Даже тази не съм я проучила, просто я мисля, без да знам дори дали съществува. То че няма да е изгодна, е ясно.

Другият вариант е продажбата, но на това със сигурност няма да е съгласен, а жилището е негово, така че общо взето дори нямам думата. Само на силата на убеждаването и вродената дипломатичност на везните, която напоследък доста често ми се губи, разчитам. hahaha

Покъщнина няма да взимаме, включително и дрехи. Тук купуваме предимно ВУ, така че ще вземем само най-необходимото.

Общи условия

Активация на акаунт