Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 337
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 430
  • offshore & overseas
Няма ли някой ориентиран към по-топли места?  Simple Smile Тия валежи и ветрове няма ли да ви писнат?
Аз предпочитам по-топлите места. Но пък щата Вашинтон е много чист и красив. А пък в Сиатълския университет е една от малкото филологически катедри (или пък дали не беше филологически факултет? където да се внедри лъв ми примерно, аз засега нямам шансове).

# 2 431
Мяуче, абсолютно съм съгласна! Лотарията по никакъв начин не може да ми измести вижданията и чувствата. Това е просто един път, по който искам да поема. Оценявам истински важните неща в живота, даже понякога прекалено.
И двете ми лели (сестрите на майка ми) са в Чикаго от 20+ години, по различен начин заминали (без ЗК), с много трудни пътища, но с щастлив завършек. Майка ми точно заради проблемите ѝ не можаха да я издърпат (по-точно не искаха...и с право)...Сега подава и тя, ама пуст късмет. Затова аз искам да си родя децата там, да им осигуря това, което ми е липсвало ( визирам добро образование и финансови възможности). Все си мисля, че за 20тина години ще съм успяла Simple Smile, убедена съм, даже.
От моето семейство и семейството на приятеля ми (скоро ще бъде съпруг Simple Smile ) повечето от половината ни роднини са там и пропуснахме най-важните им събития.
П.П. Живея в село с 2000+ жители и ми е много интересно как за такъв малък район, за период от 5,6 години от лотарията бяха изтеглени около 15 семейства. При положение, че за страната, годишно се теглят под 900 (приблизително). Та, ей затова все си мисля, че ще ме изтеглят, защото нито един мой познат не подава, а от тука често има печеливши. Това е мое проучване, въпреки че няма оо с реалността.
Надеждата умира последна, а ние продължаваме напред. Пък каквото дойде...само да не се откажа, както в един виц :
„—Имаш ли мечта?
—Да, да спра да пия.
—Ами, спри де.
—Да,да. После да живея без мечта.”

# 2 432
  • offshore & overseas
Аз също вярвам, че ще успееш, по един или друг начин. Защо пък не.!! И да ти е на късмет, дай Боже!! Hug

# 2 433
А пък в Сиатълския университет е една от малкото филологически катедри (или пък дали не беше филологически факултет? където да се внедри лъв ми примерно, аз засега нямам шансове).

А, потърсете и други. Университети и катедри дал Господ.

Балтимор е хубав, средно голям, приморски град.

Балтимор не е лош град, но икономическата ситуация там никак не е розова. Проучете добре за професионална реализация, преди да тръгнете натам.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 16:43 от ianajar

# 2 434
  • Tам през Атлантическия океан
Няма ли някой ориентиран към по-топли места?  Simple Smile Тия валежи и ветрове няма ли да ви писнат?

Винаги могат да се преместят  Wink
голяма страна , щати бол  Grinning
разнообразна природа и климати  Laughing Hug

Скрит текст:
Тук кадето сме е топло  Wink
липсват ми понякога само планините и горите , боровите , дъбови гори  Flutter
Снега ми  липсва само по коледните празници вече  Wink

# 2 435
  • offshore & overseas
ianajar, може би ще подновя търсенето, но при предишно търсене установихме горното (ама то беше отдавна, вярно).

Има една стипендия (не помня коя обаче), за която се изисква учЕният и бъдещ стипендиант да е поканен от САЩ-ски университет и общо взето открихме, че само Сиатълският у-тет може да има основание да покани някой от нас, най-вече лъвю.

Иначе в университета в Сан Антонио например уж нямало подходящи специалности. Thinking

# 2 436
  • САЩ
Desss къде сте вие? Да не се окаже, че сме под едно слънце  Laughing

# 2 437
Ето малко матрял по темата - брак между американски гражданин и нелегален имигрант / човек желаещ виза/ по всякакъв начин.

http://pilotonline.com/news/military/charged-with-sham-marriages … 9dc4659e9a1a.html

Опичайте си акъла, ако ще се жените го правете с току що изтеглен от лотарията...  Laughing  Hug  Peace
[/q uote]    Az tarsq takawa jena koqto e spechelila ot lotariqta... Znam kakwo da prawq..                                                                                                                                                                                               

# 2 438

Ето малко матрял по темата - брак между американски гражданин и нелегален имигрант / човек желаещ виза/ по всякакъв начин.

http://pilotonline.com/news/military/charged-with-sham-marriages … 9dc4659e9a1a.html

Опичайте си акъла, ако ще се жените го правете с току що изтеглен от лотарията...  Laughing  Hug  Peace
[/q uote]    Az tarsq takawa jena koqto e spechelila ot lotariqta... Znam kakwo da prawq..                                                                                                                                                                                              

аз търся мъж  Joy

# 2 439
  • Tам през Атлантическия океан
Cumbria
има сайтове за запознанства  Wink
с мъже американци  Wink

# 2 440
Сакън. На такъв сайт читав мъж няма да намериш.  Peace

# 2 441
  • Scotland
Сакън. На такъв сайт читав мъж няма да намериш.  Peace
+1

# 2 442
  • Варна
После ще я гледаме по TLC , в онези предавания тип "Омъжих се за 90 дни"  Laughing

# 2 443
А защо си мислите,че в щатите всички имат или постигат ''добро образование и финансови възможности''?
Или тези,които го нямат,просто не го желаят?За милиони здравеопазването е недостъпно,дали винаги в тях е вината?Знам,че звуча като черна станция,но май на някои потребители с роднини отдавна живеещи там им липсва обективна представа за нещата.

# 2 444
  • Scotland
А защо си мислите,че в щатите всички имат или постигат ''добро образование и финансови възможности''?
Или тези,които го нямат,просто не го желаят?За милиони здравеопазването е недостъпно,дали винаги в тях е вината?Знам,че звуча като черна станция,но май на някои потребители с роднини отдавна живеещи там им липсва обективна представа за нещата.
A защо си мислите, че тези неща не ги знаем?  newsm78 Никой не твърди, че парите растат по дърветата там, или че от всяко училище излиза нобелов лауреат  Mr. Green Говорим за повече възможности, това е доста по-различно. А кой, как и колко от тези възможности ще използва, е друг въпрос. Говорим за разлика в стандарт, говорим за избор по определени критерии. Например: в една страна има силно развита социална политика, достъпно здравеопазване, но дискриминация по определени признаци (примерно), в друга, да речем САЩ, здравеопазване никакво  Mr. Green , качествено образование, но на висока цена ( хубав квартал, скъпи наеми, и т.н.) , НО дискриминация по определени признаци на доста по-ниско ниво. Всички тези на везната с България, накланя се различно, според това отделният индивид какво може, и какво не може, да понесе. Недейте да смятате избралите Америка за олигофрени, сложили розови очила. Все пак сме в ерата на информацията, на пътуванията и достъпа до други държави, много от нас сме поживяли в чужбина, имаме база за сравнение. Да, информация се черпи най-добре от извора, но интелигентният човек може да направи информиран избор и преди това  Wink

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 11:23 от Jinxey

Общи условия

Активация на акаунт