Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 320
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 475
Много неприятно с такова малко бебе, майката него ли да гледа, да търчи да оправя нещата на мъжа си  Sad Много стресова ситуация, дано се развие по най- благоприятния за тях начин.

Да ви кажа, може хората да са много свестни, но това е много безотговорно.
Как може да отидеш в някоя друга държава без установен статут, та на всичко отгоре и деца да се раждат.
Скатаването не може да трае вечно, за мен е абсурдно да се лежи на тази кълка, защото се стига до такива ситуации, не се заяждам, разберете ме правилно. Peace

# 2 476
Desss това семейство при какви обстоятелства е влязло в щатите?Много тъжна история,една от хилядите.Предполагам,че са се надявали да получат статут,слушали са истории на др.в такова положение,адвокат ги е напътствал и насърчавал в началото,но политиката се променя.И аз се впечатлих за трите деца.Как плащат здр.услуги?
Гледах по тв за латиноси без статут,но служили в ам.армия с цел получаване или в такъв процес.Не го хванах в началото и не разбрах точно.Участвали са в мисии.После по-различни причини им отказват и са депортирани.Между тях има най-много опити за самоубийства. CryНякаква ветеранска организация се бори за правата им.

# 2 477
  • Сф
Много неприятно с такова малко бебе, майката него ли да гледа, да търчи да оправя нещата на мъжа си  Sad Много стресова ситуация, дано се развие по най- благоприятния за тях начин.

Да ви кажа, може хората да са много свестни, но това е много безотговорно.
Как може да отидеш в някоя друга държава без установен статут, та на всичко отгоре и деца да се раждат.
Скатаването не може да трае вечно, за мен е абсурдно да се лежи на тази кълка, защото се стига до такива ситуации, не се заяждам, разберете ме правилно. Peace

Да, така е, не е сериозно да си мислят, че винаги ще минават между капките. И със сигурност са се надявали на статут. Лошото е, че точно в този момент (малко бебе) бащата не може да помага на майката, вероятно и бабаите са далеч.

# 2 478
Защо са влезли и останали вече няма значение. И българи има в такава точно ситуация, колко пъти се спомена в тази тема за познати нелегални дето живота си живеят из топлите щати. Има и нелегални, които са доведени тук като деца - те са в най-тежко положение, нито имат право на статут тук, нито имат друга страна, където да се върнат. Дес казва, че те преди години успешно са започнали процеса за легализиране, имали са намерение да си узаконят статута. Проблемът в момента е, че гоненето на нелегалните е без оглед на криминален статут. Преди гонеха престъпници с присъди, при това тихомълком. Нелегалните, които живееха нормален, продуктивен живот, никой не ги пипаше. Сега се гонят всички наред и понеже е далеч по-лесно да хванеш мирните нелегални, особено пък тези, които ги има в базите данни като нелегални, защото са започнали официални процедури за легализация, явно са емнали най-вече тях. А това са точно хората, които са нарушили закона с влизането, но оттам нататък са спазвали всички правила - регистрации, периодични срещи с имиграционните за проверки и т.н. Има случаи, в които хората отиват на задължителна рутинно интервю с имиграционните, например за зелена карта, и ги арестуват там за депортация.

Затова ви мелим да не оставате нелегално сега. Зле е положението.

# 2 479
  • Scotland
Много кофти за това семейство  Sad Аз не бих живяла никъде нелегално. Не мога да си представя, че ще треперя постоянно и няма да мога да се възползвам от пълноценен живот. В Чикаго имам много познати, които са нелегално с години, идея си нямам какво ще се случи с тях. Съседите ми са живели там 4 години, нелегално. Имали са си книжки, мъжът е бил шофьор, жената е гледала възрастни хора, дори е преподавала в  българското училище като доброволка. Прибрали са се, нямат печати, забрани и подобни. Но те са били без деца там и идването им, по което и да е време, не би ги притеснило. Не мога да си представя, обаче, да създам там деца, да са част от американския живот, и накрая да ни изхвърлят като котета Sad Човек трябва да е разумен в действията си и да премисля последствията.

# 2 480
Аз си обяснявам ситуацията по един начин. За да са там нелегални и да си раждат деца на спокойствие - просто са нямали какво да губят, в България не са се получавали нещата и са мизерствали. Може би за това са рискували и са предприели такива действия.
Разбира се, истината сигурно е друга...или е някъде там.  Rolling Eyes

# 2 481
Аз си обяснявам ситуацията по един начин. За да са там нелегални и да си раждат деца на спокойствие - просто са нямали какво да губят, в България не са се получавали нещата и са мизерствали. Може би за това са рискували и са предприели такива действия.
Разбира се, истината сигурно е друга...или е някъде там.  Rolling Eyes
Марто, те българи ли са спряганите? Аз предположих,че са някакви латиноси или от извън EC държавка...

# 2 482
Ха, а де!? То наистина не пише какви са, освен това, че са приятели. Аз веднага им лепнах националност. Simple Smile

# 2 483
  • Варна
Аз или прочетох или останах с впечатление, че не са българи.
Но каквито и да са си е гадно, макар че влизайки в чужда страна като тази без необходимите визи си е малко или много осъзнат риск....
В пресата, или май по новините, бях чела за мъж - мексиканец, когото депортират, защото е нелегален.Мъжът е женен за американка и имат деца.От доста години са женени, той работи и т.н..И го гонят, а жената и децата остават в Щатите.Това, което обаче не казаха и аз се зачудих беше защо след като от толкова години е женен за американка той не е взел ЗК и после гражданство...Със сигурност има нещо повече напр. в тази история.

# 2 484
Много е съмнителна тая история с мексиканеца наистина защо не е сключил брак и да се узакони

# 2 485
  • Варна
Това със разделянето на семейства си е чисто варварство.Подобни истории,ми създават една много различна представа за САЩ.Ние тази година си градим някакви планове за към скандинавските държави,но ще видим как ще се развият нещата.Във всеки случей ще продължим да опитваме,пък знае ли човек - птичето каца веднъж.Иначе не знам дали е дискутирано ,но някой има ли представа как е положението към Швеция по-специално? newsm78.

П.С Естествено ,никой не иска държавата му да се напълни със какви ли не ,камо ли неквалифицирани потенциални работници на черна работа- но не смятам че по този брутален начин трябва да се отстранява този проблем.

П.С2 Всъщност Канада има доста съпричастна политика спрямо бежанци и имигранти ,но и там си има особенности.

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 14:01 от Rossie*

# 2 486
  • Варна
Намерих я даже новината за този депортирания.ЦЪК

# 2 487
  • Tам през Атлантическия океан
Защо са влезли и останали вече няма значение. И българи има в такава точно ситуация, колко пъти се спомена в тази тема за познати нелегални дето живота си живеят из топлите щати. Има и нелегални, които са доведени тук като деца - те са в най-тежко положение, нито имат право на статут тук, нито имат друга страна, където да се върнат. Дес казва, че те преди години успешно са започнали процеса за легализиране, имали са намерение да си узаконят статута. Проблемът в момента е, че гоненето на нелегалните е без оглед на криминален статут. Преди гонеха престъпници с присъди, при това тихомълком. Нелегалните, които живееха нормален, продуктивен живот, никой не ги пипаше. Сега се гонят всички наред и понеже е далеч по-лесно да хванеш мирните нелегални, особено пък тези, които ги има в базите данни като нелегални, защото са започнали официални процедури за легализация, явно са емнали най-вече тях. А това са точно хората, които са нарушили закона с влизането, но оттам нататък са спазвали всички правила - регистрации, периодични срещи с имиграционните за проверки и т.н. Има случаи, в които хората отиват на задължителна рутинно интервю с имиграционните, например за зелена карта, и ги арестуват там за депортация.

Затова ви мелим да не оставате нелегално сега. Зле е положението.

Уви така е.
Моля се за чудо.

Това със разделянето на семейства си е чисто варварство.Подобни истории,ми създават една много различна представа за САЩ.Ние тази година си градим някакви планове за към скандинавските държави,но ще видим как ще се развият нещата.Във всеки случей ще продължим да опитваме,пък знае ли човек - птичето каца веднъж.Иначе не знам дали е дискутирано ,но някой има ли представа как е положението към Швеция по-специално? newsm78.

П.С Естествено ,никой не иска държавата му да се напълни със какви ли не ,камо ли неквалифицирани потенциални работници на черна работа- но не смятам че по този брутален начин трябва да се отстранява този проблем.

П.С2 Всъщност Канада има доста съпричастна политика спрямо бежанци и имигранти ,но и там си има особенности.

Дам   Tired
нея и децата няма да ги притесняват , това им е казл адвоката.
Писмото за депортация е само за таткото.

Мирни , добри , отзивчиви
много искаха да се легализират , трудно е да се живее така тук.
На нелегалните им плащат минимума , използват ситуацията в коят са  Tired
Живеят скромно според тукашните разбирания но се справяха.
Богати са с други неща  Heart Eyes

Имат много приятели, американци също  ,
правим каквото можем  Praynig

# 2 488
Депортацията от САЩ наистина може да е много брутална! Ето ви един линк с истински истории на тема INS , наградени като журналистически материал:
http://www.pulitzer.org/winners/oregonian ...
Намерих линка в търсене на една потресла ме на времето драма, за която в Орегон доста се разчу между имигрантите - внезапно депортиране на германка - кърмачка, оставяйки бебето на американския й съпруг..., с всевъзможните препъникамъни на системата, за които даже няма и да ви дойде на ум. И тази история е тук - вижте материала от дата December 18, 1999... Може да е било отдавна, но аз го помня, а и сега при Тръмп нещата едва ли ще тръгнат на по-добро.
За съжаление,
 Cry

# 2 489
  • ES
Полицейска държава, но от друга страна трябва да защитят гражданите си, друг е въпроса до колко успяват

Общи условия

Активация на акаунт