Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 233
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 685
Мъж ми тази година спечели от лотарията, чакаме дата за интервю зимата. Някой може ли да даде съвет, какво може да се направи за дъщеря ми, която е на 22 години и не може да замине с нас, ако ни одобрят. Имам съвет да кандидатства за туристическа виза и когато отидем да може да ни идва на гости спокойно, пък ние да подадем петиция за нея. Страхувам се обаче, ако тя кандидатства за виза, това да не попречи на нашата кандидатура.

# 2 686
Доколкото четох за петициите за братя и сестри, първо този, който е в щатите трябва да има гражданство.И след това с години се чака докато се разгледа петицията и се стигне до интервю.Чела съм за 10, че и 12 години.За гражданство за зеленокартовци мисля, че можеше след 5г. да се кандидатства.Поправете ме ако бъркам за гражданството.
Изобщо за толкова много време много неща могат да се променят. Rolling Eyes
Не грешиш.
 Съпругът ми подаде петиция за сестра си преди около 8 години, очаква се да чака още поне 2-3, това в най-добрия случай. Изглежда този вид петиции за роднини ще бъде ограничен.
За родители се чака около 1/2 година, става много бързо.

За да се подаде петиция е необходимо да си американски гражданин.

А сестра му докато чака идва ли ви на гости? Такава петиция пречи ли тя да вземе туристическа виза?

# 2 687
Мъж ми тази година спечели от лотарията, чакаме дата за интервю зимата. Някой може ли да даде съвет, какво може да се направи за дъщеря ми, която е на 22 години и не може да замине с нас, ако ни одобрят. Имам съвет да кандидатства за туристическа виза и когато отидем да може да ни идва на гости спокойно, пък ние да подадем петиция за нея. Страхувам се обаче, ако тя кандидатства за виза, това да не попречи на нашата кандидатура.

Да се запише да учи? Млада е, има време. Докато учи - да се ожени Grinning Една моя позната така направи. Сигурно го обича, де, не знам, 2-3 години бяха заедно в университета и като завършиха, се ожениха.

# 2 688
  • Down south
Цитат
А сестра му докато чака идва ли ви на гости? Такава петиция пречи ли тя да вземе туристическа виза?
Тя имаше туристическа виза и е идвала 2 пъти, но преди подаване на петицията. След това не е кандидатсвала за нова, защото информацията, която събрахме сочеше, че двете неща са несъвместими.

# 2 689
  • Down south
Цитат
Да се запише да учи? Млада е, има време. Докато учи - да се ожени Grinning Една моя позната така направи. Сигурно го обича, де, не знам, 2-3 години бяха заедно в университета и като завършиха, се ожениха.
Не знам какво значи "да се запише" Ученето за чужденци студенти, тук е свързано с кандидатстване, показатели, условия, разходи и т.н.
 Ами, ако момичето не говори достатъчно английски.

@r.i.angelova,
нейното кандидастване за виза и резултатите от интервюто няма да се отразят на вашето бъдещо интервю.

# 2 690
Благодаря за отговорите!
Дъщеря ми говори английски и дори работи с този език всеки ден, но не е подготвена за кандидатстване, пък и тук и остава още една година да се дипломира.
От друга страна, не знам финансовите ми възможности дали ще ми позволят този лукс, да учи там.
Затова си мисля, че една туристическа виза, би било чудесно решение. Тя да идва на гости, пък ние междувременно ще направим постъпки за нея.
Казаха ми, че веднъж ако получим Зелени карти, тя просто няма да види каквато и да било виза за САЩ, тъй като се счита за потенциален емигрант. Логично е това да не е така, защото кой ще си проиграе шанса за редовно оставане, че да седи нелегален.
В ДС260 на въпроса какви деца имаме, ние сме я посочили, тъй като там няма уточнение за възраст, така че подозирам, че тя вече си е въведена в регистрите и сигурно вече се знае, че родителите и са кандидати за ЗК. Та притеснението ми е, че тя няма да получи такава виза, но може би си струва да опитаме.
Особено щом сте на мнение, че това няма да повлияе на решението относно нашите визи.

# 2 691
Вземете си зелените карти, момичето ще кандидатства за туристическа. Докато учи в България може и на бригада да дойде при вас. Легалния път е, вие след 5 години взимате гражданство и пускате петиция за нея, за дете дават. Друг е въпроса във времето какво ще стане...много неща се говорят.
Млада е, и мисля че ако вие сте в САЩ и тя ще успее да дойде при вас.
Честито, между другото, и късмет.

# 2 692
  • Down south
Цитат
Затова си мисля, че една туристическа виза, би било чудесно решение. Тя да идва на гости, пък ние междувременно ще направим постъпки за нея.
Казаха ми, че веднъж ако получим Зелени карти, тя просто няма да види каквато и да било виза за САЩ, тъй като се счита за потенциален емигрант.
Според мен е добре да кандидатсва за виза сега, преди вие да се явите на интервю. Студентка е и според мен, шансовете са по-големи да получи виза, ще дойде да разгледа и т.н.
Дойдете ли тук, тя ще стане потенциален емигрант, а подадете ли петиция, вероятността и да получи виза става нищожна.

# 2 693
  • Варна
Момичето може да кандидатства сега за тур. виза, но го има и момента, че родителите чакат за интервю, а не съм сигурна като тя се яви на интервюто за визата, дали това няма да ѝ е спънка и да я разглеждат като потенциален емигрант.Макар, че като се замисля, то и след като вземете ЗК пак ще е същото...Защото и за тур. виза нали искат стабилни връзки в България - прим. уверение, че е студентка ще трябва да покаже, евентуално ако работи и бележка от работата, искаха да има опред. сума пари в банка, т.е. бележка от банката, ако има някакво свое имущество също е в плюс.Поне на майка ми това ѝ искаха този февруари като се яви за тур. виза.

Може да стане студентка в Щатите, в колежите има и програми за чужденци/ поне в някои знам, че има/, но вероятно ще си загуби 3-те години висше образование от България, тъй като е много сложно да се признаят оценките, ако прим. съвпадат някои предмети и класове.Сестра ми така, точно 3г. изкара в Бг. университет и като я приеха в Щатите проучи да ѝ признаят някои оценки, но беше голяма бумащина + финансово имаше нещо и се отказа.За да се кандидатства в Колеж в Щатите се иска и да се декларира една определена сума в банката, при сестра ми беше $15к. и самите семестри за чуждестранни студенти са по-скъпи от тези за американци, дори и някои от учебните материали също.Иначе пък имат хубави стипендии, което си е голяма помощ.Но дори да завърши там, ако не си намери после работа по специалността или напр. не се омъжи, няма как да остане.Има отсрочка за практики, но тя е макс. 1 година.Това пак от опит, защото в момента както казах сестра ми е в това положение с разликата, че 10 дни преди да се дипломира я изтеглиха за ЗК.

# 2 694

Присъединявам се към горните съвети за учене или пък някаква специализация. Ако вече е към края на обучението тук, според мен е добре да си завърши, а впоследствие да кандидатства за магистратура/специализация. Така ще има време да се подготви. Вие ще имате време да проучите нещата, включително и откъм стипендии и т.н.

За мен определянето на някого като "потенциален емигрант" е с доста разтегливи критерии и може да е свързано с неща, които хората въобще не подозират. Така че не е препоръчително да се задълбава драматично в тази посока Simple Smile

# 2 695
И ние имаме подадена петиция от на ММ майка му.Ще чакаме 8-10 години.Дано с промените на Тръмп стане по бързо.Междувременно ние си подаваме за ЗК.
А и ,вярно ли ,че ако формуляра за ЗК(лотарията)се попълни от гражданин на Америка(в случая свекървата),Ако тя подаде за нас от там,шансът че бъде по голям,да бъдем изтеглени ? newsm78

# 2 696

А и ,вярно ли ,че ако формуляра за ЗК(лотарията)се попълни от гражданин на Америка(в случая свекървата),Ако тя подаде за нас от там,шансът че бъде по голям,да бъдем изтеглени ? newsm78
Как тя ще подаде за вас бе жена? Тя си има гражданство няма какво да подава. А да пусне апликейшъна, и от Луната на Тръмп леля му да попълни, пак си е на лотариен принцип.

# 2 697
  • Scotland
На Тръмп с леля му ако сме толкоз близки, че да ми пуска апликейшъна....вЕрвам ще се добера до Америката BowtieBowtieBowtie

Хора, пускайте си и се надявайте на късмет...не се занимавайте с конспирации Wink

# 2 698
  • Down south
И ние имаме подадена петиция от на ММ майка му.Ще чакаме 8-10 години.Дано с промените на Тръмп стане по бързо.Междувременно ние си подаваме за ЗК.
Напротив,  с промените, които биват предлагани точно визите за роднини ще бъдат елиминирани. Приоритет ще имат само непълнолетните деца на американски граждани.

Относно успеваемостта при подаването на формата за участие в лотарията от САЩ,  това  е минало и се дължи на времето, когато уведомителните писма се получаваха на адрес в САЩ. Просто беше по-сигурно.

# 2 699
Ние ще учавстваме в лотарията за 1ва година и ще ви чета.
Подаваме от Канада с БГ гражданство (до няколко месеца и с двойно) и ще ви следя.

Общи условия

Активация на акаунт