Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 219
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 715
Ти да видиш, това пък изобщо не го вярвам хахах. Важното е да няма нищо доказано и доказуемо. Grinning Wink

# 2 716
  • София
Тома Неверни си ти  Wink  Цензът ме притесняваше, иначе сме спокойни по точките, които си изброил. И ще гледаме да няма проблеми с полицията до интервюто  Laughing

# 2 717
Благодаря! Човекът е чист като сълза  Laughing
А защо се притеснява?

# 2 718
  • София
Да не  искат  да е инженер, а човекът иска да мие чинии  Joy Сериозно  - разбрах, че не ги интересува ценза!

# 2 719
  • София
stefi_m_d
Цитат
А баба ми има до животна и седи там 6 месеца и годината.
Доживотна виза? Информативно, такова нещо няма.

Може би има зелена карта и се опитва да я подържа, прекарвайки 6 месеца тук.

Няма зелена карта има виза като майка на американски гражданин.  Повече от 10 г.посещава Щатите. Визата й дадена през 2005г.  Може тогава да са били др.условията.

# 2 720
  • Down south
Не са били.
По-скоро след определена възраст визата може да бъде подновена без интервю, което вероятно се е случило във Вашият случай.

# 2 721
  • София
Най вероятно. На 78 е

# 2 722
Със ЗК е къде до късмет ,къде до проучване от тяхна страна. Аз и мъжа ми подаваме от 3 години и не ни избираха. Сключихме брак и ни избраха. Чакаме дата за интервю. През цялото това време ни казваха че в САЩ има глад за инжинери (ММ е инжинер),но няма нито един роднина там. А вуйчо ми и братовчед ми са с АМ.Гражданство. Имам една отказана туристическа виза.  А баба ми има до животна и седи там 6 месеца и годината.

В тази връзка аз имам съмнения, че в лотарията има "вътрешни/скрити" критерии, на базата на които се теглят определен процент хора, т.е. има нещо като квота спрямо различните демографски данни - степен на образование, възраст, има/няма брак. И не знам защо, но съм останала с впечатление, че сключилите брак сякаш печелят повече от тези, които са сами.

# 2 723
Ами техния шанс е два пъти по-голям, не е ли нормално да печелят повече? Ако е така де, не знам има ли статистика за това!?

# 2 724
Не, нямам предвид това, че и двамата в семейството подават формуляри, защото те могат да го направят и докато са двойка, без да имат сключен брак. Имам предвид, че шансът да спечелят като сключили брак е по-голям отпреди това, защото хора с брак и деца не биха се втурнали току-така да заминават на място с много неизвестни - те биха били по-устойчиви за системата, по-разумни в решенията, по-мотивирани да успеят, а и се предполага, че ще отгледат бъдещи американчета. Докато човек, който няма семейство, би поел риск и ако не се получи - ще се върне. Естествено това си е само моя хипотеза  Laughing

Би могло и обратното да се разгледа - че семейството ще разчита повече на помощи, а този, който е сам, ще  бъде по-мотивиран, защото не би се вписал в социални програми и няма на кого да разчита, но, уви, не знаем как мисли системата, която тегли печелившите.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 20:05 от Deya 2

# 2 725
  • Down south
Само такава хипотеза не бях срещала Simple Smile
Не мисля, че някой се вълнува, дали зеленокартовците ще останат тук и ще раждат американчета или същите ще се върнат да си раждат българчета.

Обикновенно хората се фокусират върху това, колко са образовани, умни, красиви, специални и т.н. та, за това американците ги "искали"
Преди време една девойка в all.bg беше развила подобна теория и беше сигурна, че е изтеглена на такава основа. Друга тук твърдеше, че имала късмет и няма начин да не бъде сред изтеглените.

# 2 726
значи, дадох своя принос в теориите за изтегляне от лотарията Laughing

# 2 727
  • offshore & overseas
Deya 2, всичките тия теории сме ги обсъждали, по много пъти (+пермутации и вариации). Като че ли най се котира хипотезата, че печелиш, когато вече хич, ама хич не ти пука.

# 2 728
  • Down south
значи, дадох своя принос в теориите за изтегляне от лотарията Laughing
Peace докато започне новата лотария, можем да доразвием още някоя и друга непопулярна теория

# 2 729
Ако беше толкова просто и имаше някаква формула, едва ли щеше да има опашка за работни визи за квалифицирани кадри и разочаровани завършили студенти, неуспели да намерят работодател, който да ги спонсорира за зелена карта.

Общи условия

Активация на акаунт