Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 219
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 730
истината е някъде там  Laughing

lena1, това за студентите, които не успяват да си намерят работа и  да придобият статут звучи странно предвид изобилието от стажантски програми и възможности като цяло, особено за завършили там. Тъй като нямам такива познати, нямам и наблюдения. Винаги ми се е струвало, че заминали студенти в САЩ, не се връщат след завършване и доста безпроблемно успяват да си легализират статута.

# 2 731
  • Down south
Цитат
Винаги ми се е струвало, че заминали студенти в САЩ, не се връщат след завършване и доста безпроблемно успяват да си легализират статута.
Проблемно е и то много или поне това показват моите наблюдения.
 Ако сключат брак, тогава нещата са лесни и бързи, в противен случай процедурата е скъпа и малко тромава. Защо работодателите да се хващат на такова хора, когато е пълно със завършили местни студенти, които не костват подобни разправии, адвокати и средства.
Ако някой е много ценен кадър, разбираемо, но не е масово.

# 2 732
  • Scotland
Именно липсата на тези 'скрити критерии' са причината Тръмп и компания да искат точкова система. В нея те ще са явни и ще ги ИМА, за разлика от лотарията, в която печели всеки, и такъв, от който Америка има нужда, и такъв дето бързо ще се върне Wink Чиста лотария си е. Надявайте се на късмет Simple Smile

# 2 733

lena1, това за студентите, които не успяват да си намерят работа и  да придобият статут звучи странно предвид изобилието от стажантски програми и възможности като цяло, особено за завършили там. Тъй като нямам такива познати, нямам и наблюдения. Винаги ми се е струвало, че заминали студенти в САЩ, не се връщат след завършване и доста безпроблемно успяват да си легализират статута.
Само че стаж или начално ниво работа не водят до получаване на статут. Такъв може да се получи след одобрена петиция, подадена от работодател. Хубавото е, че възрастта предполага намиране на партньор и сключване на брак, та за част от тях проблемът отпада.

# 2 734

В тази връзка аз имам съмнения, че в лотарията има "вътрешни/скрити" критерии, на базата на които се теглят определен процент хора, т.е. има нещо като квота спрямо различните демографски данни - степен на образование, възраст, има/няма брак. И не знам защо, но съм останала с впечатление, че сключилите брак сякаш печелят повече от тези, които са сами.

Само за статистиката. Когато ме изтеглиха не бях омъжена. Подписахме след това.
А за това кой до колко му пука за лотарията. Аз хич не исках да заминавам. Не исках и да чуя, но мм настоя да подадем и аз бях поти сигурна, че именно защото не искам ще ме изберат и така и стане. Още на втората година. Simple Smile

# 2 735
Daylily, lena1, благодаря за разясненията. Аз бях с други впечатления, най - вече, защото по времето, когато бях студентка, участието в бригади беше много популярно и доста хора оставаха като записваха колеж. Знам за случаи на успешна промяна на статут от бригадир - колежанин - работа и хората, които останаха, са си в САЩ все още, напълно легални. Не поддържам контакт с тях и не знам какви стъпки са минавали навремето, но знам, че останаха легално и сякаш без големи разправии. Срещала съм и участници в бригади, на които работодателите им са им казвали, че ще им помогнат за виза, но те са предпочели да се върнат.

За младежи, заминали директно да учат, нямам наблюдения, но си мислех, че процесът ще е сходен, като при хората, останали след бригада. Явно всичко е до добро стечение на обстоятелствата.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 22:47 от Deya 2

# 2 736
  • Down south
Цитат
Знам за случаи на успешна промяна на статут от бригадир - колежанин - работа и хората, които останаха, са си в САЩ все още, напълно легални
Ако ставаше толкова лесно, нямаше да има толкова нелегални младежи, изостанали от бригади, чудейки се какви да ги вършат, още повече сега.
Дъщерята на познати  остана след бригада в увеселителен парк, въпреки всичките мои и на други познати уверения, че няма да е лесно. Успя да смени визата на студентска, учи английски в евтин колеж. Има големи рестрикции, може да работи само 20 часа седмично на територията на колежа, но няма свободни позиции. Работи нелегално на черно и трепери да не я хванат, защото могат да и прекъснат визата. На практика тук е все още легално. Търси да сключи фиктивен брак, защото визата ще изтече, а времето минава. Фиктивен брак струвал около $50 К  Rolling Eyes преди беше "само" $20 К.
Просто един случай, а такива като него има  хиляди, по-скоро тези, които ти споменаваш за единици.
Цитат
Срещала съм и участници в бригади, на които работодателите им са им казвали, че ще им помогнат за виза, но те са предпочели да се върнат.
Да им помогнат за каква виза?

# 2 737
Заинтригувах се от зададен въпрос във форума all.bg, та да попитам и вас. Става въпрос за кандидатствали със стари снимки и после изтеглени. Може ли поради тази причина да бъдат дисквалифицирани на интервюто? Или дисквалифицирането е само още преди изтеглянето?

# 2 738
На интервюто няма да те дисквалифицират че си участвал със стара снимка. Биха го направили ако нещо си излъгал или скрил при попълването на ДС260.

# 2 739
Цитат
Срещала съм и участници в бригади, на които работодателите им са им казвали, че ще им помогнат за виза, но те са предпочели да се върнат.
Да им помогнат за каква виза?

Не знам точно, но предполагам, че става въпрос за работна, от тези за нискоквалифицираната работа, тъй като говорим за бригади. Или просто за някакво съдействие, ако съответното лице реши да остане. Не искам да оставям впечатление, че това е масов случай едва ли не, това също предполагам се отнася за единици, но се е случвало.

# 2 740
Заинтригувах се от зададен въпрос във форума all.bg, та да попитам и вас. Става въпрос за кандидатствали със стари снимки и после изтеглени. Може ли поради тази причина да бъдат дисквалифицирани на интервюто? Или дисквалифицирането е само още преди изтеглянето?
Тук в темата има изтеглени със стари снимки и вече зад океана.
Други умни въпроси от Ал.бг?

# 2 741
  • София
Момичета и мочета,как става спонсорството за работа?Какви са срокове за обработка на документите?
Много неща съм чела,но все противоречиви.
Четох че било по лесно с работна виза в Америка от колкото в Канада /може би заради изпита по език/.......

# 2 742

Това за старите снимги го е имало винаги. Въпроса там е малко по особен, че снимката освен, че е стара е била използвана и за DV2017, а някъде пишело следното - Submitting the same photograph that was submitted with last year’s entry (DV-2017) will result in disqualification. Та за това има драми и мислят, че ще бъдат дисквалифицирани по време на интервюто. Така и предполагали по разни чужди форуми... Grinning Simple Smile

# 2 743
  • при моите любими
Малко по-напред беше обсъждано темата за подаване на петиция и туристическа виза. Аз и преди време съм писала. Моя близка са в такава ситуация и нямат проблеми. Нейните родители живеят зад океана 15 години вече. Преди 7 са подали петиция за нея и семейството и (тя има 2 малки деца). Процедурата е много бавна и според нея би имало резултат чак след 3-5 години. Междувременно цялото семейство имат туристически визи и всяка година ходят до Америка за месец-два. Първоначално са им давали едногодишни визи, а след това са получили и 10 годишна. На едното детенце, миналата година подновяваха визата. Нямат никакъв проблем, независимо, че имат подадени документи и желания за жителство там.

# 2 744

Това за старите снимги го е имало винаги. Въпроса там е малко по особен, че снимката освен, че е стара е била използвана и за DV2017, а някъде пишело следното - Submitting the same photograph that was submitted with last year’s entry (DV-2017) will result in disqualification. Та за това има драми и мислят, че ще бъдат дисквалифицирани по време на интервюто. Така и предполагали по разни чужди форуми... Grinning Simple Smile
Мисля че Кремито беше със стари снимки и я изтеглиха, отдавна са в Тексас. По миналата година пак имаше потребителка която беше ползвала снимка от предходна година и каза,  че са я изтеглили. Не мисля че се стига до интервю и отказват виза заради снимка.

Общи условия

Активация на акаунт