Лотария "Зелена карта" 2018

• 347 216
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 2 745
  • Варна
Никак не е толкова лесно да останеш след бригада законно.При сестра ми стана така - 2 лета беше на бригади, след 2-рата остана и записа колеж, тази година го завърши и има право на стаж около 1г. доколкото тя ми обясни и с него се ползва статут на студ. виза.Но по стечение на обстоятелствата я изтеглиха този май няколко дни преди да се дипломира и сега чака интервю.Ако не бяха я изтеглили, щеше да си намери къде да кара този стаж по специалността и за после не знам.Може би щеше да търси вариант за работна виза.Неин познат българин пък се ожени, за да може да остане легално, доста пари му излезе, но той нямаше и вариант, беше и прекъснал следването си.

За снимките, нали миналата година като подавахме излезе критерият да не се участва вече със стари/ ползвани/ снимки от предни години.Аз не посмях и си направихме с ММ нови.И на детето де, ама те децата с всяка една година се изменят, особено ако пък са малки.

За тур. виза, на майка ми сега като ходи до Щатите ѝ дадоха само 1 година, защото посещението ѝ беше с покана за дипломирането на сестра ми.Живот и здраве февруари ще ѝ изтече визата, но тогава вече сестра ми би трябвало да е взела зел. карта вече и смятаме майка ми да подаде пак за тур. виза, ако е възможно да не я разкарват за интервю ще е добре.Надяваме се вече да ѝ дадат 10 годишна, че да може да ходи на гости.

# 2 746
здравейте! Знам, че с моето включване ще събудя порицание, но понякога е неизбежно. Бях забравила да проверя резултатите тази година, понеже играем вече 6 години безуспешно. И О шок и ужас - мъжът ми е изтеглен.... В момента живеем в Германия и сме в очакване на второто си дете. Устроили сме се добре тук, но ме гложди ужасно мисълта, че птичката ни кацна сега на рамото и не искам да я изпусна. Имаме близки роднини в Чикаго и приятели с Сан Франциско, които биха помогнали с каквото е необходимо. Въпросът ми е има ли го варианта при евентуално получаване на визи за цялото семейство да влезем в Щатите за известно време и после да се върнем в Германия без да губим правото си да живеем в Америка?

# 2 747
  • Сф
Да, може. Поне 6мес в година , обаче, трябва да прекарвате там, за да не загубите картите.

# 2 748
Да, може. Поне 6мес в година , обаче, трябва да прекарвате там, за да не загубите картите.

Може ли някакъв линк, който да води към тази информация?

Мисля, че това не е вярно. Толкова трябва да прекарват там, ако ще се борят за гражданство. Зелената карта може да се поддържа и с 1 ден в САЩ. Отделен е въпроса дали си струват сумите плащани за билети и други неща при този престой. И няма гаранция, че на второто такова влизане няма да те спре имиграционния и да ти отнемат картата, той не може и няма право да я отнеме, но пък за това може да те пратят на съд и там да ти я вземат и да те върнат.
Такива неща съм прочел, не знам колко е вярно. За това искам и нещо официално за тия 6 месеца престой. Simple Smile

# 2 749
  • offshore & overseas
Това за 6 м. престой не е вярно, важно е да няма прекъсване над 1 година. Демек, трябва да се пътува „до Чикаго и назад“ всяка година, което ми се вижда пълен ъпсурт, освен ако нямате собствен самолет.

# 2 750
  • Сф
Добре, не споря, така знам, явно съм недоразбрала. Извинявам се за подвеждането.

# 2 751
  • Down south
Това за 6 м. престой не е вярно, важно е да няма прекъсване над 1 година. Демек, трябва да се пътува „до Чикаго и назад“ всяка година, което ми се вижда пълен ъпсурт, освен ако нямате собствен самолет.
Напротив, информацията на Мартин е съвсем вярна. Обяснил го е доста точно.
 А твоята "информация" с тази 1 година от къде я черпиш?
 Може ли линк.

# 2 752
здравейте! Знам, че с моето включване ще събудя порицание, но понякога е неизбежно. Бях забравила да проверя резултатите тази година, понеже играем вече 6 години безуспешно. И О шок и ужас - мъжът ми е изтеглен.... В момента живеем в Германия и сме в очакване на второто си дете. Устроили сме се добре тук, но ме гложди ужасно мисълта, че птичката ни кацна сега на рамото и не искам да я изпусна. Имаме близки роднини в Чикаго и приятели с Сан Франциско, които биха помогнали с каквото е необходимо. Въпросът ми е има ли го варианта при евентуално получаване на визи за цялото семейство да влезем в Щатите за известно време и после да се върнем в Германия без да губим правото си да живеем в Америка?
Първо честито!
След еуфорията, хубаво помислете, прочетете всичко във Ал.бг по вашия казус. Гледайте да не закъснеете със сроковете. Имайте в предвид, че да се устроите в САЩ както сте се устроили в Германия ще ви отнеме години, хубаво си изчислете и финансовата част на цялото начинание. И както се казва който не рискува, не печели, така че малко е на хазарт при вас. Peace

# 2 753
  • Sunshine state
Обмислете какво ще правите и действайте. Както и Лъки е казала, ще отнеме години да се устроите и тук, а в началото финансовата част не е за подценяване. Вие си знаете ситуацията най-добре - дали ви харесва в Германия, искате ли промяна и т.н. С бебе ще ви е още по-трудно, но не и невъзможно. Това с пътуването с цел поддържане на зелените карти е голяма хамалогия, освен ако планът ви не е да ги активирате, да се върнете в Германия за да си дооправите нещата и да заминете за САЩ за постоянно. При всички случаи ви пожелавам успех! Особено ако имате приятели в САЩ, които да ви помогнат, аз на ваше място не бих се замисляла.

# 2 754
За да се поддържа зелена карта е необходимо да се демонстрира, че живеете постоянно в САЩ. Ако не прекарвате минимум 180 дни в годината в страната (легалният праг за плащане на данъци като постоянно пребиваващ), не работите там, нямате постоянен адрес в страната (собствено или наето жилище), зелената карта може да ви се отнеме по всяко време по усмотрение на USCIS или Border Control. Ако ще излизате от страната за повече от година, но искате да запазите зелените си карти, трябва първо да получите re-entry permit. Във всеки случай, това с по един ден в годината или когато ви скимне да влизате в страната за колкото си искате, не е вярно:

Does travel outside the United States affect my permanent resident status?
Скрит текст:
Permanent residents are free to travel outside the United States, and temporary or brief travel usually does not affect your permanent resident status. If it is determined, however, that you did not intend to make the United States your permanent home, you will be found to have abandoned your permanent resident status.  A general guide used is whether you have been absent from the United States for more than a year. Abandonment may be found to occur in trips of less than a year where it is believed you did not intend to make the United States your permanent residence.  While brief trips abroad generally are not problematic, the officer may consider criteria such as whether your intention was to visit abroad only temporarily, whether you maintained U.S. family and community ties, maintained U.S employment, filed U.S. income taxes as a resident, or otherwise established your intention to return to the United States as your permanent home. Other factors that may be considered include whether you maintained a U.S. mailing address, kept U.S. bank accounts and a valid U.S. driver’s license, own property or run a business in the United States, or any other evidence that supports the temporary nature of your absence.

Това няма нищо общо с кандидатстването за жителство. Зелена карта се губи, не си правете илюзии.

# 2 755
Разбира се, че се губи, аз не казвам обратното. Но със сигурност* ще може да се активират, да се прибереш и до една година да се върнеш - ама що, ами щото трябваше да си оправя нещата в  държавата, в която съм живял до момента. От там нататък е Божа работа, кога ще решат, че ползвате ЗК като туристическа виза и ще я отнемат.

* - според мен. Grinning Simple Smile

# 2 756
Мартин, сподели как си ти. Настани ли се, къде си, намери ли работа, как се чувстваш?

# 2 757
Да, Марто разкажи! Само Пупитка разказва.

# 2 758
  • Scotland
SmileySmileySmileyАйдеее, Марто, в изповедалнята Smiling Imp

# 2 759
Разбира се, че се губи, аз не казвам обратното. Но със сигурност* ще може да се активират, да се прибереш и до една година да се върнеш
* - според мен. Grinning Simple Smile

Кой да се активира? Ако загубиш зелена карта, тя след това не се "активира". Минава се цялата процедура наново, като съответно трябва да имаш причина да получиш нова зелена карта.

Твърдите (ти и Дейлили), че "зелена карта може да се поддържа и с един ден престой". Не, не може. Това е опасно подвеждаща информация. Да, ако се прибереш до една година, тоест не си бил извън САЩ повече от година, тогава е малко вероятно да ти бъде отнета, но не и невъзможно, в зависимост от останалите фактори. Престой в страната 180 дни (тоест 6 месеца) за календарна година и съответно плащане на федерални данъци е от най-критичните фактори, точно както казва Мираж. Намиране на работа, установяване на адрес, вадене на ССН и местни документи и т.н., това не виждам как ще им отнеме по-малко от шест месеца в началото.

Имаш време да ги разучиш тези неща. Обикновено се започва с официалната правителствена информация, обаче, не с Алл.Бг. Дадох ти я, прочети си я.

Общи условия

Активация на акаунт