Седмокласници - есенно, начална

• 59 686
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
chibi, че то е така сега... Thinking

# 286
  • Пловдив

Не е така. В ЕГ се удвояват резултатите от НВО по МАТ и БЕЛ.  Peace

# 287
  • Пловдив
Аз щот гледам за МГ, там е така. За ЕГ не съм се интересувала...Simple Smile

# 288
  • гр. София
chibi, и аз точно като теб размишлявам над балообразуването и оценките от НВО  Thinking
velina_v, искрено БЛАГОДАРЯ и на теб за добрите думи  bouquet

# 289
Миналата година поне връщаха входните нива вкъщи за подпис, виждах грешките. Досега от пет върнати нито едно не съм виждала-дават го за минута да си види детето резултата и си ги прибират. Изводи за грешките трябва да си правим сами.
Относно кандидатстването. Досега усилията и курсовете на децата бяха съсредоточени в бел и математика.
НВО по английски какво се явява - като балообразуваща оценка за влизане в езикова гимназия или просто текуща оценка каквито досега например бяха нво по химия и биология.

И какво последно се реши - нво по английски по желание ли ще е или не?

Защото ако оценката по английски има състезателен елемент не трябва за това да се научава в последния момент. Има деца учили в класове с разширено изучаване на език и други в обикновени у-ща. Силите няма да са равнопоставени и родителите сигурно трябва отново да се "бръкнат" -този път за школа и по английски.
А нали в 8 клас всеки език се започва да се учи отначало т.е. не би трябвало за влизане в такива класове да е балообразуваща оценката по английски от нво.

Т.е. приемат дете с оценката от нво по английски  в осми клас в паралелка с изучаване на немски език.

# 290
  • България, София
На нас на родителската среща ни казаха, че НВО по АЕ ще бъде задължително.

Съгласна съм, че научаваме в последния момент. Моето дете се справя добре по АЕ, но не е в това въпросът  #2gunfire

# 291
При нас телефони не се събират. На моето постоянно му говоря, че телефон в час не се ползва. Че излага себе си и мен с това, но въпреки всичко съм виждала изпратени СМС-и когато е бил втора смяна последните часове.

Мама Mimi, много здраве и сбъднати мечти на рожденика.

# 292
  • гр. София
Мила didoni, БЛАГОДАРЯ ТИ за пожеланията  newsm51
velina_v, и на нас на РС ни казаха, че НВО по АЕ ще бъде задължително. Не мисля обаче, че с оценката по АЕ от НВО ще може да се приемат учениците в училищата...

# 293
питам, защото някъде по-назад в темите беше цитиран законопроект, където пишеше и по желание явяване по чужд език. Т.е. не се разбира нво по език каква тежест ще има.

При такива драстични промени за този набор според мен министерството трябва да притисне гимназиите да си оформят и публикуват критериите на по ранен етап-примерно до края на ноември и да ги обобщи и публикува на сайта на министерството. Правят се експерименти, но поне да се изясняват навреме и как ще отразят тези експерименти.

# 294
  • България, София
viola2003 , подкрепям предложението ти.

Mama Mimi, аз също не мисля, че с тази оценка ще се кандидатства, но все пак въпросът е принципен.
Знае си се предварително за НВО по математика и БЕЛ, съответно децата си се готвят за това. 

# 295
питам, защото някъде по-назад в темите беше цитиран законопроект, където пишеше и по желание явяване по чужд език. Т.е. не се разбира нво по език каква тежест ще има.
Ако е по желание, никаква. Ако е задължително, на текуща оценка.
Не е законопроект. Действаща наредба на министъра е. Просто така са оплескали нещата с това бързане, че е трудно да се разбере коя част за кой набор и в каква степен е в сила.

# 296

Не е така. В ЕГ се удвояват резултатите от НВО по МАТ и БЕЛ.  Peace

Да. За местната Английска гимназия гледах, че са се удвоявали и двата резултата.
А за оценката по първи чужд език евентуално да се взема тази от дипломата за основно образование.
Не би трябвало да може от НВО, защото то е по желание.

# 297
  • Русе
57 нови отговори  Shocked Викам си: "пак са оплескали нещо в Министерството" а то...били сте бъбриви днес  Hug

Жив и здрав да е ММ на мама Мими.
Добре дошла и на новото наборче с интересно име.  Hug
Не знам как се процедира с тел. при моето. Обаче ако разбера че в час го ползва, лично ще му го строша  Crossing Arms
НВО по чужд език е задължителна. Поне така каза нашата класна а тя е по АЕ.

У нас пък  "сме" правили ВН само по руски и физика  newsm78 или май беше география  newsm78 3 и 4, други оценки няма, не е изпитван, не е правил ВН... идилия...
Обаче вчера сутринта стана крив и мърмореше че се бил провалил, за нищо не ставал и прочие черногледство. Хормонът ли го тресна, наистина ли има нещо скрито-покрито  newsm78  Thinking Чакам го да се върне от БЕЛ и ще го заклещя в ъгъла.

# 298
  • Русе
 Ели, при нас правиха по химия миналата седмица. Правиха по някое време и по история. По математика, английски ,биология и бел.
  Още чакаме историята и химията. Почти всичко му е петици на Светослав, дет всичко било уж супер лесно. Шестица само по биология и две четворки по география и физика.

# 299
Привет, днес ме изненада с 6 по математика, на изпитване Crazy а дано все така да е.
Иначе при нас почват вече редовните контролни, редовното изпитване по всичко.
Телефони не се взимат, че даже и някакви тонколонки носели и озвучавали в междучасието. Какафония.
Нямам никаква яснота за АЕ, родителската тепърва предстои. На тях в клас им казали, че още не е решено.

Общи условия

Активация на акаунт