Седмокласници - есенно, начална

• 59 597
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
За НПМГ има ли вече яснота какво се случва след влизане в сила на новия закон? Разбрах, че гимназията вече няма да има прием с вътрешни изпити, а приемът ще е както в СМГ с утроената оценка от НВО по Мат .

Ха сега, ново двайсе! А какво се случва с профилите по Биология, Химия, Физика, където се държи изпит по профилиращия предмет  newsm78
Моето хлапе отново включи НПМГ химия и биология в списъка с желанията и живо се интересувам. Ако наистина има промяна, дано се разбере по-скоро.

# 376
За НПМГ има ли вече яснота какво се случва след влизане в сила на новия закон? Разбрах, че гимназията вече няма да има прием с вътрешни изпити, а приемът ще е както в СМГ с утроената оценка от НВО по Мат .

Ха сега, ново двайсе! А какво се случва с профилите по Биология, Химия, Физика, където се държи изпит по профилиращия предмет  newsm78
Моето хлапе отново включи НПМГ химия и биология в списъка с желанията и живо се интересувам. Ако наистина има промяна, дано се разбере по-скоро.
Твърдението ме заинтригува и мисля утре подробно да разгледам новите нормативни документи. Ако има промяна, тя ще засегне всички държавни профилирани гимназии, които в момента имат право на собствени изпити. На първо четене не видях това да е още в сила, но може да съм пропуснала нещо, тъй като е късно и съм изморена. Утре сутрин ще гледам да чета бавно и внимателно.

# 377
  • София
Твърдението ме заинтригува и мисля утре подробно да разгледам новите нормативни документи. Ако има промяна, тя ще засегне всички държавни профилирани гимназии, които в момента имат право на собствени изпити. На първо четене не видях това да е още в сила, но може да съм пропуснала нещо, тъй като е късно и съм изморена. Утре сутрин ще гледам да чета бавно и внимателно.

Дидева ще чакам твоето проучване  Peace . Аз гледах наредба 11,  и в параграф 3 изрично пише, че НПМГ имат право сами да определят реда за прием. Но пък нямам представа дали вече няма нови нормативни документи, които да регламентират приема.

# 378
Аз гледах наредба 11,  и в параграф 3 изрично пише, че НПМГ имат право сами да определят реда за прием. Но пък нямам представа дали вече няма нови нормативни документи, които да регламентират приема.
Има. Наредбата за организация на училищните дейности отменя наредба 11. В закона също има нови моменти. Не ме засяга пряко, но ми стана интересно, тъй като и в Габрово имаме държавно училище с вътрешен изпит- Националната Априловска гимназия. Дано утре да имам повече време да проуча нещата. Ще е много жалко, ако отменят това право на държавните училища. Ще убият част от уникалната им атмосфера.

# 379
Госпожата по МАТ на нашите им е казала, че тази година ще им дава много повече контролни по 5 -10 минути.  Hug

# 380
  • гр. София
Добро утро, майчета  newsm03
Влизам за кратичко, за да Ви пожелая успешен и усмихнат ден love001
Вчера нашият клас за 20 мин е правил контролно по МАТ върху формулите за съкратено умножение, та ще видим и там как се е представила нашата седмокласничка  newsm78
Днес - входно ниво по информатика...

# 381
Здравейте,
И аз силно се интересувм от НПМГ, моят син много си хареса гимназията миналата година на представянето на училищата.
В класа му има деца, които ще кандидатстват там и вече са на курсове по биология в самото училище.
И аз ще чакам Дидева да разнищи въпроса, че тя е професионалист.

# 382
Emonaem,а помниш ли кога се проведе тази среща на представянето на училищата?

# 383
Нашите днес може би ще правят входно по физика.  newsm78
Според младежът ще е другата седмица, а слухове бродят, че може и да е днес.  Mr. Green
 По ИТ не знам дали вече са правили.  Rolling Eyes

# 384
Нашите входни приключиха мисля миналата седмица. Учудвам се, че още правите.
Утре е първото контролно по български език върху първи раздел: Езикът – общуване и текст. Някаква идея какво да му побутна да решава?

# 385
Още не съм ровила задълбочено, но в старата наредба и ТУЕС беше сред училищата с право самостоятелно да определят допълнителни условия и ред за приемане на ученици в съответното училище. В този смисъл и те ще бъдат засегнати от подобна промяна.

# 386
Emonaem,а помниш ли кога се проведе тази среща на представянето на училищата?
В края на април, ето линк от миналата година:
http://www.22sou.com/Article?id=49

# 387
По ИТ има 6 на входното. Единствен бил. Но по БЕЛ донесе 5. На преразказа е с 5,50, а на въпросите с 4,50.  Не, че е лошо, но такива грешки допуснал на въпросите, че ... не мога да разбера къде е блял. Имам чувство, че произволно е заграждал отговорите. Неща от рода, че деепричастието за него не било причастие. Или пък, че изречението "Широко е" било безглаголно.
И разбира се каза, че аз съм виновна, защото съм го карала да решава задачи. Българския съм го била оставила на заден план. Но той бил доволен. Защото не очаквал преразказа да му е с 6.
Преди малко се чухме - учел "На прощаване". Когато цяло лято го карах да го направи, на него му се струваше шега тази работа.

# 388
Може и да е странно, но още не са приключили с входните нива.  newsm78
Не съм питала моят за подробности, но най-вероятно на частта литература на входно по БЕЛ се е представил със сигурност по-добре.
мама на двама, браво на младежа.

Последна редакция: чт, 13 окт 2016, 12:04 от chibi

# 389
Днес са им показали входните по физика и са ги прибрали .Има 5.
Скрит текст:
прати ми снимки,слагам ги ако някой успее да разчете и са от помощ        

Общи условия

Активация на акаунт