Първокласници 2016/2017 уч. г. - тема 4

• 68 772
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • на Мелмак
Да си похваля гаржето - най-накрая има Браво за писане  Grinning
Много е доволен и горд от себе си, вдига ръка, взима участие и аз вече съм доволна. Много се старае, получава похвали и вече е горд от себе си.
С математиката се справя също добре.
В класа му дисциплината не е на нужното ниво и госпожата се оплаква от бавно напредване. Има деца, които стават, разхождат се, говорят си, без да зачитат госпожата.

# 496
А пък моя син се записал за състезание по математика Simple Smile Много му се ходило. Във вторник ще звънна на госпожата за повече информация Simple Smile

# 497
Моята дъщеря трета седмица се прибира с грамота "Първокласник на седмицата" Heart Eyes
Учителката си има нейн начин за стимулиране на децата, който на мен много ми допада. В един момент детето започна да се стреми да пише старателно и да внимава именно заради грамотата.

# 498
  • София
Здравейте,

само да докладвам за прословутите пирамиди от миналата седмица. Оказа се, че при втората има печатна грешка, а ние се мъчихме 3 дена. ooooh! Laughing Отделно имаше още една задача с печатна грешка, която така и не можахме да решим, ама как да предположи човек, че е ще има толкова грешки?!

# 499
Здравейте,

само да докладвам за прословутите пирамиди от миналата седмица. Оказа се, че при втората има печатна грешка, а ние се мъчихме 3 дена. ooooh! Laughing Отделно имаше още една задача с печатна грешка, която така и не можахме да решим, ама как да предположи човек, че е ще има толкова грешки?!
Ами те децата от темата ти го казаха. Ама ти отличничка да бъдеш Simple Smile

# 500
  • София
Здравейте,

Ами те децата от темата ти го казаха. Ама ти отличничка да бъдеш Simple Smile
То и моето викаше, че има грешка, ама аз "не и не". Laughing На една страница намерихме 2 грешки, някак невероятно ми се стори. Blush

# 501
Моята дъщеря трета седмица се прибира с грамота "Първокласник на седмицата" Heart Eyes
Учителката си има нейн начин за стимулиране на децата, който на мен много ми допада. В един момент детето започна да се стреми да пише старателно и да внимава именно заради грамотата.

Доста погрешен метод според мен. Идеята е детето да се стреми да учи за знания и да осъзнае, че те ще са му нужни и полезни за цял живот. Аз поне не бих искала моето дете да се старае и да учи за грамоти и по-нататък за оценки.... А децата, които не са получили грамота, примерно защото колкото и да се стараят,  все още им е трудно? Сигурно чувството не е никак приятно. Но това е, в системата са и трябва да свикват вече...

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 12:34 от RainFlower

# 502
И при нас са раздавали такива грамоти.
Аз лично не харесвам оценяванто с птички, пчелички и награди.
Но какво да се прави, всеки учител си има навици.

# 503

Доста погрешен метод според мен. Идеята е детето да се стреми да учи за знания и да осъзнае, че те ще са му нужни и полезни за цял живот. Аз поне не бих искала моето дете да се старае и да учи за грамоти и по-нататък за оценки.... А децата, които не са получили грамота, примерно защото колкото и да се стараят,  все още им е трудно? Сигурно чувството не е никак приятно. Но това е, в системата са и трябва да свикват вече...

За мен пък не е грешно! Напротив стимул е за моята дъщеря. Всеки има различни виждания за възпитанието и обучението на детето си. Очевидно моите и твоите не съвпадат, в което няма нищо лошо. Както и да е...
Тези, които нямат грамоти, имат похвала, но дете без листче не остава.  Peace

# 504
  • около Варна
Всеки човек и малък, и голям, обича да получава награда за труда и старанието си. Нищо лошо не виждам в похвалките и печатите, напротив. Финансовият стимул за учениците, който практикуват някои родители, вече не го разбирам.

# 505

Само при комунизЪма се е работило и учело без да оценяват труда ти достойно и адекватно. Мисля, че мина това време и трябва да осъзнаем, че ние хората сме различни и кой както се потруди, такава награда и ще получи. При нас също слагат печати и според мен е ммного добре, че учителката използва този подход. И без това махнаха оценките при малките, вкараха децата със СОП в класовете и айде сега всички ще станат "ВСЕСТРАННО РАЗВИТИ ЛИЧНОСТИ". Децата имат нужда от похвали, за да осъзнаят защо и как се трудят. А според мен даването на похвалки, награди, печати и др. подобни с изработването си отежняват работата на даскалите и е похвално, че те мислят за психиката на НАШИТЕ деца, а не за собственото си спокойствие. Ама за нас угод няма.

# 506
Друг е въпросът, че достойното и адекватно оценяване е доста субективно понятие и не винаги е критерий за резултати.

# 507

.........
И без това махнаха оценките при малките, вкараха децата със СОП в класовете и айде сега всички ще станат "ВСЕСТРАННО РАЗВИТИ ЛИЧНОСТИ".

Не разбрах какво общо имат децата със СОП? И това вкараха звучи грубо, такива деца винаги е имало...къде трябва да ги "изкарат" според вас newsm78

Всеки човек и малък, и голям, обича да получава награда за труда и старанието си. Нищо лошо не виждам в похвалките и печатите, напротив. Финансовият стимул за учениците, който практикуват някои родители, вече не го разбирам.

Абсолютно съм съгласна  Peace.
И според мен няма дете на тази възраст което да е съзряло за идеята- Ще уча защото трябва да получа знания , то е важно за мен и т.н.  Crazy .

# 508
Поставянето на някаква стабилна летва като критерий за оценяване, е погрешно. Особено при писането. Много по-динамично си представям нещата аз. Затова и не съм педагог, де. Не приемам рамките за норма. Мнение на майка на отличничка. Ползата от оценяването в този му вид виждам в това, че има желание да работи, въпреки че не се затруднява и може да полегне на временното си преждевременно ментално развитие. Мотивирана е да учи и ми е ок, защото може да реши творчески да си скучае. Виждам, че учителката огражда хубавите неща и подчертава калпавите. От моята гледна точка е умерен вариант, но при деца, за които писането е трудно може би не е добре. ЗА тях е важно да бъде поощрено старанието им и да бъде забелязано дори най-дребното постижение. Пак казвам, че заради това може би е добре, че не съм сбъркала професията си и може би греша.  
Днес мислехме да "ходим за гъби", но ще минем през училището, защото на дребната й липсва и това, че и утре няма да учат, не й харесва.      

# 509
Моето определено не ходи с идеята да получава калинки, пчелички и т.н. Знае, че ходи там за да учи. Колко трябва да е съзряло детето за да осъзнае това?

Общи условия

Активация на акаунт