Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 895
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Магдена, благодаря ти отново за отговора:) Само последно нещо да те питам, от лятото до сега,времето в което сте ползвали барокамера ползвали ли сте пекс картинки или някакъв друг метод за стимулиране на говор и разбиране...

# 436
  • Пловдив
Не, само стандартни занимания с логопед и психолог.

# 437
    Привет!
   Идвам от темичките за хиперактивни деца, но имаме доста сходни проблеми, като вашите.

...дали на децата ви са изписвали Брейн Бустер??? Педиатъра ни каза ,че това било хубаво лекарство за концентрация и мозъчна активност...но трябвало психиатъра да ни го изпише  newsm78

Ние пихме от този сироп около 8 месеца и сме доволни относно ефекта спрямо концентрацията.Хомеопатичен е, по-скоро-хранителна добавка. Препоръча ни го психиатъра ни.От аптека струва около 42 лева, без рецепта.Сутрин и обед по 5 мл.Стига за един месец.Но детето става много хиперактивно от приема му.Затова го спряхме.
http://apteka.framar.bg/30007159/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BD- … 237-%D0%BC%D0%BB-

После пробвахме със "Ноопропил"-това вече е сериозно лекарство.Според килограмите на детето, психиатъра ни изписа по схема, чрез рецепта дози, приготвени от аптека за дозиране на лекарства...Десет дни го пихме...но не се получи.Детето стана агресивно, със преобладаващи фикс идеи, истерии.Бяхме подготвени, че няма да помогне, дори психиатъра предупреди, че може да се влошат нещата, но трябваше да опитаме.Искахме само лекарство за концентрация, но да се намали хиперактивността.Зависи от детето, при някои има добро развитие.
  Сега пие друга хранителна добавка за концентрация -"МОРЕПЛАВАТЕЛИ /ФОКУС ФОРМУЛА 235 MG X 60 КАПС. – ЕСТЕСТВЕН ПРОДУКТ ЗА ПАМЕТ И КОНЦЕНТРАЦИЯ ПРИ ДЕЦА".
https://revita.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1% … -za-detsa-235-mg/
Поне не е по-хиперактивен, по-спокоен е, за концентрацията не мога да кажа дали е по-добре.Пием го от 10 дни сутрин и обяд по една капсула.Трябва време за реален резултат.

Имам въпрос за ММС...не е ли прекалено опасен приема му за деца? Даже не смея да питам психиатъра ни...
http://www.blitz.bg/article/33030

Дано съм била поне малко полезна с останалата информация.

# 438
Точно тия дни коментирахме ММС, прочети предните постове. Общо взето да понижаваш хиперактивност и да повишаваш концетрация са две противоположни неща според мен. Аз може би бих давала 2 различни препарата. Например киндинорм за аткивността и нещо ноотропно за концентрацията.

# 439
  • София
Зависи, при нас брейн бустера понижи хиперактивността, и повиши концентрацията.
Уточнявам, че детето не е от спектъра.
Сега ще пробвам speak.

# 440
Този ММС го бистрим с години вече....

# 441
И малкия не е от спектъра,но виждам,че доста от форума са давали този сироп на децата си....Ще се консултирам с психиатъра за Брейн бустера....да видим какво ще ни каже

# 442
Рори72, сетих се за вас, как е твоят младеж, имате ли напредък с рехабилитацията  Hug
Магдена, в Пловдив ли ходихте на барокамера или в Пазарджик. Всъщност тя май отвори в Пловдив този месец, та сигурно не е тук де.
Иначе съм съгласна, че няма как да отсечеш дали ефекта е от конкретния метод/терапия. Особено, че понякога правим няколко неща наведнъж - подобряваме сън-бодърстване, диета, барокамера, TLP, логопед, психолог, Биофийдбек..терапии колкото искаш и когато ги прилагаме заедно няма как да кажем от кое идва ефекта - а понякога децата ни просто растат и за свое успокоение го отдаваме на дадено нещо. Дано продължавате с успеха!
Моят хубавец пък е в нова фаза, реве като Г*з с извинение при всяко слизане от колата - сутрин на градина, на село като ходим, вкъщи.. имам чувството, че иска нещо от колата - пускам го, казвам му да ми покаже, да го вземе, ама нъцки - само рев  ooooh! сега 2 дни му вадя радиото и го разнася с него като че ли е по-спокоен, да видим. Само на маймуни ни правят тези деца  Joy

# 443
Бюти, детето една вечер ми се разкрещя, че след като го боли не трябва да прави упражнения и аз нямам право да го карам. Тъкмо тогава и ре-ге беше писала, че всъщност е нормално като има болка да отказва да си я причинява сам и реших временно да го оставя на мира.
От тогава чакам с нетърпение безкрайната ваканция да свърши и волю неволю да стане от дивана. Вярно, че го освободиха от часовете по физическо защото му трябва друг вид гимнастика, но все пак престоя 4-5 часа в училище ще го принуди към някаква активност.
Изчакваме да минат ЯМР-и за да се насочат лекарите към диагноза и от там нататък към лечение. Дано да е обратимо въпреки обездвижването което сам си създава.
Като гледах снега навън и снимките по медиите от морската ни градина която прилича на зимен курорт ми стана мъчно, че хем е във ваканция, хем има невиждано за Бургас количество сняг, а той не може да му се радва, но за съжаление и снега не го мотивира.
Сега издирвам кънки от едно преди демокрацията - с 4 колела и каишка в която се мушка крака. Когато ходихме на физиотерапия с такава кънка му показаха как да си движи крака и му харесваше това упражнение - напред и назад с кънката от седнало положение. Ако намеря ще може докато седи на дивана да движи краката и може би ще започне да прави и други упражнения ако усети някакво подобрение.

# 444
  • Пловдив
Бюти, в Пловдив май още това лято работеше вече барокамерата, но ние ходим в Пазарджик. Аз работя там и макар че няма как в един и същ ден да съм на работа и да водя човека в Пз на камера - налага се да взимам отпуска, - ми е достатъчно удобно да минавам за половин-един час през службата да посвършвам нещо, защото винаги имам останало нещо недовършено (последния път обаче за малко го изпуснах човека от поглед и той счупи на една колежка калъфа на очилата  Embarassed). Реших да е в Пз заради по-дългото време, в което работи камерата там, т.е. един вид малко по-опитни са жените от персонала и малко по-проверена в "движение" би следвало да е апаратурата. Това за липсата на лекар и мен ме притесняваше, но се престраших. Минавало ми е през ума да пробваме някой път и една серия от десетина процедури в Стара Загора, за сравнение и разнообразие, но ще видим.

----
Твоят разбира ли добре реч?

# 445
Рори, дано намериш!
Магдена, според мен (а и специалистите) разбира повече отколкото показва. Въпросът е, че като реши се прави на теле в железница  ooooh! Иначе прости команди разбира. Сега например големият проблем е да го накараме да разбере, че вътре в мама има  живо бебе, защото само скача отгоре ми и се катери. Та постоянно му говорим и не дава признаци да разбира - същевременно обаче като ходи на логопед и един път логопедката ми вика: "Абе вземете да му направите на това дете едно братче/сестриче, че цяла сесия повтаря "бати", "бебе", "бати", "бебе".  Joy Та явно по негов си начин схваща нещата, но като поиска абсолютно умело отстрани ще се направи, че нищо не знае  Whistling

# 446
http://www.walshinstitute.org/uploads/1/7/9/9/17997321/taca_pres … ber_two_01_15.pdf - полезно и задълбочено четиво, за който се интересува от биохимия и аутизъм.

# 447
Здравейте момичета... Simple Smile Вчера ходихме до Пловдив и е готова заключителната психиатрична оценка на детето ми. Чрез  IQ тест се установи че малкия е с лека умствена изостаналост. Има 60 точки. Психиатъра ни обясни че детето ми е по биологична възраст на 4 но по развитие е на 2 години... Препоръча много работа с логопед и психолог,но на този логопед трябвало да му обясним че трябва да учи малкия на неща,като за 2 годишно дете ( части на тялото, посоки, цветове, да сортира по групи... Надявам с логопеда да ни разбере,но не мога да разбера защо настоява за невролог, като само от едно посещение веднага иска изследвания.... И също психиатъра ни каза че може да ползваме ТЕЛК... Но въобще не съм запозната с това. Моля някой да ме ориентира какво да правя... А роднините мрънкат че било диагноза за цял живот

# 448
Тина, за мен IQ тестовете при деца с аутизъм са пълна измишльотина, ама това може да си е мое мнение. Иначе досега не сте ли работили с логопед? Един добър специалист ще ги знае тези неща и няма да даде на детето задачи, които не може и да изисква да надскочи възрастта си. Иначе ТЕЛК-а обикновено го дават за 2-3 години, така че ако решиш в някакъв етап да го спреш никъде няма да пише, че детето ти е с ТЕЛК. Иначе състоянието си е до живот да, въпреки че може да се подобри значително и да се доближи до социално приемливо поведение. За Пловдив мога да ти препоръчам добър логопед на лично, ако искаш пиши.

# 449
При малкия не е аутизъм... Това го определи психиатъра и детската психоложка....А е умствено изоставане в лека форма... Ако имах възможност щях всяка седмица да пътувам до друг град за да се занимава логопед с него. Затова търся от Габрово, където живеем. Намерих тази за която споменах в предния си пост... Но ми омръзна все да искат диагнози и консултации,като не са работили с детето

Общи условия

Активация на акаунт