Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 784
  • 770
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Кари,значи да не търся fish oil да пише на опаковката, a krill oil,тъй като е по добрия вариант. Благодаря ти още веднъж!
Щом си в чужбина, може да поръчаш ето тези са много добри:
http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/holland-barrett-re … il-500mg-60034627
Иначе има много фирми, които предлагат тази добавка. И гледай да са от 300 мг, ако са повече, понеже сте по-малки, трябва да делиш ампулата, а тя мирише ужасно. Или ако е от 500 давай през ден.
А иначе, ако харесаш на друга фирма, трябва да пише само krill oil, а не например omega&krill.
 Peace

# 46
Момичета здравейте!!! Инетересува ме някой наскоро който е правил обследване в св Никола как стоят нещата там,стои ли се в болницата и колко време продължава това обследване? Търсех по назад в темите за информация,но почти нищо не намерих. (или явно не знам как) много моля за информация  Hug Hug

# 47
Karie, благодаря! Ще търся в течно състояние да давам на сина ми, така на таблетки няма как да стане поне за сега. Не може да приема по този начин лекарства, та и с krill oil сигутно ще е така...

# 48
Кари съвсем точно. Ава ( ...Гпп ) работихме със специалния педагог. Общо взето натискане по всички посоки и направления.   Комплексо вървят нещата. Градината контакта с деца също помогна.... от добавките освен ноотропила което е лекарство Давах ескимо кидс. Ужасен вкус,  в една лъжица сипвах ескимо и в средата домашен сироп от бъз да прибие мазното....

# 49
_re_ge, а защо не капсули Ескимо кидс? Аааа, сигурно не могат да ги гълтат  Peace

Моята дъщеря ги пиеше като малка без проблем.

Който проявява интерес към нови методики за възпитание и обучение  Simple Smile

http://tkdspartak.com/wp-content/uploads/2016/02/%D0%9D%D0%B0-%D … 1%D0%BD%D0%BE.pdf

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 10:53 от Кливия

# 50
Правилно, гълтането на хапчета беше съпроводено с последващо повръщане..

# 51
Привет! Насочиха ни да работим по системата TEACCH - treatment and education of autistic related comunication handicapped children.

Някой знае ли това на български как точно се превежда? В смисъл коя е тази система?

# 52
Момичета здравейте!!! Инетересува ме някой наскоро който е правил обследване в св Никола как стоят нещата там,стои ли се в болницата и колко време продължава това обследване? Търсех по назад в темите за информация,но почти нищо не намерих. (или явно не знам как) много моля за информация  Hug Hug
Ние скоро правихме обследване, но то беше за реоценка, а не първично. За реоценка бързо минават нещата на практика - но по документи е по-дълъг периода. Стои се 2-3дни, като хоспитализацията ни не беше в самата болница. Бяхме си на хотел в близост. Ако имате роднини или приятели може и там. Но имаше в същото време в самата клиника деца с родители - може би на място ще ви кажат как ще сте вие. Сега не знам как е за първоначално обследване, но преди години си беше за период от една седмица посещения /реални/ на логопед и психолог

# 53
Здравейте, искам да попитам как може да се отиде за първично обследване - с направление или може и човек да си плати и колко време се чака?

# 54
Ами първо се обаждате в клиниката да Ви запишат час за първичен преглед. Като уточните ден и час си вземате от ЛЛ направление за психиатър /детски/. Предполагам, че и без направление ще можете да отидете, но за цени за преглед не знам какви са - може да попитате в тел.разговор. След първичния преглед ако има нужда от допълнително обследване ще ви запишат отново ден и час за хоспитализация. В този случай си вземате от личния лекар направление за хоспитализация  Peace

# 55
  • София
Аз водих моя син тази година в Св. Никола за първично обследване. Първо се обадих да запиша час през януари,казаха да звънна накрая на февруари за час че нямало ,когато се обадих от там ми дадоха час за първичен преглед при психиатър на 17. 03,тогава носих и направление номер 3 с код 38 ( питах и за частен преглед ,но ми отговориха че приемали само с направления понеже са много натоварени и нямало свободни специалисти за частен преглед ). След това ми пратиха имейл да отидем на още един преглед този път без направление при клиничен психолог на 05. април. След това ми дадох талон и ми казаха да чакам нов имейл за дата на прием в болницата ,като ми обясниха че няма да лежим там ,но се носи направление за хоспитализация за да си получат парите по касата ( направление номер 7,диагноза Z 03)  Е датата беше 05. 08. имахме общо 6 посещение срещи с психиатър, 3 с психолог,среща с група с друго дете и лична консултация с родителите,епикризата ми дадоха 24 08 на последната среща. Та доста се проточи но при всеки е различно според конкретния случай,излязоха с диагноза Растройство на психичното развитие-неуточнено,но ми казаха че има доста аутистични черти,ако някой друг тук има подобна диагноза ще се радвам да обменим информация и опит,аз сега се чудя какво да правя и къде да водя детето ,казаха ми че е добре да посещава детски психолог,но къде да го търся не знам. Извините за дългия пост но се надявам да съм била полезна.

# 56
Вчера срещнах моя позната, която има дете с тежка умствена изостаналост и тя е запозната с моя случай. Като й нахвърлих сегашното състояние към 4.5 години, тя каза, че може и да се касае за лека умствена изостаналост, а не за аутизъм.  Напълно й се доверявам, защото тя завърши и магистратура по въпроса, за да бъде максимално полезна за детето си. Каза ми, че леката умствена в някои случаи била за предпочитане пред аутизма и тогава разбрах колко съм боса по въпроса, въпреки че уж чета.

Каза ми, че и нейното дете е невероятно музикално и реди пъзели-огромен пъзел можело да нареди. Това вече е третото дете, което познавам с проблеми, което е добро в пъзелите.

# 57
Умствената изостаналост понякога е съпътстваща с аутизма...не всички са високофункционален клас, според мен само с обследване може да се даде правилна диагноза.

# 58
Pepi, понеже на нас догодина ни предстои реоценка може ли да кажеш какво имаш предвид с това, че с документите по-бавно стават нещата?

# 59
  • Пловдив
Вчера срещнах моя позната, която има дете с тежка умствена изостаналост и тя е запозната с моя случай. Като й нахвърлих сегашното състояние към 4.5 години, тя каза, че може и да се касае за лека умствена изостаналост, а не за аутизъм.  Напълно й се доверявам, защото тя завърши и магистратура по въпроса, за да бъде максимално полезна за детето си. Каза ми, че леката умствена в някои случаи била за предпочитане пред аутизма и тогава разбрах колко съм боса по въпроса, въпреки че уж чета.

Каза ми, че и нейното дете е невероятно музикално и реди пъзели-огромен пъзел можело да нареди. Това вече е третото дете, което познавам с проблеми, което е добро в пъзелите.

Не искам да прозвуча грубо, но и ти и твоята позната трябва още доста да прочетете. Едното състояние може да е следствие на другото, може да е само едното или само другото, а върху това кое е по-лошо е напълно безсмислено да се разсъждава.
  За мен ще е по-полезно да разбера как жената развива музикалните способности на детето си, мисли ли, че след години тези му умения могат да помогнат за самостоятелния му живот?
   Знам, че за майките с малки дечица това им е далечно бъдеще, но  аз задавам тези въпроси, защото вече сме на етап, в който много сериозно трябва да мислим за професия. И понеже много отдавна съм открила, това в което синът ми е много добър се опитвам да канализирам цялото му обучение в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт