Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 987
  • 770
  •   1
Отговори
# 225
Нека мислим съвременно момичета. всяко нещо извадено от контекста не е информативно.Наличието на очен контакт не означава абсолютно ама абсолютно нищо.  

Сестра ми гледа щерка си под лупа. Явно в резултат на наличие на племенник като сина ми. И разни тръшкания и притеснения от сорта - защо на три рисува само кръгове иили слава богу покрихме и този норматив. Смешно е , един обезпокоителен симптом не значи нищо. Липсата на каквито и да е също. Трябва да знаеш какво да гледаш, А се научаваш какво е то едва като те халоса живота .

# 226
Нищо му няма на детенцето според мен ( това на 1г и 2м). И аз имах някакви съмнения за малкото ми момченце, но се разсеяха. Сега Аутизма е модерен, като диагноза. Не всички деца се развиват еднакво, има късно проговарящи, има с алалия, не всичко е аутизъм. Важното е да разбира реч, да изпълнява команди, а самото изчистване на речта може да бъде подпомогната от логопед и тн, но детето е много малко .Simple Smile

# 227
И с по-големи, и с връстници играе.

Защо си бие главата според вас?

Физическата болка помага да се преодолее душевната. Това много хора го прилагат...

Това, че играе с връстници е много, много добре! На мен ми изглежда ок детето. Единственото притеснително е това с въртенето на колелата.

Вероятно ще запиша второто ми дете на логопед - няма да му е излишно. Действително има деца, които изискват повече стимулиране. По принцип съм на мнение, че заниманията с логопед трябва да бъдат задължително в учебните програми още в ДГ.

Назад в тази тема има линк към програмата сон райз, доста добре е обяснено, на английски, но може да се ползват някои идеи...

# 228
Ако е ангажиран с нещо не си я бие, но когато не стане на неговото започва. Колела скоро не е въртял.
Играе силно казано, но като види големи им се усмихва и ходи при тях, ако има възможност.

# 229
Здравейте,
от доста време се чудя дали да пиша в темата ви.
Проблемите ми се струват адски незначителни, но все пак ме притесняват.
Реших, че от вас мога да получа най-адекватни съвети и мнения.

Синът ми е на 1г и 2месеца.
Будно дете, проходи, засега само у нас, навън го е страх.
Прави ми впечатление, че не иска да имитира, прави много малко бебешки маймунджулъци, показва чао, как прави рибата, колко голям ще порасне.
Притеснявам се да няма аутизъм. Четох в нета, питах педиатърката, момче бил, да не съм се притеснявала.
Постоянно се опитвам да му ангажирам вниманието с разни неща, на които да го науча. Но не успявам.
Обожава да отваря и затваря врати, разглежда си ръцете с голям интерес на моменти, преди пробваше всичко дали се върти, сега остана само да върти колелата на колите си. Стои много често в поза W, постоянно го местя, но пак застава така. Бие си главата, когато не му се угоди за нещо или както си стои сам в леглото.
Иначе в сравнение със сестра си, той пълзи, изправя се от 8-9 месечен. Плямпа си понякога, има очен контакт, играе с деца, отговаря на усмивки.
Не винаги се гуши в мен, но когато има нужда идва и протяга ръце да го взема.
Привързан е към биба и една кърпичка за спане, като ги види и си ги иска и разнася.
От месец го мисля и много се притеснявам, имам ли основание?
Извинете, ако ви се сторя глупаво или не на място.
Не се тормозете излишно. Аз от много четене бях луднала. На 1 год. Говори ли,не говори ли, това прави ли или не. Бях откачила. Сега като гледам други деца на годинка до година и половина,ми те същински бебета.Нета е много коварен. Според това,което пишете не виждам аз нищо нередно. Моето стана на 5 и още се замислям как почти една година мислех само глупости. Никога не го сравнявайте с другите деца. Все още надничам в тази тема,да видя има ли други луди като мен(изключвам мамите които наистина имат основание за притеснение). Всичко най- хубаво на всички през предстоящите празници!

# 230
  • София
Сега Аутизма е модерен, като диагноза. Не всички деца се развиват еднакво, има късно проговарящи, има с алалия, не всичко е аутизъм. Важното е да разбира реч, да изпълнява команди, а самото изчистване на речта може да бъде подпомогната от логопед и тн,  .Simple Smile

Че нали това ни е проблемът - неразбирането. От там и не може да изпълнява команди и т.н.

# 231
Здравейте! И на нас това ни е основен проблем неразбирането. Изпълнява не повече от две команди, не знае от елементарните предмети кое какво е, частите на тялото и тн...А иначе обяснявам,показвам,ама явно някъде бъркам...Иначе питането ми е за друго. Напоследък поне според мен много започна да се говори за връзката на витамин Б 12 с аутизма и аутистичния спектър. Интересно ми е знаете ли за случай, в който на дете,което не е с нормални стойности на този витамин и е от спектъра след прием на същия витамин да има подобрение в състоянието му...

# 232
  • София
Здравейте! И на нас това ни е основен проблем неразбирането. Изпълнява не повече от две команди, не знае от елементарните предмети кое какво е, частите на тялото и тн...А иначе обяснявам,показвам,ама явно някъде бъркам...Иначе питането ми е за друго. Напоследък поне според мен много започна да се говори за връзката на витамин Б 12 с аутизма и аутистичния спектър. Интересно ми е знаете ли за случай, в който на дете,което не е с нормални стойности на този витамин и е от спектъра след прием на същия витамин да има подобрение в състоянието му...

При нас е в норма.

# 233
А какво изследване показва дали е в норма?

# 234
  • София
А какво изследване показва дали е в норма?
b12, заедно с всички други - в САЩ

# 235
В12 във всяка лабораория в Бг го правят

# 236
http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/796084?autostart=true  Какво бихте казали за това.....

# 237
  • Варна
Децата при раждането си, поемали бактериите на майката, минавайки през влагалището  smile3506 Замислих се, малцинствата хич нямат бактерии, дето раждат все здрави деца.
Ами свободна държава сме, всеки може да си казва каквото си иска.  Mr. Green
И за да не съм толкова иронична, с едно нещо съм съгласна - храната е виновна за доста болести, повечето храни са химия, мисля, че това е проблем на нацията, но такива обобщения за поредното плацебо  newsm11
Ето  на какво попаднах по темата "Гала":
http://6nine.net/2016/12/08/masov-signal-sreshtu-absurd-v-na-kafe/#more-2952

# 238
Karie,и аз мисля същото....Благодаря ти, че пусна линк към статията. Вчера я четох, но забравих да сложа връзка към нея тук във форума.

# 239
  • Пловдив
Не съм гледала предаването от линка, това за бактериите звучи като някоя алтернативническа щуротия, само искам да уточня, Кари, ако си искала да кажеш, че децата на циганите са по-здрави от тези на българите (не съм сигурна дали те разбрах) - не е вярно. В това число и от аутистични разстройства също страдат, а от физически заболявания, да не говорим.
Ако пък имаш предвид, че според дамата от линка излиза, че децата на циганите са по-здрави, щото майките им въдят повече бактерии  Embarassed - значи наистина не съм те разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт