Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 994
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Не съм гледала предаването от линка, това за бактериите звучи като някоя алтернативническа щуротия, само искам да уточня, Кари, ако си искала да кажеш, че децата на циганите са по-здрави от тези на българите (не съм сигурна дали те разбрах) - не е вярно. В това число и от аутистични разстройства също страдат, а от физически заболявания, да не говорим.
Ако пък имаш предвид, че според дамата от линка излиза, че децата на циганите са по-здрави, щото майките им въдят повече бактерии  Embarassed - значи наистина не съм те разбрала.
Все си мисля, че статистиката показва, че повечето (не всички разбира се) аутистични деца са от интелигентни семейства. Не мога да се убедя, че гореспоменатите особи са по-чистоплътни и с по-висока здравна култура и затова първото, което си помислих е, че бумът при тях трябва да е огромен по тази логика. Говоря само за аутизъм в случая.
Но ако някой се е засегнал - тогава си връщам думите назад - не съм целяла това, има хора и хора. Простете първичния ми расизъм.  Peace
И все пак изгледайте видеото, интересно е.

# 241
Здравейте!

Много съм притеснена за моя племенница. На 2 г.2м е.

Не говори ( на бебешки, рядко), не сочи с пръст, не носи предмети, не изпълнява команди( може би само няколко- седни да ядеш или излизаме и тя отива до вратата) . Гледа си пръстите на ръцете, върти гуми , повече разхвърля играчките, отколкото да играе с тях по предназначение, не имитира. Иначе е усмихнато и мило дете, има очен контакт, сърди се ако не стане на нейната, гушка се вечер, спи спокойно през нощта, храни се разнообразно. Обича да слуша детски песни, да се оглежда в огледалото, да излиза на разходка. Радва се на други деца, но май само толкова. Обича да бяга и да играе с колички. Със сестра ми и разговаряме и просто се чудим какво да правим и от къде да започнем.

Ще съм благодарна на всякакви мнения, препоръки, предложения

# 242
  • София
Здравейте!

Не говори ( на бебешки, рядко), не сочи с пръст, не носи предмети, не изпълнява команди( може би само няколко- седни да ядеш или излизаме и тя отива до вратата) . Гледа си пръстите на ръцете, върти гуми , повече разхвърля играчките, отколкото да играе с тях по предназначение, не имитира. Иначе е усмихнато и мило дете, има очен контакт, сърди се ако не стане на нейната, гушка се вечер, спи спокойно през нощта, храни се разнообразно. Обича да слуша детски песни, да се оглежда в огледалото, да излиза на разходка. Радва се на други деца, но май само толкова. Обича да бяга и да играе с колички. Със сестра ми и разговаряме и просто се чудим какво да правим и от къде да започнем.

Обърнете се към педиатъра да ви даде направление за детски психиатър.

# 243
Здравейте!

Консултация с логопед, психолог, обследване в Свети Никола

# 244
Наталия, направете наистина консултация с добър детски психиатър.
Също напоследък не малък фактор е телевизорът, таблетът, телефонът. Не че моя не гледа вечер де   Whistling Но особено при малки деца, ако на 2 год. цъка на телефона няма как да си играе с играчките и да има желание да комуникира. Това по принцип де, не за вас  Hug
Майчета, какво мислите за новите промени в помощите за деца? Сега ще бъде още по-брутална корупцията и борбата за по-високи %  Crazy Но те пък нарочно ще ги свалят.. Бе изобщо..  Whistling

# 245
Майчета, какво мислите за новите промени в помощите за деца? Сега ще бъде още по-брутална корупцията и борбата за по-високи %  Crazy Но те пък нарочно ще ги свалят.. Бе изобщо..  Whistling
Ние сме от тези, които скоро ходихме на преосвидетелстване и "без корупция" ни качиха значително процентите. Очаквах да го вдигнат, но не и колкото дадоха. Пари под масата определено не съм давала.
Корупция винаги е имало .... във всяка сфера. Така, че нищо ново. И да определено си мисля, че ще има една категория хора, на които децата изведнъж сега ще се "влошат" или ще се "разболеят"  Crazy. И тук не визирам действително увредените деца и родителите им.
Надявам се, ако наистина тръгнат нарочно да ги свалят %-тите на някого, то да е на когото трябва...
А иначе новите промени са ОК, с изключение на това, че не са го доизкусурили за тези, които имат 50-70%, тъй като реално сега за тях ще има вместо увеличение, намаление на паричките  Crazy.

# 246
Здравейте! Имам питане относно музикотерапията...Четох за метода Tomatis, Listening program и искам да пробваме със сина ми този метод. За съжаление той още не търпи слушалки, но до лятото може и да свикне с тях. Тогава мисля да започне с този вид терапия,докато сме лятото в България. В момента в града, където живеем и наблизо до него няма музикотерапевт и оборудването, от което се нуждаем за този вид терапия. Иска ми се да разбера месец, два достатъчни ли са, за да се види има ли смисъл да се прилага примерно метода Томатис на дете от спектъра. И още какви са цените и на кое място в София прилагат терапии с музика. Трябва ли да се прави някакво изследване преди започването на терапия с музика. Четох тук по тази тема, но не намерих отговори на въпросите си....Благодаря предварително, ако някои знае и ми пише!

# 247
  • София
Лисънинг програмата може онлайн да се слуша, като консултирането става по скайп.
Хубаво е да имате ЕЕГ, но не е задължително

# 248
Ако се свържа с музикотерапевт, работещ дистанционно остава само да закупя спец. слушалки...?(мисля че се казват костнопроводими)

# 249
  • София
Ако се свържа с музикотерапевт, работещ дистанционно остава само да закупя спец. слушалки...?(мисля че се казват костнопроводими)

В България логопеди и психолози вършат тази услуга.
Може костнопроводими, може и обикновени.
Плаща се месечна такса за ползване.

# 250
Здравейте, момичета,
Отдавна следя темата, но съм се включвала само веднъж... Имам питане относно обследването в Св Никола. След безкрайно дълго чакане, дойде и ред на моето момченце на 4г. 1м., чакаме от април този "прием" там и след днешната кратка среща с психиатъра ме информираха, че ми предстоят още две стещи с психолог и накрая едно интервю с родителите и толкоз... При първичния преглед там ми казаха да не се хвърлям да правя изследвания на детето, че в клиниката правят и т.н.... Нормално ли е да е толкова кратко обследването? Мислех, че поне някакви изследвания и консултация с невролог има... Нещо ми намирисва на претупване.

# 251
Преди 2г. и половина обследването на сина ми включваше среща със стажанка, за да ми даде час за среща с психолог. Три пъти по 20 мин. среща с психолог, но по програма трябвало да бъдат две срещи, но тъй като първата беше бойкотирана от детето което остана пред вратата се наложи и трета среща помежду други деца. Имаше още една среща със стажантката около 20-30 минути не повече и една среща пак около 20-30 минути с психиатъра. Всичките ни часове бяха първите за деня, а ние пътувахме по 2ч. от Банкя с претоварен градски транспорт, детето ставаше в 5.30ч. за да може в 9ч да сме в Свети Никола. Обясних ситуацията и помолих за по-късен час, но ми отказаха и така детето на всички срещи беше уморено, криво и изнервено, сърдито на всички за всичко и съответно бях с усещането, че не са съвсем точни в преценката си предвид тези обстоятелства. Но явно в днешно време така обследват - по по-кратък ред.

# 252
  • гр. Варна
Здравейте, момичета,
Отдавна следя темата, но съм се включвала само веднъж... Имам питане относно обследването в Св Никола. След безкрайно дълго чакане, дойде и ред на моето момченце на 4г. 1м., чакаме от април този "прием" там и след днешната кратка среща с психиатъра ме информираха, че ми предстоят още две стещи с психолог и накрая едно интервю с родителите и толкоз... При първичния преглед там ми казаха да не се хвърлям да правя изследвания на детето, че в клиниката правят и т.н.... Нормално ли е да е толкова кратко обследването? Мислех, че поне някакви изследвания и консултация с невролог има... Нещо ми намирисва на претупване.

Нашето обследване ще бъде от 19.12 до 23.12-чакаме за него от юни месец.Имам масрочени 4 срещи общо с психиатърката и 3 със психоложката.Програната ми я пратиха по имейл плюс два въпросника,които трябва да попълня.Никой до сега не ми е споменавал да правят някакви други изследвания.При кой психиатър и психолог сте вие?

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 01:19 от veli1983

# 253
Не очаквайте нещо особено. То дефицитите могат да бъдат забелязани след 10 минути с едно дете от специалисти ... И от опитни майки също горе долу за същото време. Няма да получите   съдбоносна и доживотна диагноза. Ще получите мнението на някой за моментното състояние на детето ви и евентуално насоки къде са му слабите страни. Евентуално основа  за телк ако имате нужда от него.

# 254
  • София
Здравейте, момичета,

Нашето обследване ще бъде от 19.12 до 23.12-чакаме за него от юни месец.Имам масрочени 4 срещи общо с психиатърката и 3 със психоложката.Програната ми я пратиха по имейл плюс два въпросника,които трябва да попълня.Никой до сега не ми е споменавал да правят някакви други изследвания.При кой психиатър и психолог сте вие?

При д-р  Аврамова

Общи условия

Активация на акаунт