Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 939
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Много здрави, щастливи и проговорили дечица през новата година! Wink

# 346
  • с.Николово, обл. Русе
Честита Нова Година!
Нека да е по-ползотворна за нас и нашите  деца!

# 347
Изключително музикален, пресъздава много вярно мелодии, чуват се и думички от песничките, танцува.

Здравей, Рали!
Препоръчвам ти едно приложение, с което да развивате музикалните способности. Казва се music 4 kids.
Моят съпруг е музикант и го определя като много добро. Ползва се, като се написва някаква кратка мелодия и детето трябва да я повтори...

Божидара, хрумва ми, че може детето ти да си пише с някой - виртуални или реални писма... Ако те интересува, ми пиши на лични - аз бих станала непознато другарче  Grinning

Честита нова година!
Пожелавам на всички смелост, мъдрост, чест, сила, любов, здраве и взаимопомощ!

# 348
  • Пловдив
ЧНГ и от мен!
Моят човек и той от известно време насам пее мелодии от детски песнички. Без думи, той не говори нищо и не повтаря, а с 2-3 вида безсмислени срички (папапа, бибиби и подобни). Но мелодиите се разпознават. В детската градина беше научил няколко, но нали го спряхме, че пречи на другите да спят на обяд, сега ги слуша вкъщи.

# 349
  • Враца
Честита Нова година!
Здраве, късмет и успех на вас и вашите деца!

# 350
За много години! Дано е една по-спокойна година, изпълнена със здраве за нас и любимите ни хора.

# 351
Честита Нова Година!

Покрай проблемите на сина ми чета вашата тема, както и "Трудно проговаряне", но рядко пиша.
Наскоро пусках на сина ми изследвания за хранителни непоносимоти и покрай тях и за витамин Б12. Стойностите не показват дефицит, дори и според завишените референтни стойности в книгата "А дали не е Б12". Но след консултация с лекар реших да давам. Има ли майки, които са давали витамин Б12, въпреки че не са имали дефицит? И има ли положителен резултат?
Имам и друг въпрос. Попадали ли сте на игри за подобряване на очния контакт? Ние минахме тези http://www.autismgames.com.au/game_eyecontact.html , но вече не са ни интересни. Какво друго ще препоръчате за подобряване на очния контакт.

Lilimay, би ли споделила линк към това музикално приложение?

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 16:44 от Slavi_YP

# 352
  • Пловдив
Аз съм давала в определени периоди, не съм забелязала промяна при малкия.

# 353
Магдена, това което разбрах е че е важно под каква форма се дава. Тъй като сина ми е с високо метилиране, метиловите форми не са за предпочитане. Затова избрах този: https://homeostaza.bg/produkt/vitasorb_b12/.
А ти какъв си ползвала?

# 354
  • София
Хидроксито е универсална форма, тоест ако не сте правили генетични, тази форма се усвоява от всички.
Фолиева ще давате ли паралелно?

# 355
  • Пловдив
Метилкобаламин беше. Давах около 1/5 от дозата за възрастни, посочена на опаковката. Кръвни изследвания не сме правили.

Как го разбирате това за повишеното метилиране, какво изследване се прави?

# 356
Честита нова година на всички! Желая ви много здраве смелост и търпение! И успехи!

На въпроса за очния контакт - при нас се възстанови с преодоляване на СИДа и разбирането. Без да сме правили нещо по-специално. От специалините мерки беше да съм под неговото ниво когато говорим и да хваща лицето ми с ръце ,дати опипва и да ме гледа в областта на брадичката. Често правих знака - погледни ме в очите като контакта беше кратък. Но Полека лека стигна и до очите. Щом нещата потръгнаха с мен почна да го прилага към всички и да може да не се смущава от говорителите по телевизията.

# 357
По въпроса за училището -ние не сме мерило но много бързо разбрах че процесът се обособява в две части . Първата е че детето трябва да отседи в училище положението време. За това много помага предучилищната в училище. Знам че е трудно осъществимо но е много полезно . Та имайки тази подготовка децата много по лесно прелкарват това положено време в училище , което е три часа с кратки часове и големи междучасия. За усвояване на някакъв материал обаче хич не говорим. Тук е фаза две. И това трябва да бъде разбрано от майките предварително. Защото след училище детето се връща и урока трябва да се преподава отново и да се правят домашните. Занималнята поне от моя гледна точка е напълно неприемлива. Там е доста шумно дисциплината не винаги е на ниво. Възможно е домашното да е написано но без особено вникване. Всичко това за нашите деца е огромен минус.

Та ние карахме по такава схема до трети клас. Като в първи клас имахме нулево разбиране и подкрепа от страна на класната. Втори клас нещата се движиха по- дпбре, класната дори го мръдна по наред да седи а не както преди това - заточен най-отзад до вратата. Едва сега,  в трети клас, ми разказва какво им е казвала госпожата различно от учебника , за какво им е обеснявала,  понякога ми казва точните й думи . Много се кефя защото дълго и трудно стигнахме до тук. Надявам се да не се удавим на края на дунава... Та това са моите чисто практични съвети от личен опит. Не сме перфектни, имаме пропуски понякога повтаряме по 999 пъти и пак не го запомня особен бел е труден, но за дете проговорило на почти 5 съм повече от доволна...

Последна редакция: нд, 01 яну 2017, 23:30 от _re_ge

# 358
Здравейте,

Ние сме на 3г.2месеца. Диагностицирани с ГРР. Препоръчаха ни център Дъга. Ще чакаме да ни се обадят след празниците, които вече свършиха. Надявам се да има полза и не са ни го препоръчали само защото е безплатно. В противен случай ще търсим друго място.
Понеже писахте за изследвания искам да попитам къде правите изследванията. Има ли такива места, където може да се направи изследването за тежките метали, за нивата на Б12, да се провери дали има непоносимост към лактоза и глутен и ако трябва да се пробва този режим на хранене.
Отделно понеже искаме да пробваме терапията с барокамера - за нея само сме чели информация в Интернет. Нито един специалист не говори за тези методи. Искам да попитам към какъв или кой специалист да се обърнем за да ни назначи подходящо като продъльжителност и честота лечение. Едва ли сами решаваме колко време да стои детето в барокамерата. 
Благодаря Ви!

# 359
Магдена, метилирането се определя от нивата на хистамина. Изследването беше в пакета, подготвен от др. Коцева.
ivankaka, аз давам фолинова киселина от два месеца, точно заради това метилиране. Доволна съм от ефекта й. За тези два месеца синът ми подобри разбирането и говора. Не знам дали е само заради нея, защото ние продължаваме да работим както вкъщи, така и с логопед и ерготерапевт, но определено има резултат. Но има още какво да се желае, понякога имам чувството, че е на километри от връстниците си, дори поякога  и от по-малкото си братче. Именно заради това започваме и с Б12, въппреки липата на дефицит.
За очния контакт, и аз имам чувството, че е вързан със СИД-а. Но като не гледа в очите много бързо спира да слуша и заради това нон стоп му правя забележки за това.
_re_ge, Много благодаря за съветите и коментарите ти! Винаги са точно на място. Ти си ми пример, че колкото и да е трудно на моменти, нямаме право да се предаваме. Имаме лоши дни, но не се знае другия ден какво ще ни донесе. Ти си от малкото, които са давали ноотропил. И аз съм решила, че ако нещата не се променят генерално до 6-тата година ще пробваме и с него, независимо колко хиперактивен стане. Ноотропила ни го предписа невролог пролетта, но след като изчетох колко странични ефекти има, реших да не го пробваме.

Dimitar Nikolov_527341, прочети старите теми, така и "Трудно проговаряне" там са описани кои лекари се заанимават с биохимия. А за барокамерата има 2 групи във фейсбук - ХБОТ и барокамера . Там можеш да получих най-адекватната информация.

Общи условия

Активация на акаунт