Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява детоксикацията, която се споменава в публикацията?
Какви са разликите между аутизма и поведението, свързано с аутизма?
Как се диагностицира аутизмът и какво представлява диагнозата "аутизъм" и как се поставя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява детоксикацията, която се споменава в публикацията?
Детоксикацията, спомената в публикацията, представлява процес на разреждане на лекарства и ваксини с вода в различни степени. Този процес има за цел да стимулира имунната система да се пребори с големите дози лекарства или ваксини и да помогне за изчистване от съответните лекарства. Това се твърди, че е довело до подобрение на състоянието на деца с аутизъм.
-
Какви са разликите между аутизма и поведението, свързано с аутизма?
Аутизмът е неврологично разстройство, характеризиращо се с различни симптоми като нарушения в комуникацията, социалните взаимодействия и стереотипните интереси и дейности. От друга страна, поведението на аутизъм се отнася до конкретни симптоми, които могат да бъдат наблюдавани при хора както с аутизъм, така и при други разстройства. Тези симптоми могат да включват липса на социален език, стереотипно използване на речта или повтарящи се моторни маниеризми. Важно е да се отбележи, че не всеки с поведение на аутизъм има аутизъм, но тези симптоми често са свързани с това разстройство.
-
Как се диагностицира аутизмът и какво представлява диагнозата "аутизъм" и как се поставя?
Диагнозата на аутизма се поставя въз основа на диагностичните критерии, които включват нарушения в развитието, наличие на определен брой симптоми от различни области като социално взаимодействие, комуникация и стереотипни интереси и дейности. Критериите включват анормално или нарушено развитие, наличие на качествени аномалии в комуникацията и ограничени, повтарящи се и стереотипни шаблони на поведение, интереси и дейности. Поставянето на диагноза изисква специализиран медицински преглед и оценка от квалифициран медицински специалист. Диагнозата "аутизъм" се поставя от психиатър въз основа на специфични критерии. Тя може да бъде потвърдена с документ като ТЕЛК, който удостоверява диагнозата на детето.
-
Какви са разликите между хомеопатията и конвенционалната медицина?
-
Какви действия трябва да се предприемат, ако родителите отказват да придружат детето до специалист, въпреки издаденото направление от педиатъра?
Пишете, ако измислите нещо интересно.
Мен психолог ми е помагал как да убедя таткото за нещо спрямо децата и как да насоча сополя на децата в правилната посока и да накарам таткото да ме подкрепи. Можеш да опиташ да прочетеш всички статии и книги на които попаднеш за пубертет тинейджърство, възпитание и психологическо развитие на детето - ще са ти от полза. На прима виста ти преразказвам, че при децата на 9 започва пубертета, протеста срещу правилата, отказ да изпълняват заповеди. Ние родителите трябва да променим себе си, да приемеме новонастъпилите промени с децата ни и да коригираме начина на диалог с тях спрямо децата си. Да започнем да даваме заповеди под друга форма, да звучат като съвети или да манипулираме децата като им даваме право на избор. Например има един психологичен метод - не му знам точно названието, но е нещо такова даваш му опция на детето между две три трудни за него неща и го питаш сега ще направим това, това или това, като не го питаш искаш ли да го направиш, а казваш ще направиш това или това или това - ти избери кое точно. така на детето му се дава възможност да избере и не го приема като заповед, макар, че е заповед с опция за избор. Има още една психологична техника за убеждение наречена сандвич техника ! Първо похвалваш нещо детето, после казваш критиката или заповедта към него и накрая пак го хвалиш. Казва се сандвич техника като хлебче - хвалба, саламче критика и пак хлебче - хвалба. В един линк го описват по друг повод, но идеята я използвай за да го накараш да прави каквото трябва.

На моят син му предстои първото му пътуване. Ще ходим до Англия след 2 седмици и направо отсега съм се спекла
(на 4г. и 5 месеца е). Честно казано единственото за което се сещам и се надявам да ми помогне, е да му сваля някакви клипчета на телефона (на самолетен режим ще е) и дано се застои да гледа. Предполагам, че като се кача ще обясня на стюардесите, защото изобщо нямам представа как ще реагира. Може да му е интересно, може да му стане лошо, може да не иска да сяда, да реве, да крещи.. ох, направо мъчно ми е и за другите хора, сигурно ще искат да скачат от самолета